Inlägg från: Anonym (Jz) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jz)

    Israel folkmord

    Jag tror att det finns flera anledningar till att hysterisk israelkritik är så populär.

    För det första har de som är vuxna i sverige idag varit uppfostrade i antirasistisk anda. Vilket är iofs bra men eftersom alla åsikter som skulle gå emot strömmen straffas socialt skapades det en miljö där godhetssignalering kan blomstra. Det är mycket lättare att välja en världsproblem att brinna för (från ett trýggt avstånd såklart) än att ta itu med sitt eget liv och frustrationer. Stöd för underdog är en lysande badge att ta på sin jacka för andra att se, och glömma för en stund att livet blev inte som man ville.

    För det andra är det betydligt mer arabiska invandrare i sverige än judar, man skapar vänskapsband och har svårt att se igenom propaganda, man blir påverkad själv.

    Sedan fins det förstås männsikor med rötter från själva området som är antingen hjärntvättade eller har upplevt kriget på nära håll. De sistnämnda måste man förstå, även om man inte håller med allting.

  • Anonym (Jz)

    Råkade gå bredvid propalestinsk demonstration idag. Samma klientel, 90% mellanöstern. Samma fraser om folkmord och apartheid. Samma bortförklaringar kring vem som startade och samma tystnad kring gisslan som hålls kvar. Samma politiska teater hur det må vara nog nu, samma fraser om hur hamas är en oförstörbar ide medans i verkligheten israel malar på och förvandlar gaza till en åker. 
    De som verkligen är för fred viftar inte med flaggor i detta läge. Världen, åtminstone dess demokratiska del, kommer inte ta 100% palestinsk sida. Ingen gillar döda barb, men palestisk sida är verkligen inte oskyldig. Det som skulle kunna leda till fred är om hamas släpper gisslan. Då skulle trycket mot israel kunna öka. Alla dessa gråtande skribenter, flaggor, dramatiska utrop och knytnävar som slår tomt i luften kommer inte förändra jack shit. Kan snarare slå tvärtom. 

  • Anonym (Jz)
    nihka skrev 2024-10-11 20:19:20 följande:
    Det är ju så sanslöst fegt och fel av Hamas att använda befolkningen i Gaza som mänskliga sköldar, men precis lika fel av Israel att bomba sig igenom den palestinska befolkningen.
    Har Israel rätt att föra krig? Hur ska de göra det i så fall?
  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 00:35:35 följande:
    Hur ska palestinier göra motstånd mot ockupation och etnisk rensning?

    Frågan var om Israel har rätt att föra krig och isf hur? Med tanke på att fiendet befinner sig i tunlar under civila. Kan tillägga också frågan om Israel har rätt att existera öht?

    För palestinsk sida är det bäst i det här läget att släppa gisslan för så länge de håller gisslan skickar de budskapet att de vill fortsätta kriga. Det skulle kunna leda till konkret tyrck på Israel och, i samband med att hamas försvinner, till demilitarisering. Man skulle kunna passa på och använda trycket mot Israel att även överlämna hela west bank till palestinsk styre. Kanske med stöd av något annat land i början.

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 14:01:24 följande:
    Ockupation och etnisk rensning har pågått i över 70 år. Det har inget med gisslan att göra. När palestinier försöker protestera då mördas de av krypskyttar. Israel har hela tiden dödat fler och fler palestinier och tagit över mer och mer av deras områden oavsett. Vilkett annat land ska hjälpa palestinier när USA och andra står beredda att bomba för att försvara Israel? Israel respekterar inte heller några internationella lagar. Så, vad återstår?

    Du öser propaganda med en gnutta sanning. Jag tänker inte gå in på detaljer för då blir det en evighetslång diskussion. 


    Världen kommer aldrig ställa sig 100% på palestinsk sida. Att du köper deras martyrpropaganda betyder inte att de flesta kommer göra det, bara för att man skriker högt. Kan snarare slå tvärtom. Däremot, de flesta gillar inte döda barn och skulle vilja se slut på eländet. Ingen av de stridande parter är jätteförtjust i 2 stats lösning, men det är just det som är en rimlig kompromiss. Att det ska fungera måste palestina bli autonom, annars kommer folk skrika ockupation igen, och att det i sin tur ska fungera måste palestina vara styrd av någon som inte har som utrikespolitisk mål att förinta israel. 


    Vad återstår? Det återstår att se tillbaka, hur har det gått för palestina hittils? Inte så bra. Inse att all vidare krigsföring är en ren katastrof för gaza. Om inte ovilkorlig kapitulation, borde man iaf överväga att göra en stor reträt. Det handlar visst om gisslan också. Så länge man håller dem, kriget är berättigat. 

  • Anonym (Jz)
    KillBill skrev 2024-10-12 14:28:39 följande:
    Israel har rätt till självförsvar efter det att Israel blivit attackerat men åtgärderna/krigshandlingarna måste vara  proportionerliga och riktade mot militära mål.

    Enligt internationell rätt/proportionalitetsprincipen får Israels attacker i Gaza inte orsaka överdriven skada för civila jämfört med den militära fördelen som uppnås. De flesta som kritiserar Israels krig mot Hams i Gaza pekar på det enorma antalet civila dödsoffer och det enorma skadorna på civil egendom. 

    ?och erbjuder ingen konkret alternativ hur israel ska föra krig. 

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 14:31:53 följande:
    Fast denna fråga baseras på att allt började 7 oktober. Det stämmer inte. Gaza har varit ett utomhusfängelse. Inte konstigt att tunlar har byggts för att smugla in grejer. Inte konstigt att man försöker göra något för att förändra situationen. 

    Men även om de skulle börjat den 7 oktober är svaret helt oproportionerligt. Israel uppger sig vara en demokrati med respekt för mänskliga rättigheter. Sen förstör de 2/3 av Gazas byggnader. De har ju inte ens respekt för den gisslan som hålls i Gaza. Skulle inte förvåna mig om flera av gisslan redan dött pga Israels agerande. 

    Skulle Norge attackera Sverige för att massa gängkrimminella kommer till Norge och gör samma sak som Hamza gjort. Nej de hade mest troligtviss samarbetat med Sverige och andra länder för att hitta en lösning.

    Det är det Israel borde gjort från början. Ökat säkerheten vid gränsen och försöka hitta en lösning. Men de deklarerar krig så fort de har chansen. Och civilbefolkningen är mindre värda än gamla, illaluktande matrester.
    Vem skulle Israel ha samarbetat med och hittat en lösning om gaza styrs av hamas?
  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 14:28:58 följande:
    Det är enkelt. Israel ska sluta döda och fördriva palestinier från deras hem. Israel ska sluta ockupera palestinska områden och de illegala bosättare ska lämna palestinska omrpden. Palestinier ska återvända till sina hem. 

    Svara nu hur ska palestinier göra motstånd mot ockupation, och etnisk rensning?
    Har israel rätt att existera?
  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 18:22:05 följande:
    Vad är det som är propaganda? Ockuperar inte Israel pslestinska områden? Är inte det olagligt? Fördriver inte Israel palestinier från deras hem (och judiska invandrare flyttar in)? Bygger inte Israel olagliga bosättningar på ockuperade pakestinska områden? Allt detta har pågått i många år, och du ser inget problematiskt i det? I det senaste året har Israel dödat tusentals oskyldiga palestinska barn. Israel skjuter medvetet på civila. 

    Ja, se tillbaka och se alla hemska brott palestinier som begåtts av Israel osvsett vem som leder palestinier. 

    Du har inget svar på mina tidigare frågor och dina kommentarer är undvikande. Jag tolkar det som okunskap inom ämnet.

    Den senaste rapporten från FN visar att Israel medvetet skjuter mot civila, journalister, ambulanser osv.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OoWkBq/fn-rapport-israel-begar-brott-mot-manskligheten

    Israel siktar medvetet på sjukvårdsinrättningar och dödar och torterar sjukvårdspersonal i Gaza, enligt FN:s utredare som anklagar Israel för ?brott mot mänskligheten?."
    "
    Jag är inte undvikande. Jag tycker att du är indoktrinerad och det är meningslöst att diskutera för brett.
    Okunnig är jag inte heller. Är det verkligen vad du tror, att människor som har annan åsikt än dig är mindre informerade? Om de bara visste den och den dramatiska detaljen skulle de vända sin position helt. Nej. Vi har olika åsikter eftersom vi har olika erfarenheter i livet och olika värderingar. 
  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 18:30:37 följande:
    Eftersom du inte svarar på min fråga, gör ja som du. Har palestinier rätt att existera? Har palestinier rätt att bli fria från ockupation, etnisk rensning och har palestinier samma rättighter som judar? Israel anklagas för folkmord? Vad tycker du om det? 

    Palestinier har absolut rätt att existera. 


    Om de är ockuperade kan diskuteras men det är rimligt att de får sitt land som de kan styra över helt självständigt. 


    Jag tycker inte att det finns hållpunkter för stt anklaga israel för folkmord. 


    Har Israel rätt att existera?

Svar på tråden Israel folkmord