Inlägg från: Anonym (Anti-extremist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anti-extremist)

    Israel folkmord

    Mentat skrev 2024-10-20 15:29:54 följande:
    Lustigt, jag minns en annan anonym skribent som förde exakt samma resonemang om folkmängd vs yta i delningsplanen men som totalt ignorerade mitt påpekande om att det i den judiska tilldelningen ingick Negevöknen, stor yta men totalt ofruktbar mark. Är det något som påverkar din inställning, eftersom du givetvis inte är samma person...?
    Den andra skribenten har då helt rätt. Det är inte resonemang utan fakta.

    Att ta upp Negevöknen är löjligt. Man kunde erbjuda den till palestinier om man nu tyckte att den inte räknas.

    Jordanien tex ingick heller aldrig i FNs delningsplan som några här försöker hävda.  Här är kartan.

  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-10-20 15:33:42 följande:
    Jo. Faktiskt.

    En av UNIFILs uppgifter är att se till att inga andra militära krafter finns i området i södra Libanon än den libanesiska armén.

    Formellt sett skall denna avväpning av andra grupper ske tillsammans med just den libanesiska armén men av lätt införstådda skäl så klarar vare sig FN eller den libanesiska armén av att konfrontera Hizbollah

    FN:s misslyckande med att genomföra denna resolution har givit den situation vi har nu, där Hizbollah har kunnat ha sin terror-infrastruktur alldeles intill FN-anläggningar och ända fram till den israeliska gränsen

    Återigen citat då från resolution 1701, punkterna 8 och 11

    .
    Som sagt, det var inte FNs mandat att avväpna någon. Vet du vad det betyder att assistera? Du borde göra något roligare med ditt liv än att spendera timmar på att skriva meningslösa kommentarer på ett litet forum. 😉
  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-10-20 16:07:41 följande:
    Det verkar väldigt osäkert och osannolikt.



  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-10-20 16:16:27 följande:
    Haaretz är en märklig tidning. De skriver mycket konstigt. 

    Och OM det skulle vara så - kanske skickar man i så fall in folk som vet mycket väl om det är booby-trapped eller inte. Då behöver de ju inte riskera sina liv utan kan bara säga: Ja, det här är booby-trapped. 
    Det är inte lätt att acceptera sanningen som säger emot ens egna extrema åsikter?. Att förvanska och snedvrida  precis allting är en taktik som oftast används just av extremister. 

  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-10-20 16:23:06 följande:
    Palestinierna ville verkligen inte ha Negevöknen. 

    Transjordanien, som senare blev Jordanien ingick i det brittiska 
    mandatet precis som Israel/Palestina-området. Båda områden 
    fördelades, Jordanien bara blev till lite tidigare. 
    Dina egna antagande är låååång ifrån fakta utan är verkligen bara simpel historieförvanskning. 

    Transjordanien ingick aldrig i FNs delningsplan 1947. Den har absolut inget med FNs planer om Israel eller judar att göra. 

    Det är så uppenbart att israelvänner ägnar sig åt rena historieförvanskningar. Vem som helst kan kolla upp allting och se vad som är lögner och vad är sanning.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Mentat skrev 2024-10-20 16:49:55 följande:
    Jaha, ja ni två verkar ju resonera påfallande lika...
    Negevöknen var knappast av något större värde. Att du räknar in den i ytan och använder det som ett argument mot FN:s delningsplan, vars karta jag givetvis har sett många gånger förut, är rätt talande.
    Det är inte bara jag som räknar Negevöknen i FNs delningsplan utan det är FNs delningsplan.

    Du fumlar med fakta. Det här är delningsplanen.



    Mycket orättvist mot palestinier redan från början. Ingen annan skulle acceptera det. De sionistiska terroristerna började fördriva palestinier redan 1948. Det var då Israel skapades, våld och etnisk rensning av palestinierr.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Mentat skrev 2024-10-20 18:00:49 följande:
    Du har uppenbarligen problem med att förstå svenska språket. Du klagade på att judarna fick en större andel av landytan än du ansåg att de skulle ha, baserat på folkmängden. Jag påpekar att detta är högst tendentiöst att räkna på detta sätt eftersom den judiska staten skulle få Negev, vilken knappast var av något större värde. Jag utgår alltså från delningsplanen, q.e.d.

    F.ö. sade arabsidan nej även till Peelplanen, som skulle ge den judiska staten klart mindre landyta så det verkar uppenbart att det egentligen inte handlar om ytan utan om existensen av en judisk stat.
    Problem med att förstå svenska? 🤣👍

    Ja, det kan inte vara rättvist att 70% av befolkningen (palestinier) får bara 45% av området medans 30% (judar, de flesta invandrare) får hela 55% av området. Det var du som tog upp Negev och tyckte att det inte ska räknas trots att det, de facto, räknas enligt FNs delningsplan. Om judarna tyckte att Negev var värdelöst då kunde judarna erbjuda Negev till palestinierr för att lösa problemet. Det gjordes aldrig eftersom sionisternas mål redan från början var ta över allt.

    Om du tar upp Peelplanen då borde du veta att den  förkastades av både palestinier och judar. 
  • Anonym (Anti-extremist)
    RebeckaZ70 skrev 2024-10-20 19:02:16 följande:
    Haaretz är en israelisk variant av aftonbladet eller ETC. Lika vänstervriden åt extremhållet. 
    Aftonbladet är oberoende socialdemokratisk tidning. Det är bara de mest extrema högerextremisterna som kallar Aftonbladet för extrem vänstertidning. På samma sätt menar sionisterna att Haretz är vänstertidning.

    Det är svårt att inte förstå hur extrema åsikter har de som försvarar Israels krigsbrott.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Mentat skrev 2024-10-20 19:13:33 följande:
    Frågan är om du också förkastar tanken på existensen av en judisk stat i Israel?
    Och där kom den! 🤣🤣👍

    Anklagelsen om antisemitism som används av israelvänner och sionister mot alla som vågar kritisera Israel. Pinsamt och hemskt eftersom man gör att antisemitismen inte längre kan tas på allvar.

    Absolut inget i mina kommentarer är mot judarnas eller Israels existens. 
  • Anonym (Anti-extremist)

    Israelvänner visar gång på gång att de ägnar sig endast åt lögner, förvanskning av historiska fakta och falska anklagelser om att man är antisemit. Detta måste bekämpas. 

Svar på tråden Israel folkmord