• Anonym (F)

    Min sambo betalar allt

    Har du arbete? Kan du jobba mer och få högre inkomst?


    Du måste sätta upp en plan för avbetalnibg av lån, även lån till sambon. 


    Att du ger din dotter pengar påverkar självklart din sambo, du får ännu mindre att bidra med hemma. Pratade du med honom innan du beslutade artige dottern pengar? Det kan ha varit ett godhjärtat bra beslut men att inte ta hänsyn till hur andra påverkad är oansvarigt.

    Din sambo har ledsnat på att stå för så mycket och du måste bli en ekonomiskt självständig person, med de medel och förmågor du har. 

  • Anonym (F)
    Anonym (Maktlös) skrev 2024-05-16 01:15:54 följande:

    Som jag skrev innan så har jag ca.2000 över av min lön och någon undrade vad jag gör med dem, jo de går till försäkringar, tandläkare, bensin tex. Jag skrev inte detta inlägg för att ni skulle tycka synd om mig utan för att få råd hur jag ska gå vidare eftersom jag inte vill utsätta  min sambo för detta mer. Jag är ingen hemsk person som framstår här.


    Vi har i alla fall suttit ner och pratat nu och lagt upp en plan på hur vi ska gå vidare och det känns bra. 


     


    Det går inte att trolla fram pengar med knäna. Öka dina inkomster, sänk dina kostnader, ta inge fler lån, försöka ordna samlingslån (vilket du redan verkar ha gjort). Ta reda på om dina döttrar kan få hjälp från andra håll. 
    Dina historiska ekonomiska misstag kommer fortsätta kosta tills du fått snöbollen att sluta rulla och det kan ta tid.
    Att bidra med 2000kr (varav det mesta går till personliga utgifter) är väldigt lite med tanke på vad allt kostar idag. Att din sambo reagerar är inte konstigt alls. Du måste också ta in att dina ekonomiska beslut berör honom också. Har ni lagt upp en plan som kommer fungera är det superbra.
Svar på tråden Min sambo betalar allt