Inlägg från: Anonym (Maktlös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maktlös)

    Min sambo betalar allt

    Jag har bott ihop med min sambo i 5 år. Jag flyttade in i hans hus två år efter att vi blev tillsamman. När vi blev tillsammans hade jag flera små lån och min ekonomi var ganska ansträng. Under vår tid tillsammans så har jag försökt göra allt för att ordna upp ekonomin genom att ta samlingslån och min sambo var jättesnäll och ställde upp som borgensman åt ett lån. Är väldigt tacksam för det. Under vår tid tillsammans så blev min vuxna dotter sjuk och fick komma och bo hos oss och min andra vuxna dotter separerade och behövde min hjälp ekonomiskt. Det resulterade i att min ekonomi ställdes på kant igen. Jag lånade mycket pengar av min sambo och jag har inte alls kunnat bidra med pengar till vårt mat inköp eller något annat. Efter jag betalt mina lån så har jag ca. 2000 över. Min sambo är fruktansvärt trött på detta med ekonomin och jag med förstås och vårt förhållande är inte alls bra. Vi har kommit ifrån varandra och jag känner att jag är bara en inneboende. Jag känner att han inte tycker om mina döttrar och han visar det tydligt vilket gör att mina döttrar knappt vill vara hos oss. Jag har inget att säga till om hemma varken inköp av mat eller något annat. Tycker han att jag dricker för mycket pepsi eller vill ha ett annat sorts knäckebröd fast det finns annat så köper han inte det. Jag känner mig som ett barn som behöver be om saker. Jag vet inte alls vad jag ska göra.

  • Svar på tråden Min sambo betalar allt
  • Anonym (Maktlös)

    ja jag har haft det ansträngt levt själv med tre döttrar och hankat mig fram i livet. Min dotter lånade inte pengar av min sambo drt skrev jag inte, det var jag dom gjorde det. Jo min dotter brhövde bo hos oss eftersom hon klarade sig inte ekonomisk själv utan jobb och i en depression. Hur ska jag kunna bo hos mina döttrar när en bor hos oss och den andra lever på srbetslöshetskassa nu. Läste du ens mitt inlägg? 

  • Anonym (Maktlös)

    Vilka trevliga medmänniskor det finns här inne, Jag skrev att jag försökt göra allt för att lösa min ekonomi men kommer det något emellan så skiter allt sig och man får börja om från början. Skulle jag inte hjälpt mina döttrar utan låtit de bli hemlösa? Jag är inte världens bästa men har verkligen gjort allt i min makt för att ordna upp saker och ting. Mår dåligt för att min sambo blivit drabbad. Ska jag bli utkastad för det?

  • Anonym (Maktlös)

    Jag jobbar. Jag förstår att jag inte kan hjälpa dem ekonomiskt. 

  • Anonym (Maktlös)

    Jo jag har visst  försökt att ordna upp ekonomin genom att ta samlingslån och få lägre månadskostnad och nej jag tar inte nya lån det har jag inte sagt. Men räntorna höjs det vet ju ni som själva som har lån. Vilket resulterar i högre månadskostnader så att jag är ekonomisk oansvarig stämmer till viss del men har verkligen gjort allt jag kan. Min sambo har inte betalat till mina döttrar det har jag gjort och jag fattar att jag inte ska det men lätt att säga. Men jag förstår tydligt vad ni säger och pga det  ska jag flytta ut så min sambo ska få slippa mig. Jag är ingen hemsk person som ni vill få det till har bara haft det svårt som ensamstående mamma och visst jag har tagit många fel beslut i mitt liv men när man tror att allt ska lösa sig så kommer något annat emellan. Trodde dock att det skulle vara mer snälla röster här inne, vill man säga något behöver man inte göra det otrevligt. Men jag lyssnar ändå och kommer att flytta.

  • Anonym (Maktlös)

    Detta är inget snyftinlägg och jag gnäller inte över pepsi. Du som skrev att min sambo har gratishotell och all inklusive för mig har tydligen aldrig varit kär. Ska jag inte få bo hos honom för att jag inte betalar för mig, jag tar hand om hemmet ändå och honom, vi delar på alla sysslor och när jag har råd att betala till honom så kommer jag att göra det. Det kallas kärlek och empati för en människa. Jag skriver flera ggr att jag har försökt styra upp ekonomin och att ta ett samlingslån var ett av det. Att jag som mamma tar hand om min dotter ( hon är 20 år by the Way) som är inne i en depression tycker ni är fel och det kan jag inte förstå. Jag har under åren varit väldigt oansvarig med ekonomin och det erkänner jag men har försökt ta hand om tre barn själv. Min sambo visste om min ekonomi och eftersom vi älskar varann så flyttade vi ihop ändå, vi fick en hyra istället för två. Jag jobbar heltid och får precis ekonomin att gå runt. Som jag skrev innan så har jag ca.2000 över av min lön och någon undrade vad jag gör med dem, jo de går till försäkringar, tandläkare, bensin tex. Jag skrev inte detta inlägg för att ni skulle tycka synd om mig utan för att få råd hur jag ska gå vidare eftersom jag inte vill utsätta  min sambo för detta mer. Jag är ingen hemsk person som framstår här.


    Vi har i alla fall suttit ner och pratat nu och lagt upp en plan på hur vi ska gå vidare och det känns bra. 


     

Svar på tråden Min sambo betalar allt