• Jemp

    Anklagad för att ha "förstört köket" och "sänkt dess standard"

    Anonym (Betty) skrev 2024-04-15 21:46:39 följande:
    Självklart har hyresvärden kunskap om i vilket skick de hyr ut lägenheter och därmed har de koll på vad som tillhör ts. Hyr de ut en lgh med slitna laminatgolv och plötsligt ligger där ekparkett trots att hyresvärden inte renoverar. Ja då är der klart att de vet med sig att hyresgästen lagt det där. 
    Det tror jag faktiskt inte mina hyresvärdar haft en aning om. Dessutom hade ju besiktningen behövt göras om.

    Jag tror inte hyresvärden har nåt att komma med i det här fallet, men det hade varit rimligt att påpeka att man skulle ta bort golv osv (vilket de flesta nog inte gör). 
  • Jemp
    Anonym (Betty) skrev 2024-04-16 18:26:46 följande:
    Besiktningen har ju naturligtvis gjorts efter att ts bytt tillbaka till de ursprungliga sakerna så varför skulle man besikta igen? 

    Det  var ju när de nya hyresgästerna flyttade in som klagomålen kom eftseom de inte tyckte det såg ut som vid visningen. 

    Efter besiktning  kom det inget klagomål. Den som besiktar prickar av från ett protokoll och då har ju allt varit som när ts flyttade in. Dvs allt var i sin ordning. Besiktningsmannen har alltså aldrig sett ts renoveringar. 

    Visning är ofta långt innan man flyttar ut. Då har man i regler kvar alla sina saker fortfarande eftseom man ska bo där några månader till.

    Besiktning är oftast alldeles mot slutet. 

    Jag tolkade det tvärtom. För egen del har ofta besiktningen varit innan visningen också, så hyresvärden får koll på vad som behöver renoveras och för den delen påpekar vad som behöver åtgärdas av hyresgästen. 


    Har de godkänt det i skicket den lämnats har de ju ännu mindre att klaga på. 

Svar på tråden Anklagad för att ha "förstört köket" och "sänkt dess standard"