Inlägg från: Anonym (Savann) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Savann)

    Otrohet, något från savannen?

    Anonym (?) skrev 2024-03-25 12:24:09 följande:
    Ja, då är det väl svepande men överens var vi.
    Du vet alltså inte hur ni sa? Bara att det var någon form av accept ???
  • Anonym (Savann)
    Anonym (anonym) skrev 2024-03-25 22:17:40 följande:
    Nej, det handlar som sagt inte nödvändigtvis om några uttryckliga avtal utan om tysta överenskommelser eftersom de allra flesta förhållanden fungerar som så att man inte förutsätts ha sex med andra.
    Fast folk i tråden har pratat om brutna löften och brutna avtal. Att det är just det som är så hemskt att man inte höll sig till avtal och vad man lovade. Fast det var alltså aldrig någon som uttalade några löften påstår du?
  • Anonym (Savann)
    Anonym (?) skrev 2024-03-26 13:56:28 följande:
    Fast även om man inte supertydligt har kommit överrens om ett avtal, skriv ut, signerat, fått bevittnat kan det vara ett brutet löfte och avtal.
    Nej inte som det framställts i tråden. Är det verkligen avtalet man nämner och brutna löften som är så förkastligt så lär det vara något klart och tydligt uttalat som man avser. Om inte så förvränger man ju hur det faktiskt var.
  • Anonym (Savann)
    Anonym (?) skrev 2024-03-26 14:16:23 följande:
    Men du har rätt

    För några år sedan blev jag sambo, vi köpte bostad, skaffade barn mm men vi  lovade varandra aldrig trohet tydligt. Sen en dag träffade jag en snygging, vi hade härligt och bra sex under ett halvår när min sambo fick reda på det. Plötsligt var det snack om separation, svek mm trots att vi inte hade kommit överens om trohet. Visst var det osjysst av min sambo att beskylla mig för svek och vilja separera! Vi kunde ju bara fortsatt som vanligt.

     
    Hänvisade han till att ni hade ett avtal och att du har brutit dina löften till honom? För det var just den formuleringen jag frågade om.
  • Anonym (Savann)

    Ja, han. Jag frågar om han hänvisade till att ni faktiskt hade ett avtal och att du brutit dina löften till honom? För det var just den typen av formulering som min fråga gällde. Folk som påstår att man hade ett avtal som bryts och har avgett löften som man inte håller. Sa han inget om det så är det ju en annan sak än det jag frågade om.
     


    Anonym (?) skrev 2024-03-26 14:28:07 följande:
    Vadå han?

    Nej, då det inte fanns något avtal. Jag bad sambon visa eller berätta när jag tydligt lovat det.

    Jättetaskigt, separation bara sådär!
  • Anonym (Savann)
    Anonym (anonym) skrev 2024-03-26 17:23:44 följande:
    Vissa i tråden har ju faktiskt skrivit att de pratat med sin partner om att de vill leva monogamt. Men annars så kvarstår min poäng om att man kan utgå från en tyst överenskommelse om att vara exklusiva så länge man inte uttryckligen sagt något annat.
    Nej det kan man inte. Framför allt så kan man inte göra en poäng av att säga att det viktiga är att man hade ett avtal och avgett löften om inget sånt fanns.
  • Anonym (Savann)
    Anonym (anonym) skrev 2024-03-26 17:39:47 följande:
    Så om man är ett etablerat par så är det ok att ligga med andra bakom ryggen så länge man inte tydligt sagt att man bara ska hålla sig till varandra?
    Det har jag inte sagt. Var inte om det är ok att ligga med andra som min fråga handlade om.
  • Anonym (Savann)
    Anonym (Mimmi) skrev 2024-03-26 20:14:04 följande:
    Tycker du det är ok att ligga med någon annan om man inte lovat varandra trohet?
    Vad jag tycker om det hör inte hit.
  • Anonym (Savann)
    Anonym (Mimmi) skrev 2024-03-26 20:35:47 följande:

    Ok, ja ett icke-svar är också ett svar. Speciellt på den frågan. 


    Kan tala för mig själv tack och nej jag har inte svarat. För det hade inget med det jag skrev att göra. Vad jag tycker om att ligga med andra förändrar ingenting i det jag frågade om.
  • Anonym (Savann)
    New Dawn skrev 2024-03-26 20:41:41 följande:
    I större delen av tråden har du fixerat dig vid att en person skrivit om att avtal och löften brutits, utan att det tydligt funnits,... men allvarligt.... Du VET mycket väl att det är en tyst överenskommelse att vara trogen om man är ett kärlekspar. Visst precis i början kanske det är oklart, annars är det bara löjligt att du håller på så där.
    Det kanske visst har tydligt funnits, det vet väl inte du. Jag frågade hur det går till när dessa löften avges. Om man påstår att det är just det som är så illa med otrohet att man brutit sina löften som man avgett. 
Svar på tråden Otrohet, något från savannen?