• Citronsmör

    Vi lyckas inte med ivf

    Vi har gjort 9 IVF-omgångar, utan någon levande födsel. Vi har haft några behandlingar som inte har resulterat i något att frysa, men andra som har fungerat mycket bättre. Jag tror att det spelar roll vad ni har testat och vad som finns kvar att testa. Har ni gjort HBA eller DNA-fragmenteringstest? Hur har ni levt under de tre månaderna innan ägguttagen? Har ni undvikit alkohol och tobak? Har ni fått i er bra näring och testat saker som tillskott med coq10 och andra antioxidanter?

    Har ni testat både agonist- och antagonistprotokoll? Har ni testat olika mediciner? Finns det andra mediciner som inte är relaterade till IVF som skulle kunna påverka gameterna negativt? När du skriver 10-12 ägg, pratar du om mogna ägg eller totalt antal ägg? Har äggblåsorna varit ojämna i storlek vid ägguttaget?

    När det gäller IVF är det väldigt mycket vi inte vet ännu. Det finns mycket som handlar om "slumpen", vilket är ett annat ord för sådant vi inte känner till att det påverkar. Som patient kan man ju spekulera själv och ändra det man kan. Om det förändrar något till det bättre - superbra! Om det inte gör någon skillnad - ingen skada skedd. 

    Mitt råd är att prata med ett par läkare om hur era chanser ser ut. Kolla runt på nätet efter hur andra par i er situation har gjort och om något har fungerat. 

Svar på tråden Vi lyckas inte med ivf