• elsi

    Men HUR lägger jag i från mig mitt spädbarn

    Onuj skrev 2024-01-18 07:26:58 följande:
    Men HUR lägger jag i från mig mitt spädbarn

    Jag har precis fött mitt första barn och googlar mina fingrar blodiga över hur jag ska kunna göra saker som att ordna med frukost åt mig själv när pappan sover.


    Jag hittar bara massa tips om att "ladda kaffekokaren kvällen innan" men HUR FAN gör jag det när jag bär på ett spädbarn. Jag kan ju inte bara lägga det på diskbänken...
    Jag köpte en bärsjal men då stod det att om barnet vägde under tre kilo så skulle man prata med läkare innan. Så det är out of the question.
    Hur ska jag göra när jag behöver gå på toa??? Jag sa till pappan att då lägger jag väl den på golvet så länge och han tyckte jag var dum i huvudet för golvet är ju kallt. Jag tänkte att då lägger jag väl ett gäng filtar på golvet då men han tyckte att så kan man inte göra... hur torkar jag mig medans jag håller i en bebis???
    Idag gjorde jag ett provisoriskt babynest av filtar i hörnet på soffan medans jag löste kaffefrågan 4 meter bort i köket. Helt otroligt att jag måttade rätt när jag tittade mer bort mot soffan än på kaffeapparaten... och jag kan ju inte lämna rummet för att starta en maskin tvätt t.ex.
    Så alltså hur EXAKT lägger jag ifrån mig mitt spädbarn???
    Såklart du kan lägga barnet på golvet eller i soffan, förutsatt att det ligger mjukt och ombonat och inte riskerar att ramla ned. Ett babynest är väl perfekt, det kan lätt flyttas runt så kan du lägga barnet där du är. Eller en ombonad babysitter som kan flyttas.

    Det är mycket möjligt att bebisen skriker när den läggs ner, men det är ingen fara att låta barnet skrika några minuter medan du gör saker som du måste, som äta, gå på toa och liknande. Det är stressande, men det är okej, även du som mamma måste ju leva och har behov som måste tillgodoses.

    Sen, det där med sjal, det tror jag att du visst kan börja med även fast bebisen inte har rätt vikt ännu. 

    Och sen kan jag tycka, att om pappan har synpunkter på hur du ska hantera bebisen medan han sover, så kan han pallra sig upp och hjälpa dig. Han kan vakna och ladda kaffet, han kan vakna och ta bebisen så du får gå på toa ifred. Återigen så kanske bebisen skriker då, men det är ingen fara, det klarar bebisen och pappan de korta stunder som det gäller. 
  • elsi
    Onuj skrev 2024-01-18 10:01:34 följande:
    Nää hon är superlugn, skriker bara för mat typ... men jag måste väl ha henne under konstant uppsikt?
    Uppsikt/och att du hör henne från ett angränsande rum är fullt tillräckligt. Du behöver inte titta aktivt på henne hela tiden. 
Svar på tråden Men HUR lägger jag i från mig mitt spädbarn