• Heyes

    48 körlektioner - ge upp?

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med detta inlägg men jag känner mig bara så misslyckad och nere just nu så måste kanske bara skriva av mig och se om det finns någon annan i liknande situation.

    Jag håller på att försöka ta körkort men det går inget vidare. Jag räknade idag hur många lektioner jag tagit och det var 48(70 minuter långa). Jag har också kört privat runt 20 gånger och det känns fortfarande som att det är långt kvar. Jag har de senaste 10 lektionerna knappt blivit godkänd på ett enda moment av det vi kört. Jag hade en uppkörning inbokad men den har nu blivit uppskjuten då jag inte är redo.

    Jag vet inte i detta läge vad jag ska göra. Jag har redan spenderat 55k på detta körkort så det känns jobbigt att ge upp men samtidigt så är jag osäker på om jag någonsin kommer klara det och om jag fortsätter så blir det ju ännu mer pengar som försvinner. Jag har inte längre möjlighet att köra privat så det blir snabbt dyrt. Jag har hittills använt pengar jag fick i arv när min mamma dog men dessa börjar ta slut och om de gör det vet jag inte om jag kan fortsätta i vilket fall som helst.

    Min lärare säger att jag egentligen kan köra men att mitt huvud och min rädsla för att göra fel förstör för mig. Detta kan nog vara sant även om jag ibland tvivlar på att jag faktiskt kan köra.

    Jag undra om det är någon annan som varit i liknade läge och klarat körkortet till slut? Jag känner mig så värdelös då det känns som alla kan ta körkort förutom jag.

  • Svar på tråden 48 körlektioner - ge upp?
  • Anonym (?)
    Heyes skrev 2023-11-27 21:43:13 följande:
    Intressant att du nämnde inte ta hänsyn till någon annan då min trafiklärare säger att ett av mina största problem är att jag inte tar för mig tillräckligt och tänker för mycket på andra.
    Då är du antagligen osäker i trafiken och ställer till problem genom det. 
    Kör för sakta, tvekar och är otydlig, lite så.
  • Anonym (Humma)

    Alltså, jag tänker så här, att alla ska nog inte köra bil. Hurdan förare kommer du vara den dag du är ute i trafiken själv om du nu lyckas ta körkort? Visst, du blir godkänd vid en uppkörning, men när du har en dålig dag, är stressad?hur är du i trafiken då? 

  • Benderoonie

    Hade lite samma problem när jag skulle ta mitt MC-kort men efter att jag fått blodtryckssänkande problem löste det sig av sig självt på uppkörningen.


    Har du kanske samma problem med att man börjar skaka och inte kan tänka på uppkörningen men kan köra bra när det inte är sådan prestationsångest?

  • Maac

    Min kusin tog 62 lektioner och är nu en väldigt bra och lugn chaufför!

    Du måste få milen i ryggen, köra köra köra. Har du någon du kan övningsköra med? Kör så ofta du bara kan!

  • Anonym (S)

    Anser du själv att om du bara klarar uppkörningen så är du redo att köra bil och möta andra trafikanter?

  • Anonym (Göran.)

    Byt körskola. Du blir grundlurad. Jag tog körkort 1986. 


    2023 tog jag körkort för buss klass D1 och D det tog 2,5 månader. 


    jag klarade uppkörningen på första försöket. Teorin klarade jag efter 3 försök. Även YKB som är ett krav för yrkesförare klarade jag inom 2,5 månader. 


    nä byt körskola. Gör ett försök på manuell växellåda. 


    du kommer att klara det. 


     

  • Anonym (saffran)

    Tycker du borde byta körskola och sadla om för automat. Hade en kompis som tog minst 60/70 lektioner utöver en intensivkurs, hon var en "sån" som inte är gjord för att köra bil enligt alla runtomkring. Men när hon till slut insåg att det var för mycket med både det manuella och att hålla koll på allt runtomkring sig samtidigt så bestämde hon sig för att endast köra automat. Hon tog körkortet knappt ett halvår efteråt och nu är hon en av de mest lugna och kompetenta förarna jag känner!

  • Zaro

    Kan du inte berätta vad problemet är? Du klarar ju teorin men är det svårt att växla samtidigt som du har koll på trafiken eller stressar du i allmänhet eller är det något annat?

  • Anonym (P)

    Om du har stort behov av ditt körkort och verkligen vill ha möjlighet att köra bil så kan du gå i KBT för körrädsla. Det är inte så ovanligt som man kan tro att vara rädd för att köra bil, det är en fobi som heter amaxofobi. Jag har en vän som var i din sits, fast hon hade körkort. Hon blev jättenervös och rädd för att göra misstag. Gick i KBT och nu är hon en kanonbra förare. Kostar dock nogrs tusenlappar såklart. 

  • RaYzLeR
    Du får hålla dig till kollektivtrafiken ts, det gör jag. Jag försökte med ta körkort och tog en massa körlektioner, men till sist insåg jag att det var för svårt med alla moment man måste kunna utföra.
Svar på tråden 48 körlektioner - ge upp?