• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-25 16:35:47 följande:
    Jag skrev inte att du ska bjuda ut henne. Men prata med henne. Du är inte rädd för att prata med henne, så varför parar ni inte med varandra i telefon, om du nu tycker det är så jobbigt att skriva?
    För det är inte samma sak som att prata på riktigt. Vill inte heller riskera att det ska misstolkas. 

    Halva tråden tror också att vi skrev ang konserten har något med kärlek att göra (det var inte jag som bjöd in utan vi båda visste sedan tidigare att det var svårt med datum så folk tolkar saker fel) 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-25 16:41:09 följande:
    Men allt tyder på att du inte kan skaffa en flickvän, inte en du är intresserad av i alla fall. 

    Så det spelar liksom ingen roll att du tror att du är mogen för ett förhållande, att du tror du vet hur man är i en relation och att du är bra på det. 

    Så länge du inte kan prata med henne, inte våga skriva med henne, då kan ni aldrig bli tillsammans. Du kan inte läsa av hennes signaler heller. Inget hon gjort eller sagt tyder på att hon skulle vilja lära känna dig bättre. Tvärtom, hon verkar inte bry sig om dig. 
    Du inser att jag frågat om råd om det också i tråden? Modern dejtning gör det dock svårare om man enbart söker långsiktigt och faktiskt har mål för det. Jag följer även relationsexperter som har koll med examen. Vad ska jag göra för att skaffa då? 

    Inget i vår chatt har ens rört ämnet romantik och så så din analys är helt fel. Du har inte heller träffat någon av oss så din analys är enbart byggd på lite data. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-25 16:47:37 följande:
    Era chattar rör varken romantik eller djupa saker, och du får skrivkramp för du har inget att säga och är rädd att upprepa dig.

    Så här lär man inte känna nån.
    Så vad jag ska börja försöka skriva om till henne? Hon vet 0 att jag är intresserad av henne 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-25 18:03:30 följande:
    Jag kanske kommer ihåg fel, men skrev du inte tidigare om att du bara ville dejta med intentionen att det skulle leda till relation, giftermål och barn?
    Är det därför du förhalar nu, för att du fått kalla fötter och inte vet om du känner henne tillräckligt väl för att se henne som din framtida fru?

    Jag tror du skulle må bättre av att lugna ner dig och vara lite mer förlåtande mot "modern dejting"; det är OK att träffa nån och utforska hur man trivs ihop, för att sen avsluta det om man inte klickar utöver den första attraktionen.
    anonym05swe skrev 2024-04-25 16:32:02 följande:
    Jag har pratat med henne på varje event vi setts på så det stämmer helt. Är inte samma sak som att våga bjuda ut henne (för då finns en mängd risker som jag pratat om tidigare. Med det sagt hade jag gärna träffat henne själv och hängt med henne) 
    Allt det du skriver om hur svårt och jobbigt det är, eller som här, om risker, får mig att tro att det här inte är så rätt för dig som du vill få det att framstå.
    Kärlek kan vara pirr och nervositet, men risker? Nej.

    Ja, det stämmer fortfarande då jag enbart vill dejta för att det ska leda till förhållande, giftermål och barn. 


    Konstig fråga, jag gillar henne lika starkt fortfarande och vill fortfarande bli ihop med henne. Att jag är oroad över de problem som kan uppstå betyder inte att jag är mindre intresserad av henne absolut inte. 


     


    Varför skulle jag vilja byta ut den man dejtar så där fort med modern dejtning där folk går från att dejta en till någon helt annan utan att tänka som modern dejtning är. Att måla upp det som jag känner som "första attraktionen" stämmer inte heller. 


     


    Ja, det är pirr och nervositet men de frågorna jag ställde förut i ett tidigare inlägg och tagit upp även efter är risker de facto som kan uppstå. Hur menar du med "får mig tro att det här inte är så rätt för dig som du vill få det att framstå."? 


     


    Mina känslor är som sagt fortsatt starka och har växt sedan jag fick känslor för henne först.


     

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-25 18:04:25 följande:
    Vad skriver du om till kompisar? Skriv om sånt, lär känna henne.
    Eller bjud bara ut henne på en fika nån gång.
    Ja, ska göra det men vet inte eller så om jag ska våga gå över till djupa saker innan vi träffats. Ska skriva med henne mer men hade gärna pratat ansikte mot ansikte med henne. Är så tungt att bära dessa känslor över en så lång tid. 
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2024-04-26 12:50:49 följande:
    Men se till att träffas då!

    Jag vill det jättegärna men då tolkar hon det eventuellt som jag gillar henne som mer än bara vän redan som är en risk. 


     


    Med det sagt vill jag verkligen träffa henne själv och göra det hon vill 

  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-04-26 16:54:38 följande:

    Varför drar du upp ? modern dejting ? i var och varannat inlägg?        Vad har det med dig och henne, den här situationen, att göra?


    För det jag tycker och känner kring detta är emot allt som modern dejtning innebär i praktiken. Modern dejtnings upplösande vore bra för ett bättre dejtande för alla
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-04-26 17:16:56 följande:
    Är det därför du inte vill ta till dig av råd i tråden, för du anser att det hör till ?modern dejting? och ?modern dejting? är du emot?
    Nej, jag har tagit till mig av råden och kommer ta till mig framtida råd
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-04-26 17:13:57 följande:
    Tror du att alla som dejtar i din ålder inte egentligen är kära? Att de bara vill bli ihop för att ha sex och sen göra slut när de fått vad de vill ha?

    De flesta jag känner i din ålder är väldigt seriösa när de blir ihop med någon, få känslor är så starka som för någon i tonåren och relationen startas med de bästa av intentioner.Jag förstår inte varför du tror att du är så speciell i dina starka känslor.

    Det är inte jag att bedöma folks intentioner men de facto så håller inte ens de flesta tonårsförhållanden i ens över 10 år än mindre 3-4 år. 


     


    Jag skulle alltid vara 100% seriös och aktivt jobba med min partner för att maximera kärleken för båda. Mina känslor är inte direkt som vissa som bara vill få validation själv och sedan byter partner jättefort för den inte passat i deras "drömbild" och då gör slut. 

  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-26 17:25:19 följande:
    Jag har inte läst hela tråden. Vilka råd har du tagit till dig och följt?
    Bland annat börjat skriva med henne mer, prata med henne mer när vi setts som de stora exemplena. Uppmanar även dig att se det jag skrev förut som svar till dig så du får ännu mer kännedom om situationen
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?