• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Fiona M skrev 2024-04-19 17:29:48 följande:
    Jag förstår inte vad det är du väntar på?
    Vill inte vara "för på" genom att skriva för mycket så hon för tidigt tolkar det som jag gillar hne men också inte skriva för mycket överlag med henne om saker som vi redan pratat om. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-19 17:35:57 följande:
    Jag tror jag kommer ihåg att du skrev att ni hördes av nån gång i veckan? Det är inte att vara för på, snarare lite om man ska lära känna varandra (och nu menar jag över huvud taget, inte just på det romantiska planet).

    Varför skulle du skriva om saker ni redan pratat om?
    Ja det har dock inte hänt sedan början av April så ska skriva mer med henne. Vill verkligen inte heller fastna i friendzone men är samtidigt rädd att hon ska tolka det fel. Vill inte att hon ska tro att jag är som andra killar som enbart faller för folk pga utseende som inte jag gör. Behöver nog skriva med med henne ja. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-19 17:51:10 följande:

    Du får bestämma dig, vad är du räddast för; hamna i friendzone eller att hon får reda på att du gillar henne? 


    Hamna i friendzone men finns dåliga effekter av det andra också (typ att hela organisationen får veta om det eller så) då jag helst vill att den informationen går mellan oss två eller bara personer som vi båda vill ska känna till det. Det är inte direkt oseriösa saker vi pratar om. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-19 17:49:01 följande:
    Vad har inte hänt sen början på april?
    Och varför skulle du skriva om saker ni redan pratat om? Om du vill ha djupare samtal så kan du initiera det.
    Inte skrivit med henne sedan dess men ska som sagt ta upp DM:sen igen och skriva igen. 

    Skulle inte men det är svårt att förutse vart samtal leder till. 

    Hur gör jag ens det utan att göra det stelt för någon av oss? 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-19 17:59:34 följande:
    Du lägger snara för dig själv om du låter oron för vad andra vet och tycker hindra dig från att göra saker!
    Nej, hon kanske inte är intresserad men om du inte frågar kommer du verkligen aldrig ha en chans, eller hur?

    Vad är det då du är rädd att upprepa? Har ni mycket att prata om borde det problemet inte uppstå.
    Du målar dock upp det som att det är jätteenkelt att skaffa partner och bli ihop. Det är det inte. Jag har tidigare försökt med den approachen och bara vara rak på sak utan att lära känna på riktigt innan och gå långsamt som jag gör nu och det gick jättedåligt. 

    Varför skulle jag inte bry mig om hur andra tycker? Vill liksom att saker som enbart rör två personer enbart når dem helst. 

    Så jag ska bara fråga direkt? Vill absolut gå på en dejt med henne men vill inte göra det superstelt heller på en dejt då hon antar att jag gillar henne för att jag bjudit ut henne. Modern dejtning är också så jobbig överlag där personer går från förhållande till förhållande och riktiga känslor inte spelar någon roll för folk enbart är ute efter annat i en relation. 

    Vi har redan pratat om mycket och jag vill inte framstå som att jag inte bryr mig om henne i DM heller. Är så jobbigt överlag med att försöka dejta, vill verkligen hamna i en relation.
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-19 18:09:25 följande:
    Ni har bara skrivit en gång i veckan, och då sitter du och prickar av i kalendern när du ?får? skriva utan att vara förpå, och hon svarar bara, skriver aldrig först?
    Jag skriver i regel först ja, dock när vi ses tar hon kontakt ibland först. Hon ställer även frågor till mig ibland. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-19 18:21:30 följande:
    Jätteenkelt? Nej, men inte så svårt som du får det till heller. Pirr och svettiga handflator och rädd att bli nobbad ja, men inte oro för allt, allt som kan gå fel och vad andra eventuellt ska tycka.
    Det som spelar roll är vad hon och du tycker. Om hon inte gillar dig tillbaka är det tråkigt, men inte världens undergång och inte heller pinsamt om andra får veta -ALLA blir nobbade nån gång.

    Det är bra att lära känna nån på riktigt, men för mig låter det som du satt upp en mall i huvudet ("skriv si och så ofta, ta upp ämne X eftersom vi skrev om ämne Y senast") och jag tycker ni pratar alldeles för sällan för att lära känna varandra eller verka intresserade.
    Slänger du nånsin iväg ett spontant mess, "Hej, jag såg det här som påminde mig om [dig/eventet/vad nån i föreningen sagt]"?
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Varför skulle jag inte bry mig om hur andra tycker? Vill liksom att saker som enbart rör två personer enbart når dem helst. 
    Varför skulle du bry dig om vad andra tycker? Jag förstår inte den delen. Det är inte fult och pinsamt att gilla nån, vare sig det är besvarat eller inte.Börja med att fråga om en fika, bara ni två. Inte en dejt med blommor och restaurang, men en möjlighet att ses bara ni två.

    Å andra sidan har jag ändrat mig; fråga inte om fika förrän ni rett ut det där med konserten.
    Jag tycker det är illavarslande att hon bara försvinner i tre veckor när du försöker komma fram till vad som händer, och jag har svårt att tolka det på annat sätt än att hon undviker dig.
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Vi har redan pratat om mycket och jag vill inte framstå som att jag inte bryr mig om henne i DM heller. Är så jobbigt överlag med att försöka dejta, vill verkligen hamna i en relation.
    Njae, hur mycket kan ni ha hunnit prata när ni skriver så sällan? Det var inte så länge sen jag läste att du ville ha djupare samtal med henne. Den understrukna delen förstår jag inte vad du menar med?



    Avvisningar är jag van med, alltid blivit avvisad och för mig tar det i regel väldigt lång tid innan jag känner att jag kan gilla någon annan. Senast jag hade liknande känslor var typ i 9:an med en tjej i min klass som jag föll för men som jag inte berättade om (hon och jag går på samma gymnasieskola nu men har inte känslor för henne längre). Har aldrig haft en flickvän vilket gör det så svårt att navigera rätt för att hitta rätt. 


     


    Att hålla det privat är mer för att värna bådas integritet och låta privata saker vara privata. Skäms absolut inte över hon jag gillar. 


     


    Mall i huvudet? Nej men föredrar en tydlig struktur och vill helst ha samma sak i en relation också, vill heller inte "överbelasta henne" eller för tidigt få henne att tro att jag har känslor för henne innan det är rätt att delge den informationen till henne. Jag hade helst träffat henne privat redan men jag är också rädd för en del saker so jag lyft tidigare (som att saker tolkas fel m.m). Jag har inte direkt skickat spontana texter till henne men hade gärna gjort det och träffat henne. Dessa känslor som jag fått kom också out of the blue för mig, hade ingen aning att detta skulle ske efter första gången vi sågs. Nej är inte pinsamt eller fult att gilla någon men det är jobbigt om det blir typ stelt efter eller att det sprids till andra som inte har med saken att göra. 


     


    Att aldrig ha haft en kärleksrelation som jag strävat efter länge är jobbigt om man faktiskt gillar någon. Jag är inte en sådan typ av person som skulle bli ihop med någon bara för att kunna ha en partner som vissa andra gör som jag hört om, jag söker enbart genuina relationer som leder till mer än bara en kort flört. 


     


    Vi har hunnit prata och skriva en del totalt men ska skriva mer nästa vecka med henne. Är alltid roligt att träffa henne och roligt att skriva med henne (roligare att ses såklart). 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-21 16:37:36 följande:

    Varför ska du vänta till nästa vecka med att skriva med henne?!
    Hon har ghostat dig i tre veckor nu och du bara låter tiden gå!


    Har skrivit till henne idag runt lunch om det så väntar på svar (hon är inte särskilt aktiv på sociala medier har tom bättre kontakt med hennes vän i org som jag har mer kontakt med som jag inte är kär i) 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-21 17:12:50 följande:

    Jo, hon är aktiv men inte med dig. 


    Det vet inte du om. Har skrivit en del med henne tidigare oavsett och vet att jag kommer få ett rakt svar 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-21 17:18:27 följande:
    Ett rakt svar? Vad frågade du?
    Om det gick med x datum. Ska efter jag fått svar även bjuda ut henne på något med oss två.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?