• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-05-11 22:08:26 följande:
    Att med modern dejtning så tolkas saker fel av vissa personer medvetet. 
    Det är mer normalt att som 18-åring inte vara säker på sina känslor och inte tänka giftermål på direkten än att resonera som du, du kan också vara säker på att hon du gillar inte tänker som du gör.

    Du kan inte veta hur livet ser ut, du kan inte få några löften- eller ge heller för den delen- för du har inte en aning om vad du känner om ett halvår. Och du kan framför allt inte veta hur tjejen kommer agera om ni skulle bli ihop. Hon kanske upptäcker sidor hos dig som hon tycker är helt galna, typ att du börjar planera för resten av livet eller att du är svartsjuk eller att du bara vill sitta hemma i soffan.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-11 23:09:57 följande:
    Nej, men i en relation skulle det vara som att gå på moln för mig. Aldrig mottagit kärlek av någon i en kärleksrelation tidigare. Garantier finns inte nej, därför vill jag jobba varje dag i en relation för att det ska vara så bra som möjligt hela tiden. 
    Jag vet inte TS, du tänker så långt fram och ser mållinjen men vägen dit är ofta väldigt lång. De flesta gifter sig i 30- års åldern så du har om du följer statistiken över 10 år kvar innan det är dags för dig, det är väldigt många år. Under den tiden ska du hinna flytta, plugga, jobba, kanske flytta igen och hon likaså, förstår du hur mycket du hinner förändra dig som människa under den tiden?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-16 00:01:02 följande:
    Jo men jag har burit på dessa känslor väldigt länge. Var inte direkt igår jag började känna dessa känslor. Tänk om hon redan tror jag gillar henne (har dm:at henne) men jag har inte sagt det till henne. Jag har heller inte pratat sådana typer av ämnen överlag med henne. 

    Ja, enbart träffat henne på event och inte själv. Tänk om hon tror jag är intresserad redan då? Vill kunna säga det till henne tryggt själv. 
    Hon vet redan att du är intresserad, finns absolut ingen anledning för någon att skriva som du gör annars. 

    Du är livrädd att det ni har nu ska ta slut vilket det kommer göra om du uttrycker större intresse och hon backar, du älskar det här enkla och odramatiska som pågår där du inte behöver offra något alls. Du kan drömma och längta men behöver inte känna oro eller nervosietet.

    Du kommer inte att våga uttrycka några starkare känslor när ni ses, hur kan du tro att du skulle vara modigare face to face än online? Du är jättefeg och ängslig nu men du tror att du ska våga när det är massor med folk omkring och andra sliter och drar i henne?

    Om ni överhuvudtaget ska kunna ses själva måste hon veta varför ni ska ses, det betyder att du måste uttrycka någon sorts önskan att träffa henne, du måste våga skriva att du är intresserad av henne. 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-16 19:35:23 följande:

    Så hon vet? Varför? 


    Nej, jag äskar inte alls läget. Vill verkligen träffa henne. 


     


    Jo, jag känner oro och nervositet. 


     


    Vid Face to face kan man åtminstone visa med kroppspråket att jag gillar henne också. 


     


    Så för att ses måste jag enligt dig säga att jag är intresserad?


    Det finns ingen annan anledning för någon att hålla igång en konversation så länge som du har gjort utan anledning- hon vet!

    Du kommer inte kunna visa något med kroppspråk, hur tänkte du nu? Menar du att du kommer våga att krama (?) henne eller annat när ni ses men du vågar inte skriva något mer känsligt när du kan sitta i lugn och ro och formulera dig? Alla andra kommer också kunna se ditt kroppspråk, hur ska du kunna hantera det?

    Ja, jag är helt övertygad om att om du vill få till någon sorts träff när ni ses i sommar måste du ha berättat på något sätt att du är intresserad av något mer, annars finns det absolut ingen anledning för henne att prioritera dig när hon har så många andra hon kan umgås med istället. 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-16 21:15:34 följande:

    Så hon vet redan? Oj


     


    Jag kan visa det på flera sätt, behöver inte nödvändigtvis vara kramar men skicka signaler går. Är svårare att skriva på distans för då är det svårare att veta vad hon vill ex. Jag är redan bekant till stora delar av förbundet vi är med i så det är ingen fara. 


     


    Hur kan man göra det utan att riskera något? Vill träffa henne med intentionen att det förhoppningsvis leder till något, 


    Skojar du med mig? Jag har skrivit flera gånger att hon redan har förstått att du är intresserad av henne, varför skulle hon annars tro att du skriver till henne? Har du någon annan tjej du skriver med på samma sätt? Någon annan tjej som skriver till dig?

    Nej, du kan inte skicka några signaler när du är på plats (vad är det mer exakt?), hon har inte tid att stanna upp och bara ha fokus på dig medan du ska komma på hur du vill få fram att du vill träffa henne ensam. Har ni någonsin träffats utan att det har varit människor runt er? Och i så fall hur många minuter?

    Du MÅSTE riskera något, det går inte att spela safe. Menar du att hon inte är värd att satsa på och därmed riskera att förlora?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-17 09:01:32 följande:

    Nej, jag skriver inte med någon annan heller. Skulle kännas fel att göra det. Vill visserligen ha en relation men inte med vem som helst utan enbart hon jag gillar.


     


    Jag kan visa med kroppsspråket för att visa det och kunna göra det så. 


     


    Jo, hon är värd att satsa på. Gillar henne verkligen. Tycker samtidigt det är tufft med dejtning för vill gå in i en relation utan att göra onödiga saker innan. 


    Precis, du skriver inte med någon annan för du är inte intresserad av någon annan. Hon vet att du inte skulle skriva med henne om du inte var intresserad, hur kan det vara så svårt att förstå? 

    Nej, du kan inte visa med kroppsspråket och därmed få henne att prioritera dig när ni ses. Varför tror du på så orealistiska saker? Hon ska inte tro att du är intresserad när du skriver till henne varje vecka men hon ska förstå det genom att titta på dig när du dansar? Eller hämtar en kopp kaffe?

    Alla saker innan man blir ihop har en poäng, inga är onödiga. Det är små steg framåt hela tiden som gör att det blir resultat, t ex skriva som du har gjort, föreslå en promenad eller facetime, ses igen för en promenad/bio/glass, ses igen, börja talas vid på telefon och sen kanske mer exklusiv dejtning. Det är väldigt få som hoppar från att skriva en gång i veckan till att direkt bli ihop!

    Det känns som att du ska satsa på någon i din klass istället. Där kan du sakta, sakta bygga upp något på naturlig väg utan att "offra" något, det här känns dödfött tyvärr.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-17 20:16:49 följande:

    Ja, hon kanske vet. Sade bara att jag föredrar att säga det/antyda det själv till henne. 


     


    Kroppspråk kan säga mer än ord, om jag öppnar upp det mer och vågar visa känslor med kroppen utan att säga kan hon förstå det ytterligare. 


     


    Ja, jag fattar att det har en poäng men det är också krångligt och ökar inte direkt chansen att det håller längre i ett förhållande. 


     


    Nej, jag ska ta studenten och slutar om 4 veckor och har inte känslor för någon i klassen överhuvudtaget. Så nej utöver att jag också gillar en annan tjej som sagt.


    Vad är det som är krångligt med att intensifiera kontakten? Eller menar du nervöst? Det är klart att det inte ökar chansen att förhållandet ska hålla, det kanske inte ens blir ett förhållande men det är inte där du ska ha dina tankar just nu. Ditt fokus borde vara hur ni ska komma varandra närmare än ytliga kommentarer.

    Kan du svara mer exakt hur mycket ni har pratats vid när ni har setts? Har ni varit helt själva någon gång? Om inte, hur nära har de andra varit? Har ni lyckats prata på egen hand mer än ett par meningar?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-18 20:09:54 följande:

    Det krångliga är allt det logistiska och allt runtomkring. Klart jag vill intensifiera kontakten men är rädd att hon ska tolka det annat än jag menar. Vill verkligen få en tät kontakt och bli ihop helst. 


     


    Vet inte men vi har pratat själv lite grann på eventen. 


    Hon kommer tolka det som att du är intresserad av något mer vilket är sant, dina andra tankar om att hon ska tro att du bara är ytlig eller intresserad av sex behöver du inte oroa dig för. Om du verkligen är så intresserad som du skriver så behöver du börja visa det mer tydligt än du gör nu.

    Ni har alltså inte stått själva, enskilt utan folk omkring er, och pratat? Hur tänker du att du ska få möjlighet till det i sommar om det inte har skett de andra gångerna?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-21 08:57:00 följande:
    Ja, jag är intresserad av något mer än bara vänskap ja. Finns dock den risken att hon tolkar det fel. Jag gillar verkligen henne för hela henne som person. Inte som andra som "är intresserade" av alla de finner attraktiva. 

    Hur kan jag visa det tydligt utan att behöva göra något som riskerar slå tillbaka mot mig? 

    Om jag bjuder ut henne i princip men är rädd att det ska tolkas fel. 
    Om du vill att hon ska tolka det som att du är intresserad av att träffa henne mer skriver du exakt det, om hon sen tolkar det som att du bara är intresserad av hennes yttre/sex mm så har hon större problem än du vill engagera dig i.

    Du kan inte visa tydligt utan att du riskerar något, det har vi skrivit tusen gånger till dig. Du gjorde en chansning när du började skriva till henne i höstas, nu får du göra en chansning till och fråga om ni kan ses själva i sommar för du kan INTE förlita dig på att ditt kroppsspråk ska ta dig dit du vill.

    Jag tror ärligt talat att du är så nöjd med situationen som den är nu- säker, enkel, odramatisk och utan jobbiga känslor- att du inte vill riskera något. Det är inte värt att offra drömmen du har nu, det är enklare att leva i fantasin.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-22 16:55:00 följande:

    Ingen människa någonsin kan vara 100% nöjd, alla strävar alltid efter något mer. Jag mår bra faktiskt, det enda är att jag vill skaffa tjej och helst bli ihop med henne jag gillar. Tror inte jag är den enda som har känslor för någon utan att den andra inte vet om det. 


     


    Jag försöker följa råden men det är inte direkt enkelt att bli ihop.


    Du har inte följt råden alls! Det är ett halvår sen vi skrev att du skulle skriva mer frekvent, du har fortfarande inte berättat hur ofta du skriver men det verkar inte ens vara varje vecka. 

    Vi har om och om igen sagt att du måste föreslå en träff, det verkar helt omöjligt för dig att göra. Du har med andra ord inte gjort något alls sen i julas för att utveckla er relation och du skyller hela tiden på att du inte vill avslöja något eller få henne att tro att du håller på med modern dejting.

    Fortsätt du i din takt, det kommer inte att ge några fler resultat än du har idag. Det du ser idag är det du får om du inte utvecklar er relation på något sätt.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?