• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Lugn) skrev 2024-02-16 18:38:28 följande:
    Gillar henne, visst. Men absolut inte kär som du säger.
    Ordvalet är irrelevant. Vill liksom vara med henne och bli hennes men framförallt göra allting med henne.
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-02-16 18:47:07 följande:
    Det är högst relevant. Du har ju predikat i månader om hur speciell du är och blir kränkt när folk säger att det inte är kärlek. Du har skrivit spaltmeter om hur djupa dina känslor är och att du minsann inte är som de andra. Men sanningen är ju att du vill skaffa KK, dejtat en annan och nu blir alldeles till dig när en tjej pratar med dig.

    Ja, jag har känslor för henne men vill som sagt också lära känna henne mer innan jag överväger ett förhållande. Jag är öppen för att skaffa annat men enbart om det ej går med hon jag gillar liksom. 


     


    Nä, tyckte enbart det var ovanligt det hon gjorde. Har ingenting för eller emot henne. (ang hon som agerade ovanligt)

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-02-16 22:11:30 följande:
    Jo, uppenbarligen eftersom du skrivit, inte en utan två gånger om hur hon stötte på dig. Uppenbarligen var det stort och viktigt för dig.
    Nä, var bara en ovanlig händelse.
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-02-16 22:13:04 följande:
    Men hon stötte ju inte på han!!
    Dessutom är jag lojal mot henne jag gillar nu 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-02-17 12:31:42 följande:
    Nej, du är inte lojal. Enda anledningen till att du inte legat med någon annan är för att du inte haft chansen. Om någon skulle vilja ligga med dig, tror jag inte att du skulle tveka en sekund. Jag ger inte mycket för din typ av "lojalitet".
    Inte sant överhuvudtaget. Jo, jag är lojal mot henne. Har aldrig pratat bakom ryggen på hon jag gillar (förutom när jag sagt bra saker om henne bakom ryggen) vilket är bra att göra
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-02-17 12:59:36 följande:
    Nu är det ju uppenbart sedan tidigare att du har en moral som skiljer sig mot andras. Du har varit såååå lojal mot henne med dina dejtingappar och din dejt. Herregud.
    Fortfarande varit lojal med henne. Inte gjort något romantiskt med hon jag dejtade 1 gång. 

    Om jag blir hennes skulle jag inte ens tänka på någon annan och följa det hon vill till punkt och pricka.
  • anonym05swe

    Varför uppfattas det som fel för mig att gilla henne? Varför ses det som fel att vara rädd för att bli avvisad? 
    Varför ser vissa det som fel att fortsätta hålla ögonen öppna när vi inte är ihop? 

    Känns som jag gör fel oavsett vad jag gör baserat på denna tråd. 

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-02-18 07:54:04 följande:
    Det är inte fel att gilla henne men du har inte en aning om hur hon egentligen är, så din självsäkerhet på att du kommer att älska henne oavsett vad är så otroligt naiv.

    Dessutom om dina känslor hade varit så starka som du beskriver dom hade du inte velat hålla ögonen öppna, då hade du inte hamnat i samtal med andra tjejer som du börjar fundera på. Bara det att du väljer att skriva här om den andra tjejen säger att att dina tankar är lite här och där.

    1. du har så starka känslor så att du skriver tusen inlägg men du vågar inte agera ordentligt.
    2. du har så svaga känslor så att du blir smickrad och sugen? av att andra tjejer pratar med dig.
    3. du är fortfarnade med i en dejtingapp vilket betyder att du är beredd att använda den om något intressant skulle dyka upp (normala människor raderar appen och tar tillbaka den om det inte funkar)
    4. din sextråd har jag bara skummat igenom men den säger väl också att du har dina tankar här och där...

    Till sist: det mest vettiga för dig vore att du släpper tjejen tills ni träffas och roar dig med gott samvete på hemmaplan! Passa på och lek runt, ni har inget förhållande, inga löften har givits och det är bara du som gjort det gigantiskt i ditt huvud.

    1. De är starka, har inte funderat på att bli någon annans eller gjort något för att det ska bli ske. Att hålla ögonen öppna gör enbart att jag slipper tänka på den potentiella relationen eller inte hela tiden utan kan även tänka på annat. 


    Svar: 


    1. Jag har agerat genom att dm:a ja men inte agerat så som jag vill göra ja. Vet inte vad det beror på helt. 


    2. Nej, har inte känslor för någon annan


    3. Grejen är att vi inte är ett par, har inga skyldigheter mot henne (vill ha det)


    4. Är enbart öppet för annat om det inte går med detta 


    Okej, ska försöka inte fokusera på det. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-02-18 01:50:36 följande:
    Det är din dubbelmoral jag reagerar på.
    Ingen annan är så djup som du och känner så starkt som du och du fördömer modern dejting -och sen kommer det fram hur du faktiskt agerar.
    Har inte gått från förhållande till förhållande snabbt eller varit otrogen. 
  • anonym05swe
    StudierKemi skrev 2024-02-19 09:02:48 följande:

    Jag har dejtat en ingenjör förr i tiden, och han skulle aldrig passat in på FL med sitt tänk, men det var inget fel alls med hur han tänkte, han var mycket logisk och mindre emotionell. Jag tror det finns gemensamma paralleller mellan honom och dig. Jag gillade honom, men han valde att avsluta mellan oss 2, för att jag inte var klar med utbildningen och jag hade inte arbete. Han ville inte satsa på en sån kvinna, han sa att jag är omogen. Alltså hade han något slags pengafokus, var materiell och överdrivet planerande och logisk. Jag var kär i honom och allt. Jag var t.o.m. 17 år yngre, så det är många mäns största dröm att kvinnan bara är yngre och vill ha sex. Men det är inte alla mäns dröm. 


    Så jag tror att du har något slags annat fokus än många andra på FL, men det är absolut inte "fel". Jag är jätteglad för att jag hade fått prata och lära om ett annat perspektiv förut, jag har lärt mig mycket, och det som hänt och varför det tog slut, det har stannat med mig och påverkar mig till viss del fortfarande. Men jag har ursprungligen människofokus och är mycket känslostyrd o.s.v. precis som många många andra på FL. 


    Men i min nästa ev. relation så skulle jag försökt slå ihop båda synsätten om det är möjligt. 


    Jag har inte gett vykortet och chokladrosen till killen i fråga ännu (han är yngre än mig och kanske inte vill ha mig i vilket fall som helst), inte för att jag inte vågade (eller, kanske lite därför), det handlade mest om att han inte var på tunnelbanestationen samtidigt som mig. Jag kollade runt efter honom efter avslutad fritidsakvititet, men han var inte där förra veckan, trots att han hade deltagit på den gemensamma lektionen tidigare. Därför gav jag inte rosen. Jag ska se om jag vågar ge den idag eller inte. Om jag får kalla fötter så får jag ge chokladrosen till min mamma eller dotter bara.


    Men om killen i fråga kontaktar mig på telefon senare säger vi, och visar intresse trots alla odds, så kommer jag att vilja klargöra några saker för honom (nu kommer vissa antagligen inte gilla vad jag säger). Jag kommer att berätta att jag vet av erfarenhet att om inte båda har klar utbildning och jobb, så kan man bara leta efter sex, men om båda har varsin fast inkomst och är självständiga så kan man även, utöver sex, leta efter kärlek och förhållande. Det är vad livet har lärt mig, annars kommer någon känna sig utnyttjad med stor sannolikhet. Det är väldigt stor risk att det tar slut mellan individerna då. Det är inte riktigt värt att satsa. Dessutom har man inte råd att uppleva så mycket saker tillsammans, så det går inte att stärka bandet riktigt. Att bara utbyta kroppsvätskor kommer inte räcka hela vägen.


    Så jag tror att det är det här synsättet som du kommer att känna dig mycket hemma i, men du är lite vilse och vet inte om det ännu att det är klar utbildning och fast jobb som du vill ha först, för du är ung helt enkelt. Så det är vad jag tror. :)


    Alltså nej, jag träffar gärna någon innan jag är klar med min utbildning. Är också öppen för annat än enbart långsiktigt som du typ beskrev. Men föredrar helst ett långsiktigt förhållande verkligen med hon jag gillar. Är öppen att dejta via FL också.


    Förstår ditt tänk. Föredrar dock långsiktigt älskande förhållande där allt sker.

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?