• Fiona M

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-19 17:55:37 följande:
    Hamna i friendzone men finns dåliga effekter av det andra också (typ att hela organisationen får veta om det eller så) då jag helst vill att den informationen går mellan oss två eller bara personer som vi båda vill ska känna till det. Det är inte direkt oseriösa saker vi pratar om. 
    Du lägger snara för dig själv om du låter oron för vad andra vet och tycker hindra dig från att göra saker!
    Nej, hon kanske inte är intresserad men om du inte frågar kommer du verkligen aldrig ha en chans, eller hur?

    Vad är det då du är rädd att upprepa? Har ni mycket att prata om borde det problemet inte uppstå.
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Du målar dock upp det som att det är jätteenkelt att skaffa partner och bli ihop. Det är det inte. Jag har tidigare försökt med den approachen och bara vara rak på sak utan att lära känna på riktigt innan och gå långsamt som jag gör nu och det gick jättedåligt. 
    Jätteenkelt? Nej, men inte så svårt som du får det till heller. Pirr och svettiga handflator och rädd att bli nobbad ja, men inte oro för allt, allt som kan gå fel och vad andra eventuellt ska tycka.
    Det som spelar roll är vad hon och du tycker. Om hon inte gillar dig tillbaka är det tråkigt, men inte världens undergång och inte heller pinsamt om andra får veta -ALLA blir nobbade nån gång.

    Det är bra att lära känna nån på riktigt, men för mig låter det som du satt upp en mall i huvudet ("skriv si och så ofta, ta upp ämne X eftersom vi skrev om ämne Y senast") och jag tycker ni pratar alldeles för sällan för att lära känna varandra eller verka intresserade.
    Slänger du nånsin iväg ett spontant mess, "Hej, jag såg det här som påminde mig om [dig/eventet/vad nån i föreningen sagt]"?
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Varför skulle jag inte bry mig om hur andra tycker? Vill liksom att saker som enbart rör två personer enbart når dem helst. 
    Varför skulle du bry dig om vad andra tycker? Jag förstår inte den delen. Det är inte fult och pinsamt att gilla nån, vare sig det är besvarat eller inte.
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Så jag ska bara fråga direkt? Vill absolut gå på en dejt med henne men vill inte göra det superstelt heller på en dejt då hon antar att jag gillar henne för att jag bjudit ut henne. Modern dejtning är också så jobbig överlag där personer går från förhållande till förhållande och riktiga känslor inte spelar någon roll för folk enbart är ute efter annat i en relation. 
    Börja med att fråga om en fika, bara ni två. Inte en dejt med blommor och restaurang, men en möjlighet att ses bara ni två.

    Å andra sidan har jag ändrat mig; fråga inte om fika förrän ni rett ut det där med konserten.
    Jag tycker det är illavarslande att hon bara försvinner i tre veckor när du försöker komma fram till vad som händer, och jag har svårt att tolka det på annat sätt än att hon undviker dig.
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Vi har redan pratat om mycket och jag vill inte framstå som att jag inte bryr mig om henne i DM heller. Är så jobbigt överlag med att försöka dejta, vill verkligen hamna i en relation.
    Njae, hur mycket kan ni ha hunnit prata när ni skriver så sällan? Det var inte så länge sen jag läste att du ville ha djupare samtal med henne. Den understrukna delen förstår jag inte vad du menar med?



  • Fiona M

    Jac beklagar att hon inte var intresserad, men nu kan du gå vidare.
    Skulle du inte flytta för att plugga? Nytt liv där du är mer social och vågar var spontan och ta risker?

  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-21 20:05:56 följande:
    Det är inte kört iaf. Men är du en av dem som tycker jag ska försöka gå efter andra tjejer trots att jag enbart gillar henne? Jag tror inte det är kört med henne iaf, ska aktivt vara mer tydlig med henne och skriva mer.
    Jag ser inget i det du skriver som visar på intresse från hennes sida.
    Du har tagit kontakt och skriver (ganska sällan) och hon svarar på det, men verkar inte ta kontakt själv.
    Ni har nu setts på några tillställningar, men inte gjort något på egen hand.
    Konserten var inte en inbjudan som sådan, utan ett förslag att du kunde hänga med henne och hennes vänner -när du tar det som nåt ni två ska göra backar hon och ställer in.
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-21 20:23:11 följande:
    Jag har inte heller visat intresse för att jag inte vågat. Så har nog med det att göra. Hon är mkt aktiv när vi pratar på plats. 

    Är dock så tufft överlag, föll för henne fort utan att vara beredd på det. Vill bli hennes partner men inte heller ta jobbiga beslut för mig eller henne. 

    Nej hon sade tidigt att hon inte visste datum (hon tävlar i idrott och har UF) så har inte med intresse att göra. Jag skulle som sagt offra mkt för en relation med henne (som fritid osv) 

    Hon är inte en blyg person men ändå skriver on aldrig till dig först. Det säger väldigt mycket.

    Om hon varit intresserad av att ni skulle få mer kontakt och träffas hade hon skrivit nåt om att ses vid annat tillfälle, hitta på nåt annat, frågat om annat datum.

  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-21 21:32:47 följande:

    Hon pratar dock först med mig en del så svårt att bedöma. 


     


    Svårt det också att veta för hon bjöd ut mig från början, jag vill bjuda ut henne till något och samtidigt göra det utan att hon ska tolka det som en romantisk invit. Ja, jag har känslor men jag vill inte så här tidigt avslöja dem (det skulle bli 5:e gången vi ses) 


    Menar du att hon pratar först med dig på tillställningarna? Hur är det när ni skriver då?

    Bjöd hon ut dig? Det har jag missat helt! Vad sa hon, när?
    Eller menar du när hon sa att du fick hänga med henne och vännerna på konserten?

    Nu är du där med mallen igen. Det går inte att leva så, iafbintebom man vill interagera med andra människor.
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-25 10:52:01 följande:
    Hur vet du att jag kan påverka det? Hon blir nog överraskad att jag gillar henne 

    Inte samma ämne, jag väntar inte medvetet på en relation utan försöker aktivt göra saker 

    Nej det är inte alls anledningen och nej jag drömmer inte om att gifta mig och ha barn med henne utan drömmer om det i allmänhet för vill ha det i framtiden med hon som blir min partner. De frågorna och farhågorna som finns är rimliga dessutom och de risker jag påpekat. 

    Jag är mogen för ett förhållande 
    Jag kanske kommer ihåg fel, men skrev du inte tidigare om att du bara ville dejta med intentionen att det skulle leda till relation, giftermål och barn?
    Är det därför du förhalar nu, för att du fått kalla fötter och inte vet om du känner henne tillräckligt väl för att se henne som din framtida fru?

    Jag tror du skulle må bättre av att lugna ner dig och vara lite mer förlåtande mot "modern dejting"; det är OK att träffa nån och utforska hur man trivs ihop, för att sen avsluta det om man inte klickar utöver den första attraktionen.
    anonym05swe skrev 2024-04-25 16:32:02 följande:
    Jag har pratat med henne på varje event vi setts på så det stämmer helt. Är inte samma sak som att våga bjuda ut henne (för då finns en mängd risker som jag pratat om tidigare. Med det sagt hade jag gärna träffat henne själv och hängt med henne) 
    Allt det du skriver om hur svårt och jobbigt det är, eller som här, om risker, får mig att tro att det här inte är så rätt för dig som du vill få det att framstå.
    Kärlek kan vara pirr och nervositet, men risker? Nej.

  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-26 17:22:08 följande:
    Nej, jag har tagit till mig av råden och kommer ta till mig framtida råd
    Jag har inte läst hela tråden. Vilka råd har du tagit till dig och följt?
  • Fiona M
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-03 18:56:39 följande:
    Du är för rolig med dina floskler. Du har inte tagit några risker med att skriva en gång var tredje vecka några ord/artiga frågor, du har heller inte visat någon respekt för att du inte har visat tydligare att du är intresserad. Ordet överbelasta har vi redan diskuterat och det är nog ditt tramsigaste ord du använder.

    Du tycker att du har visat framsteg för att du har skrivit till henne privat i ett halvår, det är säkert ett jättestort steg för dig i din värld, men för alla andra som har ett socialt liv är det ingenting att få ett random pm av någon. Det är inte den stora saken som du målar upp för dig själv, det är bara ett ynka pm någon gång nu och då som dessutom består mest av nonsens.

    Jag gissar att tjejen redan misstänker att du är förälskad och hon är artig tillbaka för att hon inte vill såra dig och för att du är så förbehållsam, det finns ingen anledning för någon att skriva som du gjort om man inte är intresserad. Du behöver alltså inte oroa dig för att du belastar henne, hon har redan räknat ut det. Däremot så har hon haft alla chanser att svara dig lite mer, starta egen konversation med dig men eftersom hon aldrig har gjort det kan du dra slutsatsen att hon inte tänker på dig förrän du skriver. Hon har inte dig i sina tankar och lever sitt liv för fullt vilket du också borde göra.
    Jag tolkar det också så här.
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-05-07 23:38:52 följande:

    Jag skulle vilja säga dig själv. Att falla för någon och sedan göra något av det är inte enkelt. Vill verkligen träffa henne och våga vara öppen med henne. Det har gått sedan Nov och jag har fortfarande inte kunnat göra det jag skulle gjort i typ Februari och Mars. 


     


    Min dröm var helst att vara ihop i Mars men det gick inte för jag inte vågade bjuda ut henne och så om det hade gått så ja, är jobbigt.


    Det är sånt här som gör att jag håller med den andre i tråden som skrev om kurator.
    Det här är mer än bara oerfarenhet, du fastnar i mönster och oro och lägger krokben för dig själv.

    Om du säger till henne att du skulle vilja träffas bara ni två, och hon förstår att du vill lära känna henne bättre för att du gillar henne, vad gör det?
    I bästa fall tackar hon ja och ni har en möjlighet att se hur ni trivs ihop när det bara är ni två.
    I värsta fall tackar hon nej, och du fortsätter se henne på möten ett par ggr om året, och pratar ytligt med henne som tidigare.

    Vad har du att förlora?
    Ja, jag vet att du kommer säga att du inte vill att andra ska få veta, men vad gör det? Är de elaka för att du gillar nån, vare sig det är besvarat eller ej, så verkar de fastnat i 6-åringarnas rädsla för tjejbaciller, så det borde väl vara ganska lätt att ignorera?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?