• Fiona M

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-16 17:07:23 följande:
    Jag är inte emot av princip skulle jag säga. Är öppen för det för det är en privatsak mellan oss enbart.
    Är det många av dina vänner som gjort så, dejtat i hemlighet innan de blev ihop med nån? Om svaret på detta är nej, har hen då blivit retad för sitt intresse för personen hen dejtat?
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-16 17:07:23 följande:
    Jag är inte emot av princip skulle jag säga. Är öppen för det för det är en privatsak mellan oss enbart.
    Jag kan inte med bästa vilja i världen föreställa mig hur du skulle lägga fram det här till henne utan att framstå som märklig. Hur skulle du formulera det?
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-16 18:52:16 följande:
    Jag skulle inte men jag vet inte om hon skulle liksom. 
    Hur skulle du säga till henne att du inte vill att hon berättar för andra? (Till exempel vänner i föreningen som även vet vem du är.)
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-17 10:59:24 följande:
    Jag hade velat skriva med henne istället för att skriva här men är rädd för en mängd saker tex att saker tolkas fel (hon kan ex tro att jag gillar henne innan jag är redo att berätta det)
    Jag förstår varken vad du menar med att det skulle tolkas fel (du gör ju det, då är inte tolkningen fel?) eller varför det skulle vara så farligt!

    I min värld är det underförstått eller till och med uttalat att man gillar nån om man går på dejt, varför annars träffas för att lära känna varann bättre?
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-18 17:17:15 följande:

    Varför? Jag vet att när jag hamnar i en relation kommer jag göra det jättebra oavsett, vet exakt vad jag ska göra. Det jobbiga är vägen till att hamna i en, vill träffa en tjej som jag kan bli ihop med utan att det ska vara jobbigt med vägen dit. (Vill helst bli ihop med hon jag gillar såklart om vi båda vill). Varför behöver allt vara så jobbigt hela tiden? 


    Jag vill verkligen hamna i ett förhållande ja med någon jag har riktiga känslor för (som hon jag gillar). Skulle kännas moraliskt fel att ens överväga någon annan person just nu.


    Det beror på vad du menar med jobbigt.
    Känns det övermäktigt och ångestframkallande är det förmodligen fel.
    Är det däremot jobbigt som i nervöst och potentiellt pinsamt så är det bara att bestämma sig för att satsa; få saker här i livet blir serverade, och flickvänner kommer inte dimpa ner i knät på dig när du sitter hemma vid datorn.
  • Fiona M

    Stämmer det att ni inte hörts av på nästan tre veckor? Det är ganska lång tid. 

  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-19 17:28:22 följande:

    Ja, men jag ska ta kontakten snart igen.


     


    Är dock en så jobbig situation att vara i överlag, inte varit i en liknande situation med andra tjejer jag fått känslor för (dels pga avståndet men också att vi är i samma org osv) 


    Jag förstår inte vad det är du väntar på?
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-19 17:33:25 följande:
    Vill inte vara "för på" genom att skriva för mycket så hon för tidigt tolkar det som jag gillar hne men också inte skriva för mycket överlag med henne om saker som vi redan pratat om. 
    Jag tror jag kommer ihåg att du skrev att ni hördes av nån gång i veckan? Det är inte att vara för på, snarare lite om man ska lära känna varandra (och nu menar jag över huvud taget, inte just på det romantiska planet).

    Varför skulle du skriva om saker ni redan pratat om?
  • Fiona M
    anonym05swe skrev 2024-04-19 17:47:06 följande:
    Ja det har dock inte hänt sedan början av April så ska skriva mer med henne. Vill verkligen inte heller fastna i friendzone men är samtidigt rädd att hon ska tolka det fel. Vill inte att hon ska tro att jag är som andra killar som enbart faller för folk pga utseende som inte jag gör. Behöver nog skriva med med henne ja. 
    Vad har inte hänt sen början på april?
    Och varför skulle du skriva om saker ni redan pratat om? Om du vill ha djupare samtal så kan du initiera det.
  • Fiona M

    Du får bestämma dig, vad är du räddast för; hamna i friendzone eller att hon får reda på att du gillar henne? 

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?