Inlägg från: Anonym (Tvillingmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-01-07 12:27:05 följande:
    Borde jag bryta kontakten helt med henne om hon enbart är intresserad av att vara vän? Hon kommer ju då alltid veta att jag gillat henne men har inget emot att vara vän med henne heller (dock så tar det ett tag för känslor att försvinna) 
    Varför skulle du bryta kontakten? Om du inte själv vill förstås.

    Nu är du 5 steg före igen. Du pratar om saker innan de ens har hänt.

    Börja med att lära känna henne, träffa henne fler gånger. Risken att personen inte känner samma sak, tar man alltid.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-01-07 12:38:47 följande:

    Ja, är dock en jobbig risk att ta. Att bryta kontakten skulle göra att jag slapp tänka på henne typ och enbart fokusera på annat om vi inte blir ett par. Ser dock henne som en bra person och skulle inte vilja att hon inte skulle trivas perfekt.


     


    Är inte direkt så man styr vem man faller för vilket är jobbigt för iom situationen vi är i det jobbigt (avståndet, samma organisation ex) 


    Ja, det är jobbigt. Men det är en risk man måste ta om man vill ha ett förhållande.

    Först måste ni lära känna varandra och träffas fler gånger. Om det sedan visar sig att du vill mer än hon, får du själv avgöra om du vill fortsätta umgås som vänner eller om det blir för påfrestande för dig. Det är inget du behöver ta ställning till nu.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-01-07 13:52:41 följande:

    Ja, vet det men det är fortfarande så jobbigt. Risken finns också att vi gör slut även om vi blir ihop vilket också är en jobbig risk. Helt värt att ta båda riskerna iaf, speciellt för henne.


     


    Ja, har skrivit en del med henne och vi kommer ses på ett gemensamt event i Mars typ men inte vågat fråga om att enbart träffa henne själv än. När borde jag ta ställning till det? Efter att jag berättat och så eller borde jag jag låta kärleken växa fram mellan oss istället genom att gradvis få henne att förstå att jag gillar henne? Någon sade att hon redan vet att jag gillar henne? Tror du det?


    Vänta tills ni träffas igen, innan du föreslår träff på tu man hand. Du lär märka om hon är intresserad.

    Du behöver inte säga något rakt ut. Låt det växa fram.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-01-07 14:06:48 följande:

    Mm. för hon sade förut att det var trevligt att träffa mig och skulle också gärna träffas igen som jag sade tidigare. 


     


    Mm, hur ska jag dock hitta en möjlighet att enbart prata med henne där? Alla kommer se när vi pratar och så och kan då förstå kanske att jag enbart vill träffa henne senare. 


     


    Ja, ska låta det växa fram men tror du hon redan vet att jag är intresserad av henne? 


    Det vet jag inte. Jag kan inte svara utförligare än jag redan har gjort.

    Du vill ha alla svar, men det funkar inte så. Du får se hur det utvecklar sig. Försök strunta i vad andra tycker. Men att hon har hört av sig och att ni har chattat är ett gott tecken och en bra början.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-06-09 08:25:44 följande:

    Jag sade tidigare att alla förhållanden är olika. Jag motsätter mig inte där. Ja, klart det finns massa olika sätt att starta ett förhållande. 


     


    Inte en milimeter närmre? Vi har skrivit mer och jag ska försöka få till en träff bara. Inte mitt fel att det är komplext att skapa en relation. Jo, jag har tagit till mig av råden och skriver bland annat med henne som folk rekommenderade och pratar med henne när vi ses. Vill inte stressa fram något. 


     


    Av andelen relationer är det fler som haft det i längre än 1 år än relationer som är helt nystartade. 


     


    Nej, det är inte kört.


    Inte stressa fram något? Kommer du skriva likadant om ett år? Om två år? För jag håller med ovanstående om att du inte verkar komma någonvart och att du har en skev och orealistisk syn på förhållanden och hur man blir ihop med någon. 

    Hade ni chattat i två veckor och bara träffats någon enstaka gång, hade det kanske varit läge att ta det lugnt. Men inte efter åtta månader.

    Jag tror att du skjuter upp alla avgörande steg för att du är rädd att bli avvisad. Det handlar inte alls om att du vill ta det lugnt, det har du gjort nu i över ett halvår. Det handlar om annat.

    Du har blivit avvisad förr och har skrivit hur negativt det har påverkat dig. Du är oerfaren och verkar ha dåligt självförtroende när det gäller tjejer och relationer. Det är vanligt i din ålder. Självklart går det att träna bort, men du kommer aldrig komma över tröskeln om du fortsätter i samma hjulspår samt fortsätter resonera som du gör.

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-06-09 09:23:37 följande:

    Poängen är att jag söker någon som jag kan spendera livet med, inte hoppa från relation till relation. Alla inklusive jag är emot arrangerade äktenskap.


    Så man får inte vara emot saker? Varför skulle jag vilja "dejta" som det är idag där det bara är ytligt och tråkigt snarare än att känna på riktigt? 


    Jag vet att resultatet spelar roll men vill inte att det tolkas fel. 


    Hur anser du att jag ska stressa? Hade varit jobbigt oavsett


    Det finns många tjejer som inte vill hoppa från relation till relation, som vill hitta någon seriös. Men för att komma till den punkten, där båda känner att de vill satsa på en framtid ihop, måste man först träffas ett tag, inte bara som vänner. Du kan kalla det dejting eller vad du vill, men det går inte att hoppa över det stadiet.

    Om det räcker med tre dejter eller tio dejter varierar, men du kommer inte lära känna en tjej som vän och sedan bestämmer ni att ni ska spendera livet tillsammans. Det funkar inte så. Och även om båda vill ha något seriöst och långvarigt, finns det inga garantier att det håller. 


     

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-06-11 08:16:26 följande:
    Jo i början av tråden skrev folk det. 
    Nej jag vill att det jag ska gå bättre och nej det är inte kört att bli ihop med henne iom att hon inte vet att jag gillar henne ens.
    Och så länge hon inte vet att du gillar henne, kan du fortsätta drömma och hoppas. Det är därför du inte gör något konkret, eller hur? Du är rädd för att misslyckas. Du är rädd att hon ska säga nej. Då spricker drömmen som troll i solen.

    Det är tryggare att fortsätta fantisera om henne på avstånd och bara ta myrsteg framåt. Men ju längre tiden går, desto större risk att det aldrig blir något, hon kanske t ex träffar någon annan. Hur vet du förresten att hon inte redan har kille?

    Du måste inte berätta att du gillar henne. Men om du inte ens vågar föreslå en träff, hur ska ni då bli ihop?
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-07-02 18:42:26 följande:
    Behöver inte vara så för kan dm:a henne och göra något. Riktigt jobbigt iaf att enda gången jag vet jag kommer se henne härnäst är denna månad snart. Är öppen för att skicka dm för att bjuda in henne som sista utväg om jag inte gör det efter lumpen. Mina känslor för henne ökade eller minskade inte efter detta så har fortfarande kvar samma känslor för henne. 

    Borde jag skrivit något tidigare? Kanske det ja 
    Hade det riskerat permanent skada möjligheten till att ens prata med varandra pga stelt? Ja 
    Hade det varit värt det om det gått åt rätt väg? Ja
    Är jag en dålig person som vissa antyder för att jag inte erkänt mina känslor? Det skulle jag inte säga alls. 
    Du är ingen dålig person för du har inte skadat någon. Du gör som du vill, men det är ju du som förlorar på det. Det är du som förlorar på att inte ta fler initiativ gällande denna tjej, som du påstår att du är kär i.

    Även om du bjuder ut henne eller tar andra initiativ, kanske hon säger nej. Men då har du i alla fall försökt.
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Du gör som sagt som du vill TS. Men bara så du vet. När hon åker in i lumpen har tåget kanske gått. Sannolikheten är stor att hon träffar en kille där, om hon inte redan har kille.

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2024-07-03 10:27:31 följande:
    Jag vill fråga något sådant ja men vet inte hur hon kommer tolka det.
    Vill du inte att hon ska förstå att du är intresserad? Du är ju intresserad och vill lära känna henne närmare.

    Hur ska det någonsin bli något mellan er om du inte ens vågar fråga om en fika?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?