Inlägg från: Anonym (Tvillingmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Jag får också nästan obehagliga vibbar av dina inlägg TS. Du framstår som en potentiell stalker. Jag hoppas att det bara är ungdomligt oförstånd, och jag vet att känslor kan vara starka i tonåren. Det är också vanligt att vara osäker och oerfaren i din ålder. Du är absolut inte ensam om det.

    MEN, din ?besatthet? av denna tjej, dina höga förväntningar, och ditt sätt att resonera, ger anledning till oro. Jag tror som ovan att det kanske är detta som skrämmer bort tjejerna. Sen spelar det förstås stor roll vad du ger för intryck i övrigt och hur du fungerar socialt.

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 18:16:54 följande:
    Att det sällan sker betyder egentligen ingenting. Att andra inte gör det betyder inte något för mig och henne. Om vi blir ihop så skulle jag alltid göra allt för att det skulle hålla så länge som möjligt. 

    Ja, jag pratar om riktig kärlek för modern dejting är riktigt dåligt och enbart fokuserat på korta relationer. Vet klasskamrater som bytt partners flera gånger inom bara 3 år (Dvs på gymnasiet där jag går sista året nu).

    Jag går mer mot strömmen genom att vilja prioritera långsiktiga förhållanden över korta förhållanden. 

    Jag känner henne och vi har pratat tidigare. Är dock inte förtjust i hur du använder ordet "låst". Jag är monogam, dvs gillar enbart 1 person och kan enbart få känslor för en person. 

    Att jag föll för henne efter andra gången vi sågs är inget man kan styra över tror jag. Det bara sker. 
    Du vet inte vad "riktig" kärlek är, även om du tror det.

    Du vet inte för du har aldrig varit ihop med någon.

    Att göra "allt" för att det ska hålla är ofta seriöst och bra, men kan gå för långt, samt låter obehagligt när du skriver det. Det låter som det betyder att du skulle vägra släppa greppet? Vägra acceptera om det tog slut? Inte lämna henne ifred?

    I tonåren och som ung vuxen är det vanligt att byta partner och att känslorna växlar. Det betyder inte att man är ansvarslös eller bara vill ha korta relationer. Inte heller betyder det att man är polygam eller blir seriemonogam som vuxen.

    I unga år har man inte hittat sig själv ännu, man utvecklas fortfarande. Man utvecklas hela livet, men särskilt före 25. Därför är det inte ovanligt att unga par växer ifrån varandra. Det kan man förstås göra även i 40-årsåldern, men då har det oftast andra orsaker.

    Efter två kortare förhållanden träffade jag vad jag trodde var min stora kärlek när jag var 18. Han var jämngammal, vi var alltså i er ålder. Det höll i fyra år. De första åren var bra, men sen gled vi isär. Vi var egentligen för olika. Efter det var jag singel i många år. I 30-årsåldern träffade jag min man. Vi var mer rätt för varandra på djupet.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 18:47:46 följande:

    Nej, med göra allt menar jag "göra allt" för att förhållandet ska vara bra och att hon ska trivas. Nej, absolut inte inte vägra släppa greppet eller acceptera ett break-up och självklart lämna henne i fred också. 


     


    Det är det jag vill undvika. Vill också undvika allt dåligt i framtida förhållanden genom att alltid vara snäll, ärlig osv. 


     


    Jag skulle inte kunna se mig själv byta partner då jag alltid är extremt seriös om jag faller för någon och då faller jag för någon på riktigt baserat på tidigare upplevelser. 


     


    Det enda jag vill är att vi förhoppningsvis blir ett par efter att vi lärt känna varandra och att det håller länge. Jag är redo för ett stabilt förhållande utan problem. 


     


    Jag ser det inte som fel att vilja dejta för långsiktiga förhållanden som 18-åring utan snarare positivt då man kan skapa riktiga relationer. Modern dejtningkultur är dock tyvärr för fokuserade på att vara korta och inte seriösa tyvärr vilket gör att det är utanför normen att söka långsiktighet. 


     


    Det finns inga rätt eller fel. Det är bra att inte binda sig för tidigt om man inte är redo för det. Men det är inte heller fel att vara seriös från början. Det handlar bara om att hitta rätt match. 

    Det du skriver stämmer inte. Det finns visserligen personer som aldrig vill binda sig, eller sällan är seriösa i relationer. Men de allra flesta som dejtar är förr eller senare inriktade på att hitta en livskamrat. Få "strular runt" hela livet, eller ens halva.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 19:00:34 följande:

    Nej, såklart inte men det är mina preferenser jag pratar om. Jag skulle aldrig kunna vara ihop med någon i 1 år för att 6 månader senare dejta någon annan och sedan dejta någon annan igen efter 6 månader. 


     


    Jag har alltid varit seriös och enbart brytt mig om långsiktiga förhållanden. Ser det som ett misstag om jag skulle gå in i ett förhållande med någon som jag sedan typ efter 2 år gör slut med pga dålig kommunikation innan förhållandet ex som kan ha lett till det. 


    Det är ju inget man planerar. Jag planerade inte att vara ihop med min första pojkvän några månader. (Distansförhållande, inte så seriöst, jag var bara 14-15 år). Det bara blev så, jag gillade honom och han gillade mig. I den åldern är allt sånt nytt och spännande, även om det inte gick längre än till hångel.

    Jag planerade inte att vara tillsammans med min andra pojkvän i tio månader. Då var jag 17 och denna gången var det mer seriöst. Men återigen, vi var unga och inte så erfarna. 

    Jag planerade inte att träffa min tredje pojkvän bara några månader senare, när jag var nyss fyllda 18. Jag planerade inte att detta skulle bli min första och hittills andra riktigt seriösa relation. Jag planerade inte att det skulle ta slut efter fyra år.
    Jag tog förhållandet på allvar, han också, men ibland växer man ifrån varandra, eller är för olika på djupet.

    Du är ung, oerfaren och har bara en teoretisk föreställning om vad kärlek innebär. Att älta eventuella "misstag" kommer man inte långt med, det kommer du också att lära dig.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 19:28:00 följande:

    Nej men jag skulle ex inte gå in i ett förhållande för ett förhållandes skull. Jag skulle aldrig bli ihop med någon som jag inte 100% kunde lita på och som jag inte kände djupt innan. Att bli exklusiv ska för mig komma naturligt men bör också vara tydligt med när man vill bli det. 


     


    Jag vet att jag är oerfaren (har haft 0 partners någonsin som 18 åring). Det är just därför jag prioriterar personer jag får känslor för först. Jag skulle aldrig någonsin inte göra allt för att min partner inte skulle få ut maximalt i form av glädje osv. 


     


    Om jag hypotetiskt sett skulle bli ihop med henne dag x vet jag att jag skulle vara helt öppen för henne i jämförelse med någon man inte är ihop med. Det är inte direkt så jag pratar om de jag gillar med mina klasskamrater eller dylikt. 


    Det enda förhållande jag - delvis - gick in i för förhållandets skull, för att det var nytt och spännande, var mitt första förhållande. Om man nu kan kalla det förhållande, mer tonårsromans eller vår- / sommarromans kanske. Men han var den första jag kysste osv.

    I senare relationer har det aldrig varit den främsta drivkraften, att bara testa eller ha någon. Jag har haft äkta känslor samt varit seriös och trogen. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Särskilt inte när man är ung och under utveckling, samt utan större livserfarenhet. Det kommer du att märka.

    Många 18-åringar är oerfarna. Du är INTE ensam om det. Det är inget fel att vara seriös från början, men du har mycket höga förväntningar och förhoppningar. Risken är stor att du antingen blir besviken eller skrämmer bort potentiella partners.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 19:50:22 följande:

    Ja, självklart kommer jag märka det, har dock aldrig varit med någon. Allt jag drömmer om är att träffa någon som gillar mig tillbaka. Det kan ta tid för den personen att göra det men liksom det är det enda jag strävar efter (utanför studier och jobb). 


     


    Mm, vet att det finns andra som är oerfarna men de jag känner är det typ inte och så pratar vi inte direkt relationer med de jag känner. Är dock jobbigt att vara ensam och oerfaren. 


     


    Hur menar du att jag har höga förväntningar och förhoppningar? 


     


    Jag känner mig dessutom inte trygg med att prata om relationer med andra då jag enbart vill prata om det med en partner eller en person jag kan tänka mig vara ihop med (på riktigt med folk).


    Ditt egentliga problem är kanske att det är det ENDA du strävar efter?

    Studier, jobb och förhållande.

    Vad hände med vänner och intressen?

    Du besvarar din egen fråga. Du lägger väldigt mycket på en eventuell flickvän. Hon ska uppfylla alla dina behov och du hennes. Få tjejer kan eller vill leva upp till det. Självklart är man viktig för varandra, men man behöver ett eget liv också.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 20:14:54 följande:

    Jag har intressen vid sidan om redan (sport) och nyheter och aktiviteterna i min organisation så det är lugnt helt. 


     


    Nej, jag ser inte folk i en checklista likt beskrivet. Jag föll för henne och är redo att göra mycket för att bli med henne också. Jag värderar henne för den hon är. 


     


    Självklart är egentid viktigt, om vi 2 blir ett par har vi mycket egentid då vi bor på avstånd och kan enbart träffas på helger och fredagar typ. 


    Först skriver du att ett förhållande är det enda du strävar efter förutom studier och jobb. Sen skriver du att du redan har en social och aktiv fritid.

    Jag vet att du är ung, men det är svårt att hänga med i svängarna ibland. Om du menar att du trivs med ditt liv och har det du önskar dig förutom en flickvän, blir det tydligare. Men fortfarande vill hon kanske inte mest vara någon som ska passa in i ditt liv. Vad har DU att erbjuda HENNE?

    Och nej, du värderar inte tjejen i föreningen för den hon är. Det kan du inte, för du känner henne inte, i alla fall inte närmare. Ni har bara träffats några få gånger och bara umgåtts ytligt, det har du själv skrivit. Du har byggt upp en drömbild och satt henne på piedestal. Det är nästan som idoldyrkan. Och det är ingen bra grogrund för fortsatt bekantskap och eventuell relation.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 20:22:14 följande:
    Genom att prata med henne på riktigt. 
    Gör det då i stället för att sitta här? 

    Skriv till henne. Kontakta henne angående er gemensamma organisation. Hitta en anledning, en öppning. Se vad du får för respons.

    Ju längre du väntar, ju fler luftslott du bygger upp kring henne, desto hårdare blir fallet OM hon inte skulle vara intresserad.
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Detta låter rätt snurrigt, men så är det ofta i tonåren, så jag lägger ingen större vikt vid det.

    Lycka till TS, hur det än blir.

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    anonym05swe skrev 2023-12-24 19:42:33 följande:
    Ja men om jag skriver för mycket blir jag för på. Vill liksom enbart vara med henne. 

    Skulle vilja skriva mer med henne men vet att om jag skriver för mycket är jag för på. 
    Hur ska du kunna vara med henne om du inte hör av dig? Om du inte anstränger dig för att ni ska lära känna varandra?

    Hon kommer inte bara att dyka upp en dag och knacka på din dörr, det förstår du va?

    Att skriva till henne är inte att vara för på. Inte att fråga om ni ska träffas heller. Antingen är hon intresserad och då kan ni lära känna varandra trots avståndet. Eller så är hon inte intresserad och då får du acceptera det. Då har du i alla fall försökt.

    Jag tror inte att du är rädd för att vara för på. Jag tror att du är rädd för att bli avvisad. Så länge du inte gör något kan du fortsätta drömma och fantisera om henne utan att riskera något. Men det håller inte i längden.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?