• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-01-09 22:08:16 följande:
    Rör exakt samma sak. Du vill bli ihop med tjejen på träffarna. Nu har du tydligen ändrat tidsplanen och räknar med att det tar 5 år. Hon hinner nog bli ihop med någon annan innan du kommer till skott. 

    "Är det då för stora planer och drömmer om man drömmer att inom 5 år vara sambo med någon?" 


     


    Så nej inte att inom 5 år vara i ett förhållande

  • anonym05swe
    Yuyu skrev 2024-01-09 22:21:39 följande:

    Kan inte citera men hade du velat att tjejen var lite på eller att hon skulle vänta in ditt initiativ


    Hade inte spelat någon roll för mig tror jag men förmodligen att hon tar initiativ
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-01-09 22:08:16 följande:
    Rör exakt samma sak. Du vill bli ihop med tjejen på träffarna. Nu har du tydligen ändrat tidsplanen och räknar med att det tar 5 år. Hon hinner nog bli ihop med någon annan innan du kommer till skott. 

    Är det orimligt att om vi ex blir ihop vi säger nu i mars att vi är sambos om 5 år? Det som skrevs som målet alltså


     


     

  • anonym05swe
    Anonym (man) skrev 2024-01-10 15:34:42 följande:

    Jag har inte läst annat än TS alla inlägg, så någon kanske redan föreslagit detta, men...

    Jag fattar inte varför du är så initiativlös, TS. Hur svårt kan det vara?

    På söndag eller måndag så skriver du till henne att en kille i hennes stad har lagt ut en annons på Blocket/Tradera om att sälja ett marsvin/elgitarr/Star Wars-figur/cykel.... Vad som helst som du är intresserad av, bäst är det om hon också är lite intresserad av det. Du tänker åka och titta på den, och undrar om hon har lust att ta en fika när du ändå är där?

    Det är en högst normal sak att göra även som vänner, så du behöver inte oroa dig för att du avslöjar dina känslor pga det. Säger hon nej, duckar eller kommer med sällskap så är du rökt. Har hon rimligt förhinder eller säger ja så har du fortfarande chansen.


    1. Hon bor 4 h bort och jag har skola så hon skulle veta direkt, har redan dm:at henne och ska fortsätta upprätthålla en god kontakt med henne. Hon skulle inse om jag gjorde det. Att resa dit är också långt och dyrt mtp tågprisen.


     


    2. Kommer träffa henne i Mars och ska då göra upp en plan med henne men hon ska sen till värnplikt och då kan vi knappt ses efter det vilket är ledsamt för mig. 


     


    3. Jag tror hon vet att jag gillar henne pga att jag dm:ade henne från första början, lyckönskat henne osv (för att visa för henne att jag bryr mig om henne). Hon kan redan ha listat ut det och då blir det typ uppenbart om jag bjuder henne till något. 

  • anonym05swe
    Anonym (man) skrev 2024-01-10 17:37:07 följande:
    1) Ja, jag har fattat efter typ 40 inlägg om avståndet att det är en bit så jag tänkte att det kanske var uppenbart att jag avsåg att du skulle säga att du skulle åka på en lördag eller söndag. Om hon inte kan eller vill så behöver du ju inte åka för att titta på den fiktiva prylen, den är ju bara ditt alibi för att öht vara i hennes stad.

    Att vara i en annan stad äön sin egen av en (påhittad) anledning, och samtidigt försöka få till en fika med någon man känner i den staden, är verkligen inget konstigt. Fullt normalt och avslöjar inte mer om vad du känner än vad du redan gjort.

    Att det är dyrt? Tja, det visar sig alltså att ditt påstående om att du "skulle göra allt", betyder "skulle göra allt om det inte kostar pengar". Om hon inte är värd priset för en tågbiljett så kanske du ska släppa idén om ett distansförhållande.

    Men vänta till mars du, och sedan till nästa evenemang, och nästa.... Det blir säkert bra.

    1. Ja förstår men om jag ställer frågan redan nu (efter att enbart ha träffas ish 20 h ) så kommer hon verkligen förstå att jag gillar henne redan vilket inte är till min fördel direkt att implicit avslöja det redan för hne. 


     


    Jo, det skulle jag självklart göra men är skillnad på ett förhållande/inte ett förhållande för då kan ses hos varandra under typ varannan träff exempelvis och hänga över en hel helg. Om jag skulle åka nu och träffa henne själv skulle hon förstå att jag gillar henne redan. Självklart är hon värd priset för en tågbiljett men med nuvarande tåg så blir jag förmodligen oavsett fast efter halva vägen och inte hinner träffa henne ändå. Jag skulle verkligen träffa henne vid fler tillfällen när det går. 

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-01-10 17:52:12 följande:
    Mycket bra inlägg, men precis som du säger så kommer ju TS att fega ur. Det är ju avståndet. Och så kan hon ju förstå att han gillar henne. Och folk i organisationen kan börja prata. Bättre att vänta till nästa gång då. Och nästa, i all evighet....
    Du vet att jag skrivit med henne flera gånger och att vi pratade och hängde med varandra en del under våra event så inte precis som att jag inte gjort något. Jag lyckönskade henne även inför det som komma skall för henne så jag har även visar direkt att hon är den jag bryr mig om på riktigt. Jag är inte direkt ytlig som person utan bryr mig om henne på riktigt. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-01-10 18:21:49 följande:
    Du fick ett toppentips av Man. Säg att du i är hennes stad av någon anledning. Träffas och hitta på något. Du skulle ju göra allt.

    Jo men hon kommer säga nej och tro att jag är konstig om jag frågar det redan för vi setts så få gånger nu. Tror därför det är bättre att i Mars fråga henne.


     


    Ja, jag skulle göra allt för att vara med henne ja, men det måste vara logiskt också. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-01-10 18:23:32 följande:
    Men inte tillräckligt för att hon ska förstå att du gillar henne. 
    Så du tror inte hon vet att jag gillar henne? Några sade att hon säkert redan vet baserat på att jag dm:at henne osv
  • anonym05swe
    Anonym (man) skrev 2024-01-10 18:42:14 följande:
    Nej, det kommer hon inte att förstå. Hon kanske anar det, men det gör hon redan efter vad du sagt och gjort.

    Du åker inte till hennes stad för att träffa henne. Du åker dit för att titta på något du funderar på att köpa, som varit på annons på nätet. Det är den primära orsaken till att du är där, givetvis avslöjar du inte att det aldrig funnits någon pryl eller annons.

    När du ändå är i stan så tänkte du att "varför inte passa på att träffa x? Om hon har tid alltså, no pressure, men det kunde ju vara kul. Ingen big deal. Jag ska åka tåg 8 timmar fram och tillbaka så en fika så man får något i sig kommer jag ändå att ta."

    Men du verkar inte vilja ha tips och råd. I alla fall inga som betyder att du behöver anstränga dig eller riskera något.

    Ett sista tips: Få relationer blir över huvud taget till om man inte visar intresse. Det gäller alla relationer; vänner, affärsbekanta, partners....
    Jag kommer fortsätta dm:a henne för att upprätthålla kontakten innan vi ses i mars. Ja, det hade varit bra men är rädd för att hon ska tycka det är "för på" exempelvis och vill inte ruinera vår vänskap överhuvudtaget som riskerar ske då. Har dock som ambition ja att berätta för henne i rätt tid. Är dock så rädd för att hon ska tolka det fel och tro jag är ytlig och att jag därför gillar henne när det inte är så exempelvis. 

    Jo, jag följer gärna råden och har vidtagit åtgärder som nämnts tidigare. Dock inte råd som direkt skulle stjälpa min relation till henne eller få mig i en friendzone.

    Jag ska när vi ses nästa gång prata privat med henne och försöka få till en dejt typ med henne i (stad hon bor i) så gott det går. Visat att jag bryr mig om henne redan flera gånger ex också. 

    Jag har verkligen ansträngt mig, för henne. Ex tagit kontakt med henne flera gånger och alltid varit med henne på eventena m.m. 
  • anonym05swe
    Anonym (man) skrev 2024-01-10 19:15:30 följande:
    Med all respekt så har du ju ingen erfarenhet av dejting (1 dejt, det är inte tillräckligt) eller förhållanden för att veta bättre än alla som gett dig rådet att agera i tråden. Din plan, att chatta alldagligt i månader utan att avslöja något intresse för att kanske, eventuellt, våga prata på tu man hand med henne i mars är bland de säkraste sätten att bli friendzonad. Är hon det minsta intresserad av dig nu så kommer det med all sannolikhet att rinna ut i sanden om inget händer, hon kommer att tro att du inte är intresserad på det sättet av henne. Särskilt som ni är så unga.

    Men du gör som du vill. Uppdatera oss gärna i mars efter eventet, det ska bli spännande att höra hur det gått.
    Så du tycker jag borde bjuda in henne redan nu till något genom att låtsas hitta på något? Då är väl jag inte ärlig för henne? 

    Eller borde jag inte snarare komma med små tecken på att jag gillar henne flera gånger i DM och sen göra något? Vill inre heller framstå som ytlig för henne då jag verkligen gillar och bryr mig om henne på riktigt. Borde jag typ bjuda in henne på min studentbal? 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?