• Anonym (K)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-28 12:20:52 följande:
    Med tolka fel är t.ex att hon tror att jag gillar henne enbart för vissa saker eller att jag bara gör det för att ge henne bekräftelse exempelvis 

    Helst att hon förstår det när jag sagt det tydligt eller dylikt 

    Ja, jag förstår det.
    Tänk dig att du har en granne som du talat lite snabbt med ibland. Helt plötsligt en dag säger grannen att den gillar dig väldigt mycket och vill vara i ett förhållande med dig. Har inte förstått någonting innan.
    Tror du att du snabbt får känslor?

    Däremot om grannen mer och mer visar signaler, frågar om ni kan ta en fika, med kroppsspråk visar intresse och alltid vill ta chansen till mer konversationer och umgänge - då är chansen mycket större att dina känslor hänger med och att du successivt utvecklar ett större intresse för grannen.

    Du kan inte vänta med att låta henne förstå att du är intresserad tills ni redan dejtat flera gånger. Du behöver våga ta steget att riskera något för att komma vidare.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-28 21:09:16 följande:

    Jag vill undvika sådana saker som riskerar att helt förstöra för mig att nå mina mål dock. Jag vill inte slänga mig in i ett förhållande exempelvis med någon jag inte har känslor för exempelvis bara för att ha en partner. 


    Just nu gör du saker som riskerar att helt förstöra för dig att nå dina mål.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-29 16:38:15 följande:
    Har skrivit nyss för ca 2 h sedan och skrev om ett event som vi ska på med organisationen och vi båda sade att det skulle bli kul. 

    Är så tufft dock med avståndet, hade gärna pratat med henne på riktigt. Nej jag valde inte att bli kär i henne "för att känna mig trygg" för att det är långt bort utan det bara hände och mina känslor för henne är äkta. 

    Jag vill inte heller fejka känslor för andra personer för att hamna i en relation heller med folk som bor i samma stad. 
    Fråga henne om ni kan träffas för en fika.
    Om du vill kan du ju säga det som föreslogs för många månader seda - skriv att du ändå skall till hennes stad i annat ärende och att du vill passa på att träffas.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-05-02 19:54:40 följande:

    Ja eller om du ser på hur folk lägger upp raggningsrepliker i konversationer. Allting handlar typ om utseende eller dylikt och är bara fokuserade på sånt. 


     


    Jag vill helst inte göra något romantiskt överhuvudtaget om jag inte vet att har känslor för/kan tänka mig vara med den tjejen. 


    Nu vet du ju att du har känslor för och vill vara med denna tjejen. 

    Har du tänkt på att folk gillar att få komplimanger? Det är trevligt att få höra "snygg frisyr", "fina ögon", eller "wow, toppenklänning"!
    Vad får dig att tro att just denna tjej inte är intresserad av romantik och komplimanger? 
  • Anonym (K)

    TS hade önskat att han levt i en tid av arrangerade äktenskap utan möjlighet till skilsmässa. Då hade man kunnat gå från att inte känna partnern direkt till ett livslångt äktenskap. 

  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-05-11 16:00:12 följande:
    Vi bor 4 h bort och har enbart setts 4 gånger just nu. Den där översimplifieringen riskerar att göra att man är "för på" dessutom. 
    Allt går att lösa om man vill och vågar.

    Jag blev tillsammans med en man som bodde 1000 mil bort - 24 timmars resa.
    Vi chattade dagligen. Långa samtal på 4-7 timmar. Jag reste till honom efter ca tre månaders samtal. Närmsta året reste jag dit 7 gånger till. Sedan flyttade han till Sverige. Vi har varit gifta i 12 år.

    Det hade aldrig hänt om jag skickat 3-4 meddelanden varannan vecka.
  • Anonym (K)

    Du vill träffa henne och lära känna henne bättre men du vill inte träffa henne eftersom hon kanske skulle tro att du gillar henne.

    Du vill att hon skall gilla dig men utan att du visar några som helst tecken på att du är intresserad av henne.

    Du vill vara säker på att ni har samma drömmar och visioner om framtiden men du vill inte lära känna henne eftersom det "kan överbelasta henne" om du skriver mer än enstaka frågor varannan vecka.

    Du är livrädd för vad andra skall tänka och tycka som om hon vore en spetälsk att gömma undan, eller någon ouppnåelig rysk prinsessa. Hon är en vanlig människa.

    Fyra timmar är för långt för att du skall ta dig dit, men när ni plötsligt blivit ett par (hur det någonsin skulle gå till med din metodik) kommer du göra allt för henne.
    Du kommer kompromissa, vilket ibland låter som att du alltid skall göra som hon vill. De flesta kvinnor vill förresten ha en man med egen vilja och initiativförmåga. 

    Jag är inte ens säker på vad ni skall göra ihop när ni blivit ett par. Du tycker det låter trist att träffa henne gör en fika/mat. Du vill helst skippa hela lära-känna-biten (dejting är något TREVLIGT, där man lär sig mer om den man är intresserad av). Du tänker låta henne bestämma och ta initiativ. Har du några intressen? Har hon? Skall ni titta på tv? 

    Att du aktivt sökt upp henne på event kan du glömma att det ingår i att du "gjort något". Ni har inte ens varit ensamma där. Har alla hennes andra vänner på eventet också "gjort något" då?

    Hon är inte intresserad av att chatta med dig utan svarar bara artigt på tilltal. Har hon någon enda gång varit den som skrivit först?

  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-05-11 18:33:57 följande:

    Att med modern dejtning tolkar folk saker fel för att gynna sig själva. 


    Nej, vill inte "dejta" på det sättet men vill träffa henne mer och sedan bli ihop om vi båda vill såklart rätt fort (3-4 träffar)


    Hur tolkar någon fel för att gynna sig själv? Hur skulle hon tolka dig fel för att gynna sig själv?
    Du verkar inte veta vad dejting är.

    Du har redan träffat henne 4 gånger. Menar du att fyra likadana träffar där du inte avslöjar att du gillar henne skulle få henne att vilja vara ihop?

    Tänk om HON vill dejta den hon skall bli tillsammans med?
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-05-11 22:15:06 följande:
    Pratar om dejtning generellt inte om henne. 
    Du vet ingenting om dejting generellt. 
    Hur menar du art någon medvetet tolkar fel?
    På vilket sätt? Kan du ens ge ett konkret exempel? 
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-05-12 23:06:38 följande:
    Ex gå utomhus eller se på något roligt som vi båda är intresserade av. 
    Det är ju precis det som är dejting. Det är så man gör för att lära känna varandra bättre och se om man vill fortsätta träffas. 

    Det enda du behöver göra är att föreslå en träff. Om hon svarar ja så kommer ni fram till något ni båda vill göra - promenad i en park, gokart, bio, museum, Escape room, café, utomhuskonsert...
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?