• Anonym (K)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-02-07 17:04:27 följande:
    Man behöver känna någon innan man går in i ett förhållande. Jag träffar gärna min framtida partner i typ 4-5 träffar kanske innan jag är redo att gå in i det, samma gäller nu. Vill inte vara chockad av ny information i ett förhållande
    Man går i stort sett alltid in i ett förhållande innan man känner personen.
    Det tar flera år att lära känna någon på djupet, och innan man bott ihop vet man inget om hur förhållandet kommer vara.
    Vad tror du att du skall få ut av 4-5 träffar?
    Du har redan träffat henne flera gånger (3?).
    Då räcker alltså en gång till för att du skall anse att du är redo för nästa steg?
    Ny information kan du inte skydda dig mot genom några att dejta några gånger. Ett förhållande består till stor del av ny information under en lång tid.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-11 10:16:13 följande:

    Så jag ska dejta flera (och vara illojal mot hon jag gillar) innan jag ska bestämma mig för att bli exklusiv med någon? Jag kan verkligen inte se mig själv med någon annan just nu pga mina känslor för henne. Vill verkligen skaffa tjej men inte vem som helst. 


     


    Så jag ska riskera förstöra vår vänskap och mina känslor för henne för det? Vill bli hennes ja, men inte riskera att tro att jag enbart gillar henne pga hennes utseende som inte är sant. Jag gillar henne för den hon är i sin hela person. 


    Det var inte vad anonym(hej) skrev.
    Personen skrev att du behöver slänga dig in i att våga fråga henne om en dejt!
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-11 18:19:18 följande:

    För flera månader sen? Kände henne inte lika bra då som nu men ja, ska bjuda ut henne absolut när det går för oss båda. 


    Hur menar du att jag är en mes? Är man verkligen en dålig person bara för man inte enkelt kan ragga upp folk och hamna i en relation? 


    Vill verkligen kunna hamna i en långsiktig relation med henne eller någon annan tjej om inte vi blir ihop (som jag verkligen vill)


    För att hamna i en långsiktig relation måste man börja någonstans. Man måste våga ta steget  

    Du som person förlorar bra på att du hKatvupp dig på vad andra tycker och tänker. Det är inte viktigt. Du är inte så viktig för de flesta än att de orkar bry sig ens 5 min.

    Vill du ha henne måste du göra något mer aktivt. Eventuella inbillade negativa följder får inyr stå ivägen då kommer du aldrig någonstans. 

    Om du inte gör något mer aktivt - bjud ut henne bara ni två- så kommer inget hända.
    Ger du upp så lätt?
    Tänk på Romeo och Julia.de trotsade hela släkten för att få vara tillsammans. Inte tänkte de "det kanske blir pinsamt sedan"?

    Du kan hantera det som kommer sedan.
    Det är NU du måste agera. Annars förlorar du henne. Men det kanske är värt det för att slippa visa att du är kär.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-13 13:43:22 följande:
    Jo, försöker verkligen vara med henne. Därför jag alltid pratat med henne och dm:at henne. Är ett stort steg att bjuda ut henne på dejt. Om vi blir ihop skulle det vara så fantastiskt liksom.
    Men du tror att "bli ihop"kommer trilla ner i huvudet på dig eller komma med postbud en solig majdag.
     
    För att bli ihop måste man göra allt det du nu inte gör. Det går inte av sig självt. 

    Du behöver strunta i vad alla runtomkring kan tänkas tycka och tänka. Det händer hela tiden att någon blir intresserad av någon annan. Kanske lite nyfiket skvaller, oftast med glada miner och önskan om välgång.
    Blir det sedan inget så är det inte längre intressant att prata om. Ni kan fortsätta umgås som om inget har hänt. Jättevanligt! 

    Ni kan inte bli ihop utan att träffas mer. Du väntar med dejter tills du är säker på att det skall bli ni, men det är alldeles bakvänt.
    Att bli ihop är något man job ar det tillsammans genom att träffas ofta.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-17 09:03:42 följande:
    Typ be snällt att enbart prata om det om vi blir ihop. Har undvikit att ens prata om mina känslor överhuvudtaget för henne för mina vänner för är en privatsak. 
    Om du ber henne snällt att inte berätta för någon om att ni fikar ihop, såvida ni inte blir ett par framöver kommer hon tolka det negativt.

    Hon kanske inte alls tycker att era fikastunder skall vara en privatsak er emellan. 

    Om man börjar dejta/träffa någon ny vill man ofta berätta om det för sin omgivning. Säger personen att man skall låta det vara hemligt är det en stor varningsflagg.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-25 08:55:38 följande:
    Jag vill göra det men då kan hon tolka det fel och så som nämnts förut.
    Hur kan hon tolka det fel?
    Menar du att hon kan tro att du är intresserad av henne? 
    Det är inte fel.
    För att ni skall kunna gå vidare måste hon tro att du är åtminstone lite intresserad, annars kommer hon inte vilja lägga tid på att träffa dig.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 17:06:12 följande:
    För det jag tycker och känner kring detta är emot allt som modern dejtning innebär i praktiken. Modern dejtnings upplösande vore bra för ett bättre dejtande för alla
    Hur skall dejting gå till enligt dig/omodern dejting?
    Hur går man från att gilla någon till att bli ihop enligt "gammaldags dejting"
    Är det vad du håller på med nu?

    Är tanken att det inte skall gå framåt överhuvudtaget på ett halvårs tid?
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 17:25:57 följande:

    Det är inte jag att bedöma folks intentioner men de facto så håller inte ens de flesta tonårsförhållanden i ens över 10 år än mindre 3-4 år. 


     


    Jag skulle alltid vara 100% seriös och aktivt jobba med min partner för att maximera kärleken för båda. Mina känslor är inte direkt som vissa som bara vill få validation själv och sedan byter partner jättefort för den inte passat i deras "drömbild" och då gör slut. 


    Att förhållanden tar slut har inget med vilken dejtingmetod de använde att göra.

    Vad för du om din partner vill göra slut efter 3-4 år trots att du gett allt?
    Det spelar ingen roll att du jobbar för att maximera kärleken om partnerns känslor ändå tar slut, eller om ni av andra skäl inser efter 5 år att ni inte passar ihop.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 20:04:38 följande:

    Nej, jag pratar inte om "omodern dejtning" utan ett annat sätt att se på, driva fram starkare relationer men även stärka nuvarande relationer. 


    Det inkluderar en mängd saker men lägger ett stort fokus på riktig kärlek och inte valideringssökande exempelvis men även få folk att växa in snarare än att stressa fram relationer. Kärlek ska inte ses som ett sätt att få uppmärksamhet heller på sociala medier eller dyra restauranger utan vara riktig kärlek där kärleken sätts främst. 


     


    Svårt att säga om det tillämpats i Sverige.


    Jag tror du har en skev uppfattning om hur folk i allmänhet dejtar och hamnar i förhållanden.
  • Anonym (K)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 11:07:43 följande:
    Så du säger att jag måste göra något som kan få negativa konsekvenser? Är så rädd för att det ska läcka m.m som jag tagit upp tidigare med annat. Vill verkligen skaffa tjej (henne) men inte behöva göra något som kan göra det stelt för någon av oss. Bryr mig verkligen om henne. 

    Det blir väl lättare om jag börjar skriva med henne mer och försöka gå in på mer personliga saker? Är svårt verkligen man kan försöka. Jag vill verkligen också träffa henne själv men är så svårt och rädd för att det ska tolkas fel. Tänk om hon tolkar det som att jag har känslor för henne ex? 

    Vad ska jag göra då? Vill verkligen bli ihop med henne men modern dejtning gör det så konstigt.
    Att hon förstår att du har känslor för henne är inte negativt i sammanhanget, snarare en nödvändighet om ni skall komma vidare. De flesta människor får lättare känslor om de vet att dejten också har det.

    Det är inte heller negativt om andra runtomkring er förstår att du har känslor. Det är helt neutralt i sammanhanget och inget som bör hindra dig. Har du tillräckligt med intresse för henne kan du inte låta sådana struntsaker stå i vägen. Det visar tydligt att du bryr dig mer om ditt rykte och ditt ego än vad du bryr dig om henne. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?