• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-02-14 12:38:16 följande:
    Det är underförståttat ja, inte skickat något idag på alla hjärtans dag heller än. Vill dela en meme med henne om det med typ ett kort men inte gjort det än tyvärr pga rädsla.
    Det är ju rädslan som får dig att inte våga fråga om en träff eller mer specifikt om när ni ska ses i Stockholm. Om hon gillar dig blir hon inte avskräckt att du frågar om en dejt tidigare, om hon inte gillar dig är det väl bättre att du vet det och slutar drömma?

    Nu får du sluta vara feg! Rädda pojkar kysser inte vackra flickor.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-02-17 22:46:47 följande:

    Varför uppfattas det som fel för mig att gilla henne? Varför ses det som fel att vara rädd för att bli avvisad? 
    Varför ser vissa det som fel att fortsätta hålla ögonen öppna när vi inte är ihop? 

    Känns som jag gör fel oavsett vad jag gör baserat på denna tråd. 


    Det är inte fel att gilla henne men du har inte en aning om hur hon egentligen är, så din självsäkerhet på att du kommer att älska henne oavsett vad är så otroligt naiv.

    Dessutom om dina känslor hade varit så starka som du beskriver dom hade du inte velat hålla ögonen öppna, då hade du inte hamnat i samtal med andra tjejer som du börjar fundera på. Bara det att du väljer att skriva här om den andra tjejen säger att att dina tankar är lite här och där.

    1. du har så starka känslor så att du skriver tusen inlägg men du vågar inte agera ordentligt.
    2. du har så svaga känslor så att du blir smickrad och sugen? av att andra tjejer pratar med dig.
    3. du är fortfarnade med i en dejtingapp vilket betyder att du är beredd att använda den om något intressant skulle dyka upp (normala människor raderar appen och tar tillbaka den om det inte funkar)
    4. din sextråd har jag bara skummat igenom men den säger väl också att du har dina tankar här och där...

    Till sist: det mest vettiga för dig vore att du släpper tjejen tills ni träffas och roar dig med gott samvete på hemmaplan! Passa på och lek runt, ni har inget förhållande, inga löften har givits och det är bara du som gjort det gigantiskt i ditt huvud.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-03-18 15:41:59 följande:
    Nej det är inte enkelt om man är med andra på ett event+inte har erfarenheter av relationer tidigare. De som hoppar från relation till relation kanske gör det.

    Gillar henne för den hon är och vet att jag är kompatibel för henne. Jag bryr mig genuint om henne.
    Och där är du tillbaka med din självsäkerhet trots att du inte har en aning om vad hon vill eller inte. Du har inte en aning om du är kompatibel med henne, du kan heller inte säga att du genuint bryr dig om henne eftersom du inte känner henne än. Det du kan säga är att du attraheras av henne- that´s it!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-03-19 18:34:13 följande:
    Nej, ska däremot skriva med henne om det. Jag valde att inte ta upp det för insåg att det inte går bra tåg för oss.
    Jag förstår inte, menar du att den super- duperdejten där ni äntligen skulle bli tillsammans inte kommer bli av för att du inte har någon tågstation i din stad?

    Det här måste du väl ändå ha vetat hela tiden? Du visste att rejven skulle vara i Stockholm och att det var på en vardag? Hade du inte datumet klart?

    Betyder det alltså att ni inte har någon träff inbokad framåt? Du vet inte när du kommer träffa din stora kärlek igen?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-06 23:14:14 följande:

    Inte än men hon ska återkomma. 


     


    Mina känslor för henne är dock än starkare än tidigare vilket inte är en skräll direkt (har träffat henne en fjärde gång) och känner nu liksom att ja, jag är redo för det som krävs. Nu blir det inte att slänga sig in i det och ångra det för jag inte känner henne (vill dock träffa henne helt själv liksom) innan. 


    De flesta som börjar dejta (vilket ni inte har gjort än) träffas i flera veckor, ibland dejtar man flera samtidigt, innan man bestämmer sig förr att man vill dejta exklusivt. Du kommer behöva "slänga" dig in i det och fråga om en dejt för att få veta om hon ens vill träffa dig själv- och inte ens då behöver det betyda att hon har några känslor för dig.

    Du måste våga fråga om en dejt med risk att du förstör det ni har idag, annars kommer hon att fortsätta göra som hon gör idag och säga till när det är diverae gruppaktiviteter. I våra ögon låter det inte som att du har fått en personlig inbjudan utan något man säger till vem som helst men eftersom du är förälskad gör du det till något mycket större.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-11 14:05:07 följande:

    1. Nej 


    2. Nej 


     


    Vill verkligen att det ska bli något mellan oss men är så rädd för dels avvisning men framförallt att personer ska bry sig om det. Jag föredrar liksom långsiktiga förhållanden som leder till stora saker långsiktigt.


    Jag menade inte att justt du måste dejta flera samtidigt men det finns många som i början dejtar flera samtidigt och att du därför inte kan ta en första dejt för allvarligt. En dejt är liksom bara en kaffe på tu man hand, inget större än så, men om hon till och med tackar nej till det så vet du att hon inte har några romantiska känslor för dig.

    Du förstör inget genom att fråga om att ses själva någon gång, tackar hon nej är det inte pinsamt efteråt och du har inte gjort bort dig. MEN du kan inte veta om ett förhållande blir långsiktigt, inte ens efter några månader kan du veta hur livet kommer se ut framåt eller om känslorna finns kvar.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-11 17:35:19 följande:

    Tönt? Mina handlingar gör jag för jag värnar henne. Vill inte trötta ut henne eller överbelasta hennes känslor. 


     


    Ska absolut göra mer för henne. Jag som person är inte så risktagande (ja, inte lett till något förhållande tyvärr)


    Du värnar inte om henne, du är livrädd och förhalar för att du inte vet hur nästa steg ska se ut och hur du ska agera. 

    Vi ser att du inte är risktagande och det är okej men få det inte att låta att du avstår av respekt för henne eller er framtid, det är endast för att du är osäker/rädd/ovan. Använd rätt ord och försök inte få det att framstå som något det inte är.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-13 21:38:55 följande:
    Jag vet inte, jag vill göra det mest trygga för oss båda som gör att hon förstår att jag är intresserad av henne men också som gör det bra för henne. Vill liksom inte bara säga "Jag gillar dig" helt plötsligt för henne för vill inte överbelasta hennes känslor liksom genom att det sker plötsligt.
    Var har du fått frasen "överbelasta hennes känslor" ifrån? Menar du att hon skulle bli generad eller tycka att det är pinsamt om du bjöd ut henne på en fika och hon inte vill gå?

    Du gissar hennes känslor och avstår från att fråga mer för att du inte vet vad som kommer ske sen men sanningen är att det kan du aldrig göra. Ni kan bli ihop och en månad senare gör hon slut eller så hittar du någon annan att bli kär i (jag vet, det är helt otänkbart för dig nu!)

    Det finns inget tryggt eller hänsynstagande längre, det har du hållt på med i ett halvår och det har inte tagit dig längre fram. Jag tänker tvärtom, hon går vidare om du inte visar tydligt vad du vill med henne, inga tonåringar idag skriver så länge med varandra och sen blir ihop. Skynda dig!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-14 08:49:40 följande:
    Jag vet om kvinnor som inte tycker om män skriver för mkt vilket jag syftar på med överbelasta. Vill inte heller att hon ska veta att jag gillar henne innan det behövs. 

    Piedestal? Nej absolut inte bara för jag gillar henne.  Vad ska jag göra då? Bjuda ut henne? Vi bor timmar bort från varandra vilket gör det krångligt även fast jag vill träffa henne och vara med henne. 

    Inte direkt enkelt att hamna i en relation 
    Du är ju beredd att offra mycket för att vara med henne, då tycker jag verkligen att du kan fråga om ni ska ses även om det innebär flera timmars tågresa för dig.

    Och jo, hon behöver veta att du gillar henne nu om du ska ha en chans innan någon annan hinner före.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-14 11:17:31 följande:

    Att inte vilja att någon ska skriva jättemkt är rätt normalt, har typ skrivit en dag/vecka över flera veckor med henne (inte sagt att jag gillar henne men gillat hennes stories ex) för att minimera risken liksom samtidigt som ja, jag vill bli ihop med henne om det går. Vill folk att man ska skriva mkt om man är intresserad alltså?


     


    Jag menar liksom att det för henne skulle komma oväntat att jag gillar henne då jag inte liksom sagt det tydligt innan. 


    Men du behöver inte skriva att du gillar henne, du kan bara skriva att det skulle vara kul att ta en fika någon gång och se vad du får för svar. Då måste du förstås vara beredd på att åka dom där milen till henne också...
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?