• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-10-01 08:42:05 följande:
    Ok, vilken tidshorisont har du? Snart ett år och du har inte ens frågat om en första träff. Sedan har du alla hinder, t ex avståndet. Så det kommer ju att ta flera år innan ni träffats 7 gånger. 
    Inte mitt fel att det är så krångligt och stressigt med allt detta. Att det ständigt ska behöva vara så krångligt med allt detta rörande relationer osv är inte roligt. Modern dejtning är inte särskilt bra direkt om man enbart söker långsiktigt..
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-10-01 11:06:54 följande:
    Spelar det någon roll vems fel det är? Du behöver inte lösa problemen, du kan göra som du gjort nu i snart ett år, bara ignorera dom.

    Men fortsätt inte skriva att du vill bli ihop med denna tjej när du så uppenbart inte orkar göra ett skit mer än skriva opersonligt med henne. 

    Blanda inte in modern dejting, du har ingen erfarenhet av dejting överhuvudtaget, så varför uttala dig om det? De som dejtar modernt enligt dig är så mkt mer framgångsrika än vad du är. För du har uppnått noll under hela den här tiden.
    Klart jag vill lösa det, vill verkligen det. Skulle älska att vara hennes pojkvän om det går

    Jo det vill jag även om jag inte vill stressa henne. 

    Faktiskt gått på en dejt, inget hände. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-10-01 20:01:36 följande:
    DEJT!
    När? Med vem?
    Ja 

    Skrev om det i tråden här, med en annan kvinna som jag skrev på en dejtingapp men inget hände. Modern dejtning är så tråkig tyvärr och inte direkt relationsskapande. 

    Vill dock dejta hon jag gillar om det går. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-10-01 20:36:59 följande:
    Men det var ju likadant då, och ändå skrev du att du skulle fråga så vad ändrades?
    Herregud är inte direkt enkelt
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-10-03 14:29:51 följande:

    Fattar inte varför TS får så mycket försök till hjälp, och så länge, när jag startat trådar med mina problem med dejting och relationer så dör de ut rätt så fort. TS försöker inte ens hjälpa till själv att lösa sina problem 


    Jo, det gör jag. Har skrivit med henne mkt de senaste månaderna ex.
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-10-03 15:52:06 följande:
    Ex? Har du några fler exempel än det?
    Har pratat med henne när vi setts ex på olika event också
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-10-05 15:58:57 följande:
    Det är långt ifrån tillräckligt. Det är det jag menar med att du inte själv hjälper till. Du är för passiv i att lösa problemet.
    Tror inte att stressa henne löser det heller
  • anonym05swe
    Anonym (Inget på spel....) skrev 2024-10-08 15:47:15 följande:
    Hur har du stressat? Hur lång tid ska det ta innan du vågar ta initiativ till något utan att du tror att det stressar henne? Det har ju gått ett år. För alla andra är det otroligt lång tid och man förväntar sig då att den andre bara ser en som vän eftersom inget annat skett som visat på att det finns ett intresse för mer.
    Du tror det är enkelt? Har skrivit med henne länge och är verkligen intresserad av henne. Ja, jag hade gärna kommit längre såklart men är verkligen inte enkelt. 

    Vill såklart berätta för henne men först efter att ha träffat henne flera gånger. Vill inte direkt slänga mig in i en relation för fort. 

    Är så otroligt jobbigt med dels tiden men också att jag inte hunnit vara helt ärlig med henne när vi setts på plats ex. Tiden gör det jobbigare också för nu är jag bara fast i samma situation. 
  • anonym05swe
    Anonym (Inget på spel....) skrev 2024-10-09 23:29:34 följande:
    Du vill ha en relation med henne. Du säger att du är kär i henne. Att hon är den du ser dig ha den långa, djupa relationen med.

    Samtidigt så vill du inte sätta något på spel genom att berätta hur du känner. Du sätter upp hinder efter hinder för att slippa ta en risk. Först ska du skicka en inbjudan,  sen ändras det till att du ska fråga henne när ni ses. Ni har setts men du har inte frågat henne eftersom "du inte hunnit" eller "det varit fel tidpunkt". Du har velat ha henne i ett år men vågar inte chansa för "du vill inte stressa henne". Nu helt plötsligt vill du inte stressa in i en relation. 

    Jo, du gör det hela sjukt mycket svårare än det faktiskt är eftersom du innerst inne varken är så förälskad i henne som du påstår och för att du inte vågar sätta något på spel. Du är nöjd med situationen som den är eftersom du inte behöver ta några risker. Du kan tråna efter henne på avstånd skylla på omständigheterna. 

    Ja, jag har känslor för henne. 


    Du tror det är enkelt? 


     


    Nej vet att det är hon jag har känslor för. Bara för jag inte stressat henne om det gör inte känslorna mindre äkta. 

  • anonym05swe
    Anonym (Inget på spel....) skrev 2024-10-13 20:29:24 följande:
    Enkelt? Ja, det är enkelt om man vill.

    Jag är 48, alltså tillräckligt gammal för att vara din mamma. 

    Jag har detta år lämnat en relation som varat i 20+ år. Ett faan så mycket svårare beslut. Jag har en distansrelation med en person där vi båda har barn och behöver jonglera det, mina barns aktiviteter (och idiot till pappa), hans barn och aktiviteter, avstånd, att han har hus och åtaganden... och ändå lyckas vi ses, för att vi VILL. Vi pratar/chattar varje dag om vad som hänt under dagen och allt möjligt. Är tydlig med vad jag känner även om jag vet att det kan skrämma med tanke på hur situationen är. 

    Men skillnaden är att vi vill ses, vi vågar vara ärliga och riskera känslor. 
    Jag har aldrig haft flickvän tidigare dock så det gör det svårare. Vill hitta långsiktigt och det med hon jag gillar såklart. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?