• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tjejen) skrev 2024-08-25 14:45:56 följande:
    Jag har skrivit det tidigare men jag tycker att det tål att upprepas: att bli tillsammans är superlätt jämfört med att bibehålla en bra relation. Helt olika utmaningar. Man lär sig hela tiden i olika relationer, man blir bättre med tiden. Att vara bra är inte helt givet i den första relationen eftersom man saknar erfarenhet. Så bara kör och se hur det går, man behöver göra för att bli bra på saker.

    Hur och varför skulle det vara mycket enklare? Jag har aldrig haft tjej alls. 


     


    Ja, självklart utvecklas man i relationer, samtidigt så vill jag helst bara vara i en relation så långt det går. 

  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-08-25 17:20:21 följande:
    Gå ut och äta bidrar till det OCKSÅ. Att enbart gå ut och äta och aldrig något annat skulle dock inte vara så givande nej. Men jag tror att du är rädd för att sitta och prata med henne över en middag. Du verkar ju inte kunna sluta tjata om att du inte vill ha en middagsdejt med henne, trots ingen annan än du nämner middag. Anledningen är att du är skraj för den situationen, tror jag. 
    Jag gör hellre något aktivt på en dejt. Skulle älska att prata med henne i timmar. Är inte det det handlar om.
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-08-25 17:35:34 följande:
    Ja det kanske du skulle älska, men du är rädd för att det inte skulle bli så, på en middagsdejt. Du är rädd för att ni inte skulle ha något att säga och det blir en jobbig situation. Därför kan du inte släppa detta med att i tråden upprepa upprepa upprepa att en middagsdejt är inget för dig, trots att ingen du svarar här ens nämner middag.
    Jag har nämnt det för att det är normen för dejter. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tjejen) skrev 2024-08-25 19:07:46 följande:
    För att bli tillsammans med någon är bara ett litet första steg. Att kunna kommunicera och bibehålla kärleken är en utmaning. Man ser inte tydligt vem en person är innan man spenderar mkt tid tillsammans i vardagens alla skeenden, i roliga stunder och jobbiga, sånt som livet innehåller. I början visar alla sin bästa sida, efterhand ser man den verkliga personen. Den kan skilja sig rätt mkt från det man ser innan man ens har en första dejt, det publika jaget är ngt annat än hemma t ex.

    Du som inte haft en relation vet inte hur mkt man bör och oftast utvecklas i olika relationer under livets gång. En enda relation är det inte många som har nuförtiden, man är inte samma person alls vid t ex 18 som vid 40. Att man skulle råka utvecklas åt samma håll är inte så vanligt, man har inte samma smak vid dom olika åldrarna.

    Litet? Det är rätt svårt att skaffa partner. Är inte direkt något som bör vara lättvindigt. Jag hade nog inte haft svårt att kommunicera i en relation. Jag vill verkligen göra allt i en relation som du beskriver samtidigt som man gör allt för att ha maximalt med kärlek. 


    Jag har läst psykologi så jag vet om det nu nämner rörande jaget osv men jag skulle säga att jag varit så som jag brukar mot hon jag gillar när vi ses. Alla anpassar sig lite men jag anpassar inte direkt mitt språk eller dylikt för henne utan är autentisk när jag pratar och skriver med henne.


     


    Självklart utvecklas man men jag vill helst göra det med en person genom en relation snarare än att gå från partner till partner. Jag skulle älska att vara i en relation tills så länge som möjligt.

  • anonym05swe
    fornminne skrev 2024-08-25 19:27:02 följande:
    Vad du ska göra? Gilla läget, sluta tänka för mycket, sluta haka upp dig på allt.

    Om du tycker att kärlek och dejting är så "otroligt komplext och riskfyllt", kanske du ska ta en paus från det? Plugga, ägna dig åt dina intressen, lär känna nya människor på studieorten, umgås med folk, lär dig hur andra människor fungerar.

    En vacker dag kanske du träffar någon du gillar och som gillar dig, utan att det behöver kännas så himla jobbigt eller krångligt. Så nej, du ska inte ge upp, men de strategier du hittills har använt fungerar ju inte. Och du är bara 19 år, du har många år på dig att hitta en livskamrat.

    Jag gör det men det läget är katastrof och inget blir bättre av att gräva ner tankarna i sanden. 


    Nä, för vill vara i en kärleksfull relation. Ska dock plugga, göra det jag gillar, träffa folk osv. 


    Jag tror inte att något kommer ske om jag bara väntar. Ja, vet att att jag kan göra om saker i sättet för att nå dit. 

  • anonym05swe
    fornminne skrev 2024-08-25 19:42:27 följande:
    På vilket sätt är läget katastrof?

    Om du vill vara i en kärleksfull relation måste du anstränga dig mer än du har gjort hittills. Du tycker att vägen dit är jobbig och svår. Men en kärleksfull relation är inget som dimper ner i knät på en. En kärleksfull relation börjar med att träffas och lära känna varandra, samt därefter fördjupa relationen om båda vill.

    Det steget kommer du inte runt hur du än gör.

    Nej, inget sker om du bara väntar. Men ibland kan man behöva en paus. Du verkar behöva det. Det betyder inte att du ska vänta i flera år, bara att du nog skulle må bra av att fokusera på annat ett tag.

    För jag har varit i samma situation i flera år. Velat vara i en relation under en väldigt lång tid men aldrig haft en relation.


    Jag vill anstränga mig men också anstränga mig för rätt person. Vill inte lägga tid på fel personer. Håller självklart med om det du tar upp sist i stycket. 


    Nej och vill därför göra det för rätt person. 


    Varför skulle jag behöva det? Om något behöver jag öka intensiteten för att hamna i en lång kärleksfull relation. 

  • anonym05swe
    Anonym (Smol) skrev 2024-08-25 20:21:51 följande:

    "Skynda långsamt" heter det. Du kan inte stressa fram ett förhållande bara för att du länge velat ha ett förhållande.

    Tagga ned, släpp tankarna på det och GÖR NÅGOT ANNAT under en period. Allt annat är bara maniskt och sjukligt. Över 4400 inlägg är inte normalt att hålla på och älta, så sluta ångestposta och koncentrera dig på studierna.


    Jo, men samtidigt vill jag inte stressa fram ett förhållande utan snarare gå på typ 5-8 dejter och sen ev bli ihop med ngn tjej. 


    Jag kommer fokusera på studierna ja och förhoppningsvis träffa ngn på uni. "Ångestposta" eh va?

  • anonym05swe
    Tixer skrev 2024-08-25 21:10:49 följande:
    Hon väldigt lycklig över att han har släppt henne nu inte lätt att ha någon som stalkar en i ett helt år😅
    Nej, självklart stalkar jag henne inte för jag skriver med henne. Jag fördömer stalking å det grövsta. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-08-25 21:42:29 följande:
    Tror du att tjejerna kommer att kräva direkt att ni är tillsammans? Väääääääldigt få som går på en dejt och säger att de är tillsammans.
    Inte sagt det heller utan sade bara att jag skulle föredra att bli ihop mellan ca 6-8 dejter om båda går med på det såklart. Jag vill inte stressa fram ett förhållande.
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-08-25 21:50:22 följande:
    Det är ingen som kommer att stressa fram ett förhållande med dig. Jag lovar dig.
    Jag vill inte stressa fram något. Skulle dock vara trevligt att hitta en relation på uni. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?