• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-05 21:09:44 följande:
    Så här skrev du efter du träffat henne vid två event:

    Hoppas hon är på nästa event som min organisation anordnar så jag kan prata med henne på djupet. Skrapade typ bara ytan senast. 
    Ja? Det utesluter inte det jag sade. Har också pratat mer och lärt känna henne mer genom att prata på eventen och skriva med henne sedan dess.
  • anonym05swe
    Anonym (K) skrev 2024-06-05 22:15:03 följande:
    Men du tycker inte du känner henne tillräckligt väl för att våga be om en träff. 
    Vill känna henne mer innan ja. Är inte direkt konstigt att vilja känna någon ordentligt redan innan en eventuell dejt så man slipper stressa men också känna innan.
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-05 22:55:49 följande:

    Men sluta nu! Du blev attraherad av henne nästan direkt, det är självklart att det OCKSÅ berodde på att du gillade hennes utseende vilket innebär att du är precis lika ytlig som de du dömer så hårt.

    Jag har inte träffat på någon som vill ha en tjej bara pga utseendet, det är i princip alltid att man gillar personligheten också- exakt som du. Du är så otroligt hård i ditt dömande av andra människor och tror att det är världens mest ytliga värld vilket inte stämmer vilket du vetat om du hade känt fler människor.

    Du är attraherad av henne och vill bli ihop med henne och faktum är att du inte känner henne utan blivit kär utan att faktiskt veta vem hon är, antagligen är du kär på mycket ytligare grunder än de flesta eftersom många tonåringar idag blir kära i en klasskamrat som man träffat varje dag och faktiskt vet något om. Att du tror att du känner henne betyder inte att du gör det, det är ju bara tankar du har gjort större i dig.

    Hela din tvekan runt att bjuda ut henne bygger på att du inte känner henne och inte vet hur hon skulle reagera, ni har alltså inte ens nuddat vid dejtingfrågan utan bara hållt er till ytliga frågor- dvs du känner henne inte väl. Modern dejting???


    Ja, men det handlar inte enbart om utseendet. Jag är attraherad till henne som person. Har 0 känslor för hennes identiska syster ex som också är i organisationen så det handlar inte primärt om utseende utan i hög grad för den personlighet hon är. 


     


    Herregud har du aldrig hört hur det låter i ett omklädningsrum


     


    Nej, jag är inte "kär på ytliga grunder" utan gillar henne för den hon är helt. 


     


    Nej, det handlar snarare om respekt och att inte stressa fram saker. 


     


     

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-06 10:05:59 följande:
    Men fortsätt då att ta det lugnt. Du är ung, du har all tid i världen. 
    Nej, jag vill prata och skriva med henne mer men är inte enkelt. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-06 10:49:52 följande:
    Då får du antingen öva på det. våga mer. Eller så fortsätter du som nu. Ingen kan hjälpa dig, du måste ta kontakten själv. 
    Ska skriva idag vet jag. Och ska prata när vi ses i Juli. Jag vet att jag måste ta kontakten själv men det är inte roligt.
  • anonym05swe
    anonym05swe skrev 2024-06-06 11:06:06 följande:
    Ska skriva idag vet jag. Och ska prata när vi ses i Juli. Jag vet att jag måste ta kontakten själv men det är inte roligt.
    Enkelt* snarare än roligt.
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-06 11:22:22 följande:
    Men herregud, vad killar säger i ett omklädningsrum har väl aldrig varit en sanning?! Har du aldrig pratat med dina vänner om hur och när de blir kära? Har du aldrig frågat dina föräldrar, syskon eller någon annan vuxen? Det är exakt det här du hade kunnat fråga kuratorn om du inte varit så självgod och trott att du inte har några problem, nu är det försent. Nu har du bara dina egna tankar (och våra för all del) att luta dig mot.

    Det är inte en chans i världen att du inte gillar hennes utseende också, varför är det så svårt att erkänna? Tror inte hon skulle gilla om du sa till henne att du blev kär i hennes personlighet men hennes utseende var inget du såg, tror du?
    Jag har inga problem bara för jag inte varit i ett förhållande som 19 åring än. Jag mår bra så finns inga skäl att prata med kurator. Många som blir ihop håller inte ens 10+ år så jag vet inte om de är dem man ska bygga sin moraliska kompass efter (jag gör det inte). 

    Jo jag sade ju att jag är attraherad till hela henne såväl personlighet som det som inte är personlighet. Sade det flera gånger att jag är attraherad till hela henne. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-06 11:37:12 följande:

    Om du inte har några problem, varför sitter du då här efter 8 månader? 


    Hela tråden handlar om dina problem som gör att du inte kan/vågar närma dig henne och be om en träff. 


    Är snarare hinder där inte allting är mitt fel (ex avståndet) 

    Är inte direkt så man vipps kan hamna i en relation heller som vissa i tråden målat upp det som iom att det är svårare att gå till en ny relation än att bibehålla en befintlig. 
  • anonym05swe
    Anonym (K) skrev 2024-06-06 12:43:34 följande:
    Avståndet är inget hinder, det är du som gör det till ett hinder. Det är alltså ditt fel. Sluta skylla ifrån dig.

    Ingen här har sagt att man "vips hamnar i en relation". Det är du som vill ha det så. Alla säger att det krävs ansträngning av dig.

    Det är INTE svårare att hamna I en relation än att behålla en. Du själv skriver ju att de flesta relationer tar slut och att folk hamnar i nya relationer hela tiden. 

    Hur är det inte ett hinder? Klart det vore smidigare om hon bodde närmre. 


     


    Jo, vissa har sagt att det är enkelt att skaffa partner. 


     


    Ja, vissa personer. I regel är det svårare att skaffa partner än att bibehålla befintlig relation. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-06 21:33:10 följande:
    Smidigare? Fast du har inte ens kommit så långt som att bestämma träff med henne. Ditt problem är inte avståndet utan att du inte vågar prata med henne. Du hade inte varit ett dugg närmre henne även om ni bodde i samma stad. 

    Jo, om vi bodde i samma stad hade jag inte behövt krångla med annat. Om jag skulle bjuda ut henne imorgon skulle hon direkt förstå "Oj han gillar mig" om hon inte redan tror det. 


     


    Om vi bodde i samma stad hade jag varit mycket närmre henne i hur väl jag känner henne. 

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?