• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Fiona M skrev 2024-06-02 21:30:26 följande:
    Vad svarade du på nu?
    Ang statistiken. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-06-02 22:07:17 följande:

    Jag har varit tveksam men tänkt att OK, det finns en massa osäkra tonåringar därute.
    Det här sabbade dock trovärdigheten totalt. Finns inte en elev som läst studieförberedande för att plugga på universitet som skriver så osammanhängande och har så dålig läsförståelse.

    Nej, nu tog du det för långt TS.


    Osakligt och stämmer inte ens. Det är snarare en del av er som skrivit konstigt och gått in på ämnen jag inte ens pratade om (som intima relationer). Jag håller mig sansad och logisk och har gjort genom hela tråden. 


     


    Känns snarare som att du försöker måla upp mig som en dålig människa baserat på det jag läst.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-02 21:44:31 följande:
    TS, är du sådan här i andra frågor också? Var du sådan mot lärarna när de skulle undervisa dig hur världen fungerar men du visste bättre? 

    Du är helt oerfaren när det kommer till relationer, både vänskaps- och kärleksrelationer vad det verkar, och har en självbild som upplevs av oss andra som väldigt skev och självgod.

    Du vidhåller att det är svårare att bli ihop med någon än att vara ihop trots att all statistik och vår gemensamma erfarenhet säger tvärtom, du hittar på massa hinder till varför det är så komplext just för dig när det BARA handlar om att du är feg. Vilken annan kille hade för länge sen frågat om en dejt men inte du för du dejtar inte modernt? Som att dina känslor är så stora och fina att du kan inte göra som alla andra utan ska glida in i ett förhållande utan att ord uttalas.

    1. Jag baserar inte mina beslut på känslor enbart utan även utifrån en kalkylerad risk. Så nej, jag följer dessutom råd som jag fått som att skriva med henne, ta aktiv kontakt m.m. Man kan inte heller som en del andra tro att det är enkelt att våga gå och bjuda henne på saker och prata djupa ämnen jättefort vilket vissa målat upp som enkelt. 


     


    2. Om något så är jag rätt negativt inställd till mig själv. Jag har flera gånger sagt att jag önskat att mitt mål redan var nått ex som det inte gjort. 


     


    3. Finns dock inga tydliga studier som tyder på att det är enklare att hamna i en ny relation än att bibehålla en som redan existerar.


     


    Nej, det handlar absolut INTE om att jag skulle vara feg då jag agerat för att värna om henne. Jag är inte egoistisk. 


     


    Vad andra killar hade gjort är inte helt relevant heller i detta sammanhang. Jag är emot dejtning i stort då det i breda drag är ytligt och så lär man inte ens känna ordentligt så som normen är idag. Att växa in i ett förhållande har fler fördelar för båda partnerna. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-06-02 22:47:22 följande:

    Ska du växa in i ett förhållande går den här tjejen bort och du måste satsa på nån du träffar och UMGÅS med, typ dagligen. Enda sättet det skulle kunna funka.


    Varför just enbart så? Kan jag inte växa in i ett förhållande med henne genom eventen? 
  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-06-02 22:56:30 följande:
    Omöjligt.
    Helt omöjligt.
    Speciellt med tanke på att hon ska göra värnplikten och där kommer det finnas bokstavligen hundratals killar som har större chanser att växa in i en relation med henne. Mer troligt är att någon/några av dem kommer köra på taktiken med tråkig modern dejting vilket kommer resultera att du blir hopplöst frånsprungen i tävlingen om hennes gunst.

    Så du menar att det är helt kört med det? Jag kan väl försöka växa in i det på eventen och bjuda in henne på något privat under de tiderna vi är lediga från eventen? 


     


    Så jag borde agerat mer och tidigare? Har skrivit mycket och hängt på eventen men är rädd för det ska tolkas mer ex. Så jag tolkar det som att du hade velat att jag skulle göra det. 

  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-06-02 23:11:08 följande:
    Ja det är kört

    Ja du borde agerat mer och tidigare

    Varför skulle det vara kört? Jag hinner fixa något på platsen vi ska vara på eventen och kan bjuda in henne till något roligt. 


     


    Vad tänker du rörande de olika hindren som finns då som gör det komplext? Avstånd, hur snabbt jag föll för henne och hur det kan tolkas fel ex.

  • anonym05swe
    Anonym (r) skrev 2024-06-02 23:14:00 följande:
    " AI-generad kunskap i manipulation 101"
    Väldigt omogen kommentar. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-06-02 23:17:26 följande:
    Du skriver själv bara om problem. Hur tror du ni skulle växa in i det? Vad betyder det för dig?
    Genom att prata på event, och sedan bjuda in henne på något privat på eventet där man kan vara själv med henne på ledig tid. Att växa in i ett förhållande innebär att man kommer in i en relation utan att "dejta" i traditionell mening utan snarare att träffas och så utan att behöva göra en grej av det och inte tolka saker fel och växa in i det utan press och stress.
  • anonym05swe
    Anonym (Smol) skrev 2024-06-02 23:21:27 följande:
    Jag träffar min frisör var 6:e vecka, vilket är mer ofta än vad du träffar tjejen.

    När jag träffade min partner, som jag varit ihop med I snart 35 år, så träffades  vi varje eller varannan dag I början, innan vi ens blivit ihop. Och vi träffades bara vi två, inte med en massa andra folk. 

    Du tror att du "ska växa ihop med henne" på 2 event, jag gissar på scouterna, där det är en massa aktiviteter och folk. Där tänkte du be henne följa med avskiljt så att du kan sätta din plan I verket. Låter jäkligt creepy.

    Din plan är helt dödsdömd och du kan sluta älta på FL nu, 

    Inte samma sak


     


    Jag kan inte göra det pga avståndet. 


    Nej, det är inte scouterna och nej absolut inte så jag tänkte. Vill bjuda ut henne på något privat efter eventet men prata med henne en del på eventen. 


     


    Är inte kört.

  • anonym05swe
    Anonym (tx) skrev 2024-06-03 02:22:46 följande:

    TS det är ju sorgligt du är så galet fel ute med det mesta med relationer. Det är inte nödvändigtvis konstigt att du inte vet då du har så lite erfarenheter med det både platoniskt och icke platoniskt. Det som gör det hela så helgalet är ju att du är så övertygad om att du vet hur det fungerar och inte kan ta in att du inte riktigt förstått. 

    För det första så har du en konstig upphakning på att det är "modern dejting" som är problem när det snarare är så att det hade varit ofantligt mycket svårare för dig tidigare. Även om man skulle gå så pass långt som arrangerade äktenskap, i "icke-modern" dating hade det legat oerhört mycket mer på dig. Du har nog snappat upp det hår från lite överförda floskler från amerikanska sammanhang framförallt inom incel-rörelsen som promotas lite här och var. Det har ganska lite med svenska sammanhang att göra. Så släpp den fixa idén, du ska snarare vara glad för att "modern dejting" nu finns, det ger sådana som dig mer möjligheter i de allra flesta sammanhang. 

    Men det stora problemet är att du inte förstår hur dejtingkontakter i online communities fungerar (de är de som ger lite mer udda typer ett betydligt lättare läge idag än förr). Så jag har hört till online spelsammanhang i snart 20 år, ställen där nördiga, blyga, lite udda typer konstant hittar varandra - de som aldrig hade haft en chans på krogen om de ens ville gå dit, som definitivt inte hade varit högt på någon lista där föräldragenerationen letar bra partners till sina barn för arrangerade äktenskap etc. De hittar varandra och "växer in i relationer" till höger och vänster och över landsgränser och gifter sig och får barn etc. Även om jag nu inte har just gift mig och skaffat barn så har jag absolut träffat mer än en så. 
    Det finns i princip 2 olika varianter, en långsam och en mer "explosiv". Den långsamma är väl i någon mening vad du avser med att växa in i den. Men precis som när sådana uppstår IRL så kännetecknas det av en konstant vänskaplig kontakt - där man till exempel sitter och pratar och spelar tillsammans många timmar dagligen under lång tid och därmed lär känna varandra som vänner (då ofta i grupp i det steget) - men det måste verkligen vara ordentlig och konstant kontakt för att det ska hända, några korta meddelanden en gång i veckan är inte i närheten av det. Det andra alternativet med det explosiva så handlar det om att man helt enkelt har så mycket kemi att man inte kan få nog av varandras sällskap och vips några dagar in så inser man att man har sömnbrist för man spenderat timtals varje kväll/natt att skriva eller prata med varandra. 
    Någon som skriver någon rad någon gång i veckan är i bästa fall en bekant och någon som inte ens uppfattas som att de uppskattar en som ens en ytlig vän. INGENTING kommer växa från det. Hon har uppenbarligen inte haft något större intresse av sig själv i dig då hon inte drivit en sådan eskalerad kontakt, men du har heller inte visat några som helst tecken som skulle få henne att överväga att tänka något vidare på dig heller. Totalt öken alltså, att med så här mycket tid har passerat så ja då har du högst troligen helt avskrivit dig själv hur hennes medvetande. 

    Din rädsla att hon ska förstå att du gillar henne är totalt irrationell och skjuter bara dig själv i foten, det finns inget annat alternativ där än att du ser till att komma över det. Annars är dina chanser att bli träffad av blixten större än att du "hamnar" i någon som helst relation. 
    Svamlandet om att du inte vill att någon annan ska få reda på det är också faktiskt ganska löjlig. Dels för att det inte spelar någon signifikant roll, och för att det inte ens är särskilt troligt att det blir något plötsligt allmängods i en negativ mening - man basunerar inte ut att "nu ska jag Kalle gå på dejt med Stina" (om det inte är så att ni uppenbarligen redan varit ett par trots att ni inte ens kunnat träffas då ni bor på andra sidan jordklotet och äntligen får chansen att faktiskt träffas).
    Det är faktiskt inte ett dugg komplext eller komplicerat utan väldigt vanligt idag, ni bor ju för sjutton bara några timmar ifrån varandra i Sverige och har redan faktiskt träffats! De senaste jag vet som ska gifta sig i mitt nuvarande community är han från Grekland och hon från Norge de bor nu tillsammans i Norge men reser regelbundet till Grekland och det är där bröllopet kommer ske. 

    Hur de beter sig som det går dåligt för? som inte har känsla för feeling hur man beter sig och vad som ligger bakom det där du misstolkat lite med att folk känner sig pressade eller visar ett för ytligt intresse? Tja naturligtvis de som skickar insisterande meddelanden i din inbox efter att de hört dig säga en mening så de vet att du är av kvinnligt kön. Eller de som spammar svartsjuka meddelanden innan ni ens hunnit inleda något alls utan bara hunnit prata lite som vänner. 

    Du har verkligen skitkonstiga idéer om hur förhållanden fungerar TS, det gör att du beter dig väldigt konstigt och försitter eventuella chanser du haft. 


    Så jag bör avslöja att jag gillar henne? Eller bjuda ut på något? 

    Inte omöjligt att gå från vän/bekant som aktivt skrivit med henne i dm till partner 

    Inte heller mitt fel att det går emot normen att vilja söka långsiktigt. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?