• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-06-09 11:54:52 följande:
    Läs ordet "normen".
    Frågade AI:
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-09 12:00:26 följande:
    Frågade AI:
    Atmosfär: Dejter är ofta avslappnade och kan ske på platser som kaféer, barer eller utomhusaktiviteter.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-09 12:28:51 följande:
    Jag vill också träffa så mkt som möjligt men hellre göra något roligare där man lär känna personen på riktigt. Inte bara sitta still i 1-2 h och äta, hellre göra något aktivt. Jag bryr mig dessutom genuint om henne. 
    Varför känner du ett behov av att skriva om och om igen att du bryr dig genuint om henne, ingen har väl påstått något annat? Däremot tror vi att det är lika delar fysisk attraktion som psykisk vilket du protesterar mot men det tar vi ingen hänsyn till.

    Det finns inga normer eller regler du behöver förhålla dig till, det här helt upp till er två hur och var ni ska ses men eftersom den största och svåraste frågan är om hon överhuvudtaget VILL träffa dig känns det som att det är där du ska ha ditt fokus just nu. 

    Idag kan du skriva följande till henne: "jag hade gärna träffat dig själv när vi ses i juli, vad tycker du?" Då får du ett direkt svar av henne, ja eller nej, och efter det kan du fråga henne vad hon vill göra. Hon får bestämma och väljer hon restaurang så accepterar du det oavsett vad du har för konstiga åsikter.

    Och nu behöver du inte svara att det är ytligt eller liknande, tiden rinner iväg och du har inte utrymme för fler ursäkter. Gör det bara!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-10 18:23:27 följande:

    Nej, jag har känslor för henne 


    Jo, det vill jag met det sagt kan jag inte sätta visioner för en relation som jag inte är i, det är ologiskt. 


    Jag måste fråga TS, vad förväntar du dig för svar av oss? Du har skrivit till henne och tagit kontakt på de få träffarna ni haft, utöver det har du inte följt några av våra råd och heller inte kommit till någon annan insikt än den du redan hade.

    Vi har sagt att du
    1. måste bli mycket mer intensiv i dina kontakter
    2. blotta dig själv och visa att du är intresserad av henne som mer än vän
    3. föreslå en träff på egen hand
    4. åka till henne för att visa henne hur mycket du bryr dig om henne
    5. prata med kurator för att hantera din osäkerhet
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-10 18:43:43 följande:
    Folk målar upp det som enkelt att hamna i en relation dock vilket inte stämmer. Att skaffa partner är  komplicerat och inte särskilt enkelt. Jag har försökt intensifiera kontakterna men vill inte att det ska tolkas fel, vet inte heller hur hon tolkar det om jag visar intresse så här tidigt. Jag vill träffa henne på egen hand men det är inte heller enkelt. Självklart vill jag också vara med henne i hennes stad men det är komplext. Jag behöver inte prata med kurator för mår bra. 
    Det är ganska enkelt att åtminstone försöka för de som inte är livrädda att bli dissade, om man inte vill ha ett nej utan kör på tills det är 100% säkert att känslorna är besvarade är det väldigt besvärligt. Du vet vilken sort du är.

    Du kommer inte att lyckas med din strategi och jag tror att du vet det, annars hade du skippat den här tråden för länge sen. Jag tror att du letar efter mod och att något vi skriver ska hjälpa dig att våga mer men vi kan inte ge dig det du behöver, du måste våga på egen hand.

    Du måste våga chansa (det här måste vara tionde gången jag skriver det), du kommer inte att lyckas med din dröm annars. Är hon inte värd att chansas för?
  • Anonym (Hej)

    TS, det är ganska uppenbart här i tråden att din åsikt skiljer sig mycket från oss som svarat dig, är det något du känner igen i andra sammanhang? Brukar du hamna i diskussion med andra på grund av att du tycker annorlunda än den stora massan?

    Vilken roll har du t ex haft i klassen på gymnasiet? Berätta mer om hur du fungerar socialt för det känns som att det måste finnas mer bakom ditt sätt att resonera eftersom det är så speciellt.

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-15 22:15:52 följande:
    Prata i timmar samtidigt som man gör något roligt, inte mitt fel heller att dejtning är så komplext. Jag vet vad hon gillar för typ av musik ex osv och jag skulle anpassa mig om det behövs för dejt såklart.

    Om jag ville hade jag kunnat ha ögonen öppna för andra tjejer, men har av moraliska skäl enbart fokuserat på hon jag gillar. Samma sak genom hela gymnasiet har jag undvikit försök till romantik med folk jag inte har känslor för (jag hade inte känslor för ngn). 

    Gör det det tuffare? Ja 
    Är det moraliskt rätt? Ja 

    Har också lagt skolan före fest osv. 
    Du inser att dejta någon bara är ett annat ord för att träffas och lära känna varandra? Det finns inget facit, rätt eller fel utan man gör det som är roligt eller enkelt och som båda tycker är kul. Det är så löjligt av dig att ens lägga krut på modern dejtning (fast det egentligen handlar om det amerikanska sättet), du måste bara våga berätta för henne att du vill träffa henne själv.

    Det är inte moraliskt gjort av dig att du inte har tittat efter någon annan, skämtar du? Om man är förälskad VILL man inte träffa någon annan, det handlar inte om att vara moralisk. Du kan inte slå dig för ryggen och se dig som bättre än någon annan bara för att du gör det mest normala som finns!

    Varför har du inget sommarjobb? Det om något är en röd flagg för många tjejer, bara så du vet.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-16 19:54:21 följande:
    Jag försöker göra det jag kan. Knappast mitt fel att avståndet är så långt ex. 

    Inte bråttom? Jag har skrivit med henne en del och aktivt pratat med henne på event och gillat hennes SoMe ex. 

    Är det mitt fel att det är komplext med modern dejtning osv? Är det mitt fel att normen ser ut som den gör? Nej jag har bara generella drömmar om att skaffa partner och vara ihop hela livet och gifta mig och ha barn som breda generella mål för en relation, har det inte med någon specifik person då jag inte är ihop med någon.  

     Jag vill verkligen träffa henne och skriva mer med henne för att ev bli ihop om vi båda vill såklart.Me
    Men varför är du så förbannat tjatig och skriver samma sak om och om igen? Är det dig själv du försöker övertyga? Oss gör du det inte iallafall.

    Ingen annan tycker att det är komlext att dejta trots att vi också har varit seriösa och haft långsiktigt tänk när vi dejtat, varför tror du att du har det så svårt? Kan det ha att göra med att du är livrädd att hon ska säga nej och du hellre håller kvar känslan du har nu? Vilket vi har skrivit till dig i ett halvår men du aldrig tar in? Eller så är du mer socialt inkompetent än vad du vill tillskriva dig själv.

    Du har inte gjort något särskilt ärligt talat. Du har skrivit ytligt och gillat några saker hon skrivit men du har inte lärt känna henne alls och du har inte visat henne att hon är speciell för dig. Du har alltså väldigt mycket emot dig, förstår du det?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-18 00:21:31 följande:
    Nej men avståndet är lika stort. Är ett så tufft läge. 

    Jag har ju tagit initiativ.
    Du ser inte själv att det är du som är problemet? Du tog initiativ för ett halvår sen, sen dess har du bara fortsatt utan att öka och tydligen har hon inte gjort det heller (vilket du kanske borde analysera lite mer).

    Du väljer att se alla hinder och hoppas att det bara ska lösa sig istället för att agera med mer engagemang, det verkar faktiskt inte som att det här är särskilt viktigt för dig. Någon som är förälskad hade tagit det till nästa nivå trots avståndet, den hade absolut inte skyllt på modern dejting och att allt är kompliserat.

    En fråga, är det därför du inte har sommarjobb? För att det var för komplicerat att söka eller ringa upp och för att avståndet var för långt? 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?