Inlägg från: Anonym (Öga_mot_öga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (M) skrev 2023-11-27 10:11:57 följande:

    Hela denna tråd är ju ett stort bevis för att vissa män tycker så jävla synd om sig själva. Det spelar ingen roll vad kvinnor i tråden skriver, det är ändå mest synd om männen. Ja, tycker man det, så har man en offerkofta på dig. 


    Men grattis 👋 ni män vinner, det är mest synd om er. Inte för att ni är ensamma, utan för att ni inte klarar av att se utanför er egen lilla bubbla. 


    Fast du är ju en av de som går in för att vara elak och nedlåtande och ett bevis på att TS frågeställning är relevant. Jag är för övrigt duktigt trött på att se ordet "offerkofta" slängas på män hela tiden. Om vi lever "i en bubbla" så gör ni det minst lika mycket eftersom ni aldrig ändrar er retorik eller har förmågan att se saker från andra människors perspektiv.. Ni kvinnor är i så fall också offerkoftor när ni beklagar er över män och ska då inte kasta sten i glashus.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    klyban skrev 2023-11-27 11:44:28 följande:
    Sluta förfölj kvinnorna som avvisar dig, så slipper dom "förlöjliga" dig.
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-27 10:04:54 följande:

    Vissa nedtumningar tyder på en uppenbar inkonsekvens i tänkandet hos de som tolkar vissa inlägg.


    Dessa farliga incells, de har samma budskap hela tiden och där de hemska kvinnorna avvisar dom.


    Vi andra normala går vidare istället och inser att det inte var en potentiell partiner.


    Kanske man lever i hybrisen att alla kvinnor ska pussa marken de går på, men lovar alla incells av denna typen, så fungerar det inte alls.(Och tar lärdom vill de inte göra alls.)


    Sluta tjata om incels, det finns ingen i den här tråden som är det, Tråden handlar om det växande mansföraktet, som gror och spirar på forum som detta, men som kvinnor här försöker förklä till något annat.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-27 10:21:48 följande:
    Du svarar inte på min fråga.

    Du behöver bli bättre på att läsa text, jag säger inte att jag upplever nån som gnällig. Utan att incels problem är som ett irriterande litet knott när jag har ett riktigt liv att rodda. Incelsen har inte ens startat, jag är med i racet. Och att berätta hur dåliga andra är höjer inte en incel. Att vara med gör det istället.

    Nej, det finns inte varningssignaler som berättar att mannen kommer att förändras över tid. Männen är generellt inte lagspelare helt enkelt, det finns inte i deras kärna. Manliga partners sätter sig bekvämt tillrätta medans jag gör. Kvinnliga vänner gör tillsammans med mig, vi är ett lag. 

    Skulle jag byta till en avdelning som är känd för att bestå av latmaskar? Såklart inte.
    "Manliga partners sätter sig bekvämt tillrätta medan jag gör". Välj då män som är handlingsmänniskor istället för mansbebisar. Du gör själv dina val, och du kan inte lägga skulden på någon annan där, lika lite som män bör lägga skulden på kvinnor överlag för att de inte hittar någon.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-27 13:22:11 följande:
    Män är ju generellt lite sämre på omtänksamhet och lite mindre djupa, skulle jag säga. Det baserar jag på i princip alla relationer jag någonsin varit eller haft i min omgivning. Se bara här på fl också, man kan påtala att kvinnor mördas och våldtas och måste anpassa sitt liv utifrån rädsla för män. Ändå är det alltid alltid alltid mest synd om män, att kvinnor minsann kränker dem. Noll förmåga att se utanför sitt eget huvud. Och ang att inte vara så djup: se till hur män generellt väljer partner: främst med ögonen. Och att de ska vara "snälla". Att vara intelligent, påläst och driftig som kvinna är ju att kasta pärlor för svin. 
    Mycket fördomsfullt och generaliserade, på tal om generaliseringar, Ingen normal man försvarar att kvinnor våldtas misshandlas och mördas. Och jag är ganska säker på att kvinnor som råkar ut för sådant är kvinnor som ofta är för snälla för sitt eget bästa. Här på forumet lyser dock snälla kvinnor med sin frånvaro, med vissa som satt i system att slå ner på män, och speciellt ensamma sådana. Ni får vad ni ger, svårare än så är det inte. Prova för omväxlings skull att vara just snälla och lite mer förstående, så ska ni se att ni får en helt annan respons.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-27 13:39:49 följande:
    Och det finns missunnsamhet som gränsar till hat, om män gillar yngre. En del går så långt så de anklagar män för att inte se alla jämnåriga singelkvinnor som sitter där i sin ensamhet. Män vill bara ha yngre.
    Och precis som det är upp till oss män att försöka se fräscha och attraktiva ut, så gäller samma för dessa kvinnor, om möjligheterna ska öka att träffa någon.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-27 14:12:23 följande:
    Hm...om du analyserat din text där innan du skickade iväg den - du förutsätter att jag historiskt har valt män som inte motsvarar min kravbild. Fel. Dom förändrades såklart över tid. Eftersom jag ser återkommande hur män i relationer åker snålskjuts på sina kvinnor efter en period av normalt beteende, dvs lagspelande, så är det ett rimligt antagande att män inte ser sig som en del av ett lag. Man är inte intresserad av att dra åt samma håll, man vill ha fördelarna av ett parförhållande bara. Kvinnor är lagspelare, det är inte män. Alltså väljer kvinnor ofta bort män eftersom dom får bättre liv så.
    Okej, fast era dåliga erfarenheter av män gör ju inte alla män dåliga.
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-27 13:54:50 följande:
    Det vi ser är väl att män får precis det de ger? Skillnaden är att kvinnor förväntas vara snällare och uppfylla möns behov, och när kvinnor inte gör det blir det ramaskri. 
    Jag vet inte vilken sorts män du haft att göra med eller haft i din omgivning. Men de flesta män jag har känt och känner som lever i förhållanden ställer definitivt upp för sina kvinnor och ligger inte på latsidan. Det är inte alltid givet att man får en man med samma höga ambitioner som en själv eller som har samma utbildningsnivå.

    De flesta män jag känt och känner som lever i förhållanden har dock varit snälla, goa, omtänksamma män och ansvarstagande föräldrar.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-28 20:51:21 följande:
    Varför är det föraktfullt att skriva att kvinnor "är för kräsna"? Att bli anklagad för att vara kräsen är inte negativt eller en förolämpning.

    Det är mycket värre när någon skriver att de flesta män är fula.
    Bra poäng där. Vissa går ju igång direkt när någon kallar kvinnor kräsna eller har "fräckheten" att påstå att kvinnor skulle ha det lättare än män vid dating, när det är så verkligheten ser ut. Verkligheten verkar vara kränkande för dessa.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ja) skrev 2023-11-29 02:28:33 följande:

    Fast jo det brukar framställas negativt. Hur anklagar man någon för att vara kräsen, på ett positivt sätt? Eller så att den du säger det till, uppfattar att du tycker det är någonting bra att han är kräsen?
    Hur anklagar man någon för att vara incel, offerkofta eller patetisk på ett positivt sätt? Eller så att den du säger det till, uppfattar att du tycker att det är något bra at han är incel/ offerkofta/ patetisk? Ställ dig först den frågan.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-30 01:30:11 följande:
    Inte säkert att man blir lycklig för att man har höga krav. Folk är mer olyckligare än nånsin nu.
    Precis. Folk i Sverige har haft det för bra för länge, så främst kvinnor höjer ribban hela tiden och blir ändå inte tillfreds eller lyckliga, det ser vi ju en del exempel på på forumet, även om jag personligen vägrar att tro att deras ruttna attityder mot vissa män skulle utgöra något tvärsnitt av hur kvinnor i gemen är.

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?