Inlägg från: Anonym (Öga_mot_öga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Anony) skrev 2023-11-22 19:30:21 följande:
    Sjukdomar förvärras dock av att hålla en osund livsstil, både med att missköta sin fysiska hälsa och sin sociala dito. 

    Tycker du att ditt eget sociala liv blivit bättre av att sitta härinne och tjafsa med andra medlemmar i det oändliga? Vad är det du hoppas ska hända av att fortsätta klaga och klaga om igen i samma typ av trådar på forumet? Når du någon sann lycka på det sättet? 
    Jag skulle kunna ställa samma fråga till en del av er. Var det inte Adolf Hitler som ansåg att man ska försöka vara ung, stark och frisk så länge som möjligt? En sund livsstil är på modet idag, lyckligtvis. Folk tränar, motionerar och tar hand om sig själva i mycket större utsträckning än tidigare generationer. Konkurrensen på relationsmarknaden är stenhård, hårdare än den någonsin varit. Att då döma andra som ser mindre bra ut för att man tycker att man själv är snygg, är något som bara förvärrar det.

    Ofta undrar jag om det är samma människor som reagerar mot SD och dess sympatisörer och rasism, som dömer män så hårt. Är det ena dömandet då mer acceptabelt än ett annat sorts dömande?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Näru) skrev 2023-11-22 19:43:11 följande:
    Även den ca handfulla skaran kvinnor som hatar män här på forumet borde verkligen läsa ditt andra stycke.

    Dock är det nog inte lätt för dessa heller. Troligen sjukskrivna, socialt undvikande, bittra och kanske även dom haft ett tufft liv. Precis som vissa män som man käbblar  med i all oändlighet. Dessa personer är inte så långt ifrån varandra som dom vill tro.
    Så jag också tänker. Dessa ständigt bittra människor kan ju inte trivas med sig själva.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Anony) skrev 2023-11-22 19:51:00 följande:
    Du, det är nog ganska allmängiltigt att vilja leva ett starkt, friskt och hälsosamt liv med förmånen att se ungdomlig ut länge. Att dra in Hitler i diskussionen är ju bara så lågt av dig. Riktigt pinsamt. Är alla vegetarianer hemska också bara för att Hitler var det? Skärp dig för fan! 

    Ja, folk tränar och månar om sig själva för att de vill må bra. Sen så är det också en bonus för de som vill hitta en partner med samma värderingar som de själva.

    Det är rimligt att kräva normalvikt av en partner när man själv kämpar varje dag för att hålla sig i form. Handlar om preferenser och smak snarare än att döma de som inte lever upp till samma krav som en själv. 

    Konkurrensen behöver inte vara lika svår heller för de som väljer att förbättra sig.

    Har man problem med det sociala så finns det en uppsjö av böcker att läsa i ämnet. Är man osnygg så kan man träna och hålla sig i form. Är man missbildad så finns möjlighet till korrigering via kirurgiska ingrepp. Att gnälla på forum och förstöra stämningen och kvaliteten härinne kommer hjälpa dig föga.  
    "Är man missbildad finns möjlighet till korrigering via kirurgiska ingrepp". USCH, vilken människosyn, och du ondgör dig över att jag blandade in Hitler? Jag tror att folk som är funktionshindrade skulle reagera starkt på din kommentar.

    De flesta förstår att de kan förbättra sig och göra sig mer attraktiva, även utan böcker, även om dessa kan vara till stor hjälp.
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Anony) skrev 2023-11-22 20:03:44 följande:
    Nej, det handlar inte om människosyn utan om att vara realist. Människor med fysiska defekter har det svårare på relationsfronten, precis som män med sociala nedsättningar. 

    Det hjälper inte någon av er att komma in här på kvinnodominerade forum och försöka skuldbelägga kvinnor och anklaga dem för att vara manshatiska, diskriminerande och övrigt trams ni yttrar. 

    Vill ni ha relationer så ligger det helt på er själva att försöka göra er så attraktiva som möjligt. Kvinnor kommer inte att ändra sina krav eller preferenser. Det kan ni glömma.
    Jag ställer mig ofta frågan hur bra ni själva ser ut. Det lär vi väl inte få veta.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-27 00:19:31 följande:
    Men varför i allsin dar ska kvinnor alltid vara så förstående, när män inte är det gentemot kvinnor? Män rör inte en min när kvinnor dödas, våldtas, trakasseras sexuellt, har sämre ekonomi och missgynnas i vården. 

    Jag skulle önska att män kunnat visa mer empati för när kvinnor har det svårt, men det verkar vara helt omöjligt. Ändå ska kvinnor ha empati för män bortom rimlighetens gräns, när de sprider kvinnoförakt och konkreta förslag på hur kvinnors liv ska försämras? 

    Att bli ratad framstår som ganska milt i jämförelse med vad kvinnor får utstå (se ovan). Självklart fattar jag att det inte är kul. Samtidigt har stödet från män angående kvinnors utsatthet varit och är i princip obefintligt, så det är svårt att uppbåda energi till båda. Jag kan ha sympati för ensamma män som inte föraktar kvinnor, men jag vill absolut inte ha mer kvinnoförakt i världen än det redan finns och jag tycker inte att män med de åsikterna förtjänar sympati, ensamma eller inte. 

    Menar du att du har full förståelse för att kvinnor undviker män med tanke på vad de får utstå? Det är nog få män som har sympati för kvinnor.
    Grejen är ju att det sällan är de kvinnor som verkligen varit utsatta eller är det är de kvinnor som gnäller mest på män. Helt enkelt därför att kvinnor som varit utsatta, har levt ihop med eller varit utsatta för dåliga/ misogyna män verkligen uppskattar och ser när de möter en man som INTE är sådan.

    Flera kvinnor som satt i system att gnälla på män här på forumet upplever jag bara som allmänt otrevliga och bortskämda med att få det bästa i livet. Hade de verkligen varit utsatta hade de inte varit så oförstående gentemot vissa mäns lidande och problem.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-27 08:46:37 följande:
    Och jag pratar om män som gnäller för att de inte blir valda. Det är gnälligt.
    Så kvinnor som gnäller för att de inte blir valda ska inte ses som gnälliga?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-27 09:31:48 följande:
    Vad baserar du detta på? Det finns ingen logik i vad du säger.

    Snarare är det så att man efter ibland riktigt dåliga upplevelser av män ändrar sitt förhållningssätt till dom och levnadssätt.

    Dina val av beskrivande ord för kvinnor berättar vem du är. Gnälla, otrevliga, bortskämda. Så förstärker du bilden av hur män kan vara. Många kvinnor även jag har levt sitt liv "rätt", skaffat familj, jobbat hårt, gjort största delen av hemarbetet. För att sen t ex bli bedragna eller bara fått en mansbebis sittande tjurigt hemma. Man skiljer sig och återser hur livet var innan man baserade mkt av det på en man. Livet utan en man kan vara hur underbart som helst.

    Jag kan säga att jämfört med hur majoriteten av kvinnors liv ser ut så är incels problem väldigt väldigt oviktiga. Och irriterande i sin banalitet med sina erfarenhetslösa åsikter om hur hemska kvinnor är.
    Fast nu talar du om hur det är för vissa kvinnor. Samtidigt vet du inte vad de män du upplever som gnälliga gått igenom eller hur mycket eller lite de kämpat med sig själva, och i synnerhet inte på ett anonymt internetforum, där du aldrig träffat eller känner personen du ifråga bemöter.

    Samtidigt tycker jag de kvinnor som levt i dåliga relationer, med män som svikit dem, inte hjälpt till i hemmet eller "mansbebisar" kanske ska rannsaka sig själva lite och fråga sig varför de från första början föll för dessa män, om det inte fanns varningssignaler i ett tidigt stadium på att de egentligen inte var vad de utgav sig för att vara och varför dessa kvinnor dragit till sig sådana män. För precis som vi män har ansvar för våra egna liv, så har ju även kvinnor det.


  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Vissa nedtumningar tyder på en uppenbar inkonsekvens i tänkandet hos de som tolkar vissa inlägg.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (M) skrev 2023-11-27 10:04:12 följande:

    Man blir ju rädd för din läsförmåga. Hur kom du fram till den slutsatsen? 


    Varför gör du skillnad på gnälliga män och kvinnor?


    Kanske för att jag ofta ser gnällande från kvinnor på forumet. Men dessa kallas inte offerkoftor eller patetiska, nä dem ska det tyckas synd om och visas empati för.

  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Som ett ytterligare svar på din trådstart TS, så är det hög tid att vi män slutar vika oss för vissa kvinnors mobbning och nedvärderande av oss som personer. Vi måste börja stå upp för oss själva och de vi är, och inte skämmas eller ha något behov av att dölja det. Vi måste också våga visa öppna sår och ha rätt att känna oss sårande och övergivna, utan att dömas ut som offerkoftor, incels eller patetiska undermänniskor.

    Men en regel som iallafall jag lever efter är att jag är snäll mot de snälla men står upp emot elaka och nedlåtande människor, oavsett kön.

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?