Inlägg från: Anonym (Ols) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ols)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-27 13:28:02 följande:
    Mycket fördomsfullt och generaliserade, på tal om generaliseringar, Ingen normal man försvarar att kvinnor våldtas misshandlas och mördas. Och jag är ganska säker på att kvinnor som råkar ut för sådant är kvinnor som ofta är för snälla för sitt eget bästa. Här på forumet lyser dock snälla kvinnor med sin frånvaro, med vissa som satt i system att slå ner på män, och speciellt ensamma sådana. Ni får vad ni ger, svårare än så är det inte. Prova för omväxlings skull att vara just snälla och lite mer förstående, så ska ni se att ni får en helt annan respons.
    Det vi ser är väl att män får precis det de ger? Skillnaden är att kvinnor förväntas vara snällare och uppfylla möns behov, och när kvinnor inte gör det blir det ramaskri. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-27 13:48:52 följande:
    Ja. Och människor har olika smak. Fler kvinnor borde tänka så, och inte tala om för män hur de ska vara för att kvinnor ska vilja ha dom. Sluta att klanka ner på mäns kroppar. Sluta håna män som faktiskt försöker och gör sitt bästa. Var snällare helt enkelt.
    Men snälla. Tänk om män kunde sluta klanka ner på kvinnors utseende? Då kanske vi skulle ha noll kvinnor som opererade sig, använde botox, sminkade sig och allmänt groomade sig mer vilket kvinnor GÖR i högre utsträckning än män. Du har verkligen ingen aning om hur det är att vara kvinna och det märks så tydligt. Tom på områden där kvinnor har det tuffare vill du påstå att det är mer synd om.män.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-28 20:51:21 följande:
    Varför är det föraktfullt att skriva att kvinnor "är för kräsna"? Att bli anklagad för att vara kräsen är inte negativt eller en förolämpning.

    Det är mycket värre när någon skriver att de flesta män är fula.
    Vem har rätt att säga att nån annan är för kräsen och borde välja just dem? Om en kvinna hellre är ensam än nöjer sig med mindre än hon mår bra av är det väl hennes val. Men ständigt detta tjat om hur kvinnor borde sänka sina krav för att passa män. 

    Jag förespråkar inte heller att säga att de flesta män är fula. Men intressant att av alla exempel jag tog upp så berörde du inte ens de mer allvarliga utan fokuserade på kräsen. Det underliggande med att kvinnor är kräsna är att de borde ändra sig så att fler män får ligga eller en relation. Vilket kvinnor inte har någon skyldighet till. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-29 22:57:10 följande:
    Varför är det kvinnoförakt? Alla får väl ha vilka åsikter de vill. Klart det har betydelse vad kvinnor själva vill. 

    Män får också höra massor av klagomål på hur män måste förändras och tål att höra det.
    Det är stor skillnad på att förvänta sig att en vuxen man klarar av att sköta ett hushåll. Det är liksom självklart att han ska veta hur man gör det och faktiskt göra det, precis lika självklart som att klara av att sköta ett jobb, sin personliga hygien etc, betala räkningar. Har man dessutom ingått i en relation eller familj kommer det med vissa skyldigheter, annars är man inget annat än en utnyttjare. 

    Mot att tycka att tjejer ska sänka sina attraktionskrav. Varför skulle de det? De kan ju välja att vara ensamma istället. Attraktion är svår att styra. Obegripligt, skulle män då hellre ta en kvinna de inte attraheras av eller känner nån kärlek för än att leva själva?
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-30 07:05:58 följande:
    Ja, det är den där dubbelheten man inte blir klok på och det är många gånger inte lätt att som man förstå hur man ska vara för att duga. Man ska vara sig själv, säger folk, men det verkar mest bara vara en klyscha. För oftast duger bara den bästa och mest polerade versionen av sig själv, om man har "tur" vill säga. Har sett så mycket klagande på mäns utseenden här på forumet som jag faktiskt nästan aldrig hör annars. Å andra sidan lär det väl finnas anledningar till att de hänger här så mycket.
    Ni måste förstå att det inte finns ett facit. 

    Sen att folk säger klyschor som "det räcker med att vara sig själv" får man ju såklart genomskåda. Man ska alltid vara den absolut bästa versionen av sig själv för att attrahera andra. 

    Klagande på utseende i allmänhet är det ju mest män som står för. De ser ju i princip enbart utseende, inre kvaliteter bryr de sig inte så mycket om. Det är talande att det är kvinnor som lägger mest pengar på skönhetsindustrin och operationer.

    Jag tycker det är bra att även män får känna på utseendehetsen som idag, eftersom de själva bidrar till den i hög grad.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-30 07:09:57 följande:
    Jag har aldrig haft ett förhållande, aldrig varit sambo. Men hör och häpna: jag städar själv hemma och jag tvättar mina egna kläder! Förvånad

    Ja, det finns de som tycker att ensamma män ska sänka sina krav och inte vara så kräsna. Tror han att han kan få vem som helst eller? Dags att sluta drömma och leva i en fantasivärld. Det, eller bered dig på att bl ensam livet ut.
    Män har samma val som kvinnor: sänka krav eller leva ensamma. Mycket enkelt. Ingen man är skyldig att sänka kraven men förväntningarna behöverju stå i paritet till vad man kan erbjuda. Sett så många exempel på män som faktiskt inte har så mycket att erbjuda men ändå tycker att de ska kunna välja bland toppskiktet. Om man är arbetslös, överviktig eller nåt annat på minusskalan, då kommer man att ha sämre valmöjligheter. Precis som för kvinnor. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-30 07:15:29 följande:
    Hur vet du det? Jag anser att kvinnor är minst lika utseendefixerade och jag har mest hört kvinnor klaga på mäns utseende.
    Varför är det bra att fler män känner stress att ha snygga kroppar, att de mår dåligt över att känna sig otillräckliga? Tror du att män vill att kvinnor ska må så?
    Bidrar kvinnor själva till utseendehetsen bland både kvinnor och män?
    Det är män som främst bidrar till utseendehetsen bland kvinnor genom att alltid premiera utseende framför inre kvaliteter. Så ja, män får ju nu känna på det som kvinnor upplevt i hur många år som helst. Det är jättejobbigt och nu märker män det också.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-30 07:16:59 följande:
    En man kan ha så mycket mer än det att erbjuda. Många kvinnor faller för en man för hur han är. Att hon gillar honom, tänder på honom, att de har kemi.
    Nja. Det ska vara nåt speciellt med en man om man ska välja honom fast han är arbetslös eller överviktig. Då måste han vara enormt smart eller socialt skicklig eller nåt sånt. 

    Skulle du själv välja en kvinna som inte var så attraktiv bara för att ni hade kemi? Ganska sällsynt va? Män måste tycka tjejen är snygg för att känna kemi. På samma sätt måste en man ha kvaliteter utöver det vanliga för att man ska kunna bortse från uppenbara minusgrejer.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-30 07:20:07 följande:
    Vilka män menar du? De jag gillat tyckte jag såg bra ut, men jag gillade dom ännu mer för att de var snälla, roliga, smarta och massa annat.
    I princip alla män skulle jag säga. Män kan oftast inte attraheras av en kvinna om hon inte först ser bra ut. Sen kanske de gillar annat efter det.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-30 07:23:36 följande:
    Precis, många män går inte bara efter utseendet.
    Jo, för utan utseendet kommer de inte att gilla de övriga kvaliteterna tillräckligt mycket för att attraheras. Där har du skillnaden. Så män bidrar enormt mycket till utseendehetsen, de är den främsta orsaken skulle jag säga.
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?