Inlägg från: Anonym (Bbw) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bbw)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    ClumsySmurf skrev 2023-12-05 14:39:35 följande:
    Kvinnor är överrepresenterade i självmord + självmordsförsök, hur får man till det att skillnaden i dödstal beror på machokultur?
    De flesta som tar livet av sej har sökt hjälp men vården är anpassad efter kvinnor och hur de funkar så det är inte särskilt konstigt att det är flest män som avslutar den men istället för att anpassa vården efter patienten med problem ser man patienten som problemet som ska anpassas efter vården, så det kan ju tolkas som att det är bättre att de självmordsbenägna männen dör.

    och narcissisten Tate får väl representera mansnormen bland vänsterfeministerna i flera år framåt.

    Jag skulle vilja påstå att vänsterns mansförakt är något värre några föraktfulla kommentarer.
    "Mansförakt" är inte förbehållet politisk läggning. Inte heller "kvinnoförakt"
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-05 14:43:50 följande:
    Det är så jag tolkar det. Vad menar han annars? Hur tolkar du det då? Vad tror du att han menar är manshat i de där kommentarerna? Du svarade inte på det.
    Eftersom du är den enda som presenterar att det ska vara "manshat" att kvinnor ger en man nobben så tolkar jag det som att det är din alldeles egna åsikt. Ingen annans. 
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-05 15:29:14 följande:
    Han visar ju kommentarer om kvinnor som ger vissa män nobben av olika skäl, när han svarar på vad som är manshat. Är det så konstigt att tolka det som att han anser att nobba män är manshat?

    Hur tolkar du det själv? Vad tror du att han menar är manshat i de kommentarerna? Du svarade inte på det.
    Jag tolkar det fortfarande som din åsikt. Han pratar om något annat. Hur kan du tycka att det är "manshat"? Är kriterierna för "manshat" så pass låga för dig?
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-05 16:53:12 följande:
    Vad för annat pratar han om i det inlägget menar du?

    Jag skrev inte att jag tycker att det är manshat, jag skrev att han visar ett inlägg där två kvinnor diskuterar vilka män de nobbar, när han svarar på vad som är manshat.
    Du skriver inte heller att du anser att det INTE är manshat. Du bara försöker gömma dig bakom "andra mäns" åsikter om att det ska vara "manshat" när kvinnor får nobben.

    Så,
    -ja, det är manshat att män får nobben
    -nej, det är inte manshat när män får nobben
    hur ska du ha det?
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-05 17:02:31 följande:
    Jag ska ha det precis som jag skrev, att han presenterar det som manshat i tråden.
    Du hänvisar inte ens till ett inlägg som tar upp det du hävdar. Du låtsas att det är "män" som anser det vara "manshat" om dom får nobben. Men det är dina egna åsikter (som du inte har en åsikt över)

    Nej, det är inte "manshat" att män ibland får nobben av kvinnor. borde din rektion vara, men eftersom det är du som kläcker åsikten själv så kan du ju naturligtvis inte säga det.
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-05 17:16:12 följande:

    Jo jag har hänvisat till inlägg 892 där han visar ett inlägg med två kvinnor som diskuterar vilka män de nobbar, som svar till någon som ber om att visa manshat, så visar han upp det inlägget.

    Och vad du anser att jag borde ha för reaktion bryr jag mig faktiskt inte om.


    Det de pratar om är hur subjektivt det är att kalla sig för trevlig. Att det borde vara något som ligger i betraktarens ögon. Han kallar det för "manshat"


    Det du säger är något helt annat. Du hänvisar dessutom till en grupp "män" som anser det vara "manshat" att få nobben. Om du inte har en åsikt om något så undrar jag varför du befinner dig här? Är det för att posta inlägg som du hänvisar till andra bara? för att sen hävda "jag vet ingenting" när andra frågar vad du menar "det är inte min åsikt"

  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ols) skrev 2023-12-05 17:21:01 följande:

    Om män tycker det är manshat att bli nobbad förstår jag att de ser inbillat manshat lite varatans. Gud förbjude att kvinnor har en egen vilja och egna önskemål, eller?


    Eller hur? Det är ju en av anledningarna till att tråden är så provocerande. Det är som att förminska skiten kvinnor råkar ut för.

    Verkar som att tankegångarna är något liknande:

    "Jaha, du blev tillsammans med fel man som misshandlade dig gul och blå" "Jag tycker inte synd om dig pga Zara Larson" "du får skylla dig själv" "du är säkert en vänsterfeminist" "nobbar du MIG?" "Fy fan vilken manshatare" "stackars män som är offer för kvinnors ondska"
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-05 17:27:56 följande:
    Ja precis, han kallar det för manshat, det är ju det jag sagt hela tiden. Jag har inte hänvisat till någon grupp.
    Det här skriver du:
    "Ja och så var det väl det där med att vissa kvinnor väljer bort män som skriver sina presentationer på dejtingsidor på ett visst sätt. Det anses tydligen också vara manshat"

    Har ingenting med inlägget du hänvisade till. Helt olika saker.

    Tål att sägas igen.
    -Det är inte "manshat" att en kvinna väljer bort en man baserat på hans dejtingpresentation"
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-12-05 17:43:26 följande:
    Det har länge förekommit mansföraktande inlägg och kommentarer på FL, oftast, ska sägas, illa "maskerade". Vissa män som haft "mage" att beklaga sig över ensamhet och att inte kunna hitta någon partner har ofta bemötts nedlåtande med epitet som incel, offerkofta och patetisk. Kvinnor har tillskrivit dessa män egenskaper som de inte har. Medan kvinnor som skrivit inlägg om att de har svårt att hitta vettiga och attraktiva män vid dating har fått förståelse och uppmuntran.  Man måste vara selektivt blind om man undgått att se detta. Värst är väl åldersfascismen mot män över 40, som per automatik antas vara "gubbar" som sett sina bästa dagar. Att som forumreglerna säger, tänka på personen bakom skärmen, verkar inte direkt vara högprioriterat hos dessa kvinnor.,

    Ni hjälper till att sätta tonen, hur mycket ni än väljer att förneka det.
    En man som skyller sin avsaknad av sex på kvinnor är en incel. Brukar gå hand i handske med offermentalitet och spridande av kvinnoförakt. Presenterar sig någon på det sättet så är sympatin också förbrukad.

    Fullkomligt logiskt.

    Vad som däremot skulle vara fullkomligt ologiskt är att en sån person skulle bemötas av sympatier från gruppen de sprider förakt över (kvinnor)

    en ensam man som inte skyller sin ensamhet på andra bemöts med bara sympatier och empati. Ser det hela tiden.

    Så fungerar världen.
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-05 17:46:18 följande:
    Ja så skrev jag i inlägg 1063. Det var ju för att jag tog upp något som framkommit tidigare i tråden. Inlägget jag svarade på tog upp föraktfulla kommentarer, och jag lade till det om att det tydligen anses vara manshat att vissa kvinnor väljer bort män som skriver presentationer på ett visst sätt. Och jag har redan förklarat för dig vilket inlägg jag tänkte på, nämligen 892.

    Det här skriver du:
    "Ja och så var det väl det där med att vissa kvinnor väljer bort män som skriver sina presentationer på dejtingsidor på ett visst sätt. Det anses tydligen också vara manshat"


    Vilka inlägg hänvisar du nu då? Det var Inte 892 tydligen. Du kan ju inte det, för det är ju din egna åsikt såklart.

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?