Inlägg från: Anonym (Ja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ja)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-05 20:57:09 följande:
    Vem är den här elusiva "någon annan"?
    Det har jag också svarat på, signaturen öga mot öga i inlägg 892, som svar på vad som är manshat, visade upp ett inlägg där två kvinnor diskuterade att de väljer bort män som skriver sina presentationer på ett visst sätt. Så tydligen anser han att det är manshat att nobba män på det sättet.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-05 21:34:28 följande:
    Du har ju redan klargjort att 892 inte har något att göra med att du anser det vara "manshat" om en kvinna nobbar en man.

    Tänk att du har så mycket åsikter, fast ändå inga alls.
    Ja, det stämmer att det inte var min åsikt, nu svarade jag ju på din fråga om vem jag avsåg när jag skrev någon annan.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-05 21:40:38 följande:
    Vad är din åsikt då? Att berätta vad "andra" har för åsikter är ingen åsikt. Göra ett sånt inlägg är bara ett styrkande av åsikten att du själv anser det vara "manshat" om en kvinna nobbar en man, vilket också innebär att du riskerar att bli konfronterad med frågor om vad du menar.
    Fast jag måste inte framföra min egen åsikt bara för att jag svarar på ett inlägg. Min åsikt om vad som är manshat eller ej var inte relevant i sammanhanget och förändrar inte det jag diskuterade. Det jag skrev om handlade om vad som skrivits i ett tidigare inlägg. 
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Näru) skrev 2023-12-05 22:03:09 följande:

    Så om en kvinna skyller på en man i olika avseenden, så ska hon inte bemötas med sympatier?


    Alla skyller på varann i olika avseendet i livet, på jobbet, i relationen osv. Varför ska just kvinnan vara 100% fredad från detta tugg?


    I just det avseendet att skylla på män att hon inte får sex så får hon nog inte många sympatier. Ja det är mannens val att inte ha sex med henne, men är det deras fel att det inte funkar? Ingen kan ju förväntas ha sex med någon man inte är attraherad av, det är inte rimligt någonstans. Förväntar man sig det av en annan människa så framstår man inte som speciellt sympatisk.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Även) skrev 2023-12-05 23:17:28 följande:
    Och du lägger  bara skulden på dig själv  på sin höjd om det handlar om personer som du gillar.
    Exempelvis du tycker knappast felet är på dig själv om någon väljer bort dig för mannen vill ha exempelvis en hemmafru 
    Menar du att man inte får en man för att man inte går med på hans krav att man ska vara hemmafru? Då passar man ju inte ihop kan man ju bara konstatera då. Det är ju bådas val att det inte blir något äktenskap då. Jag väljer bort hans erbjudande om hemmafru-upplägget och han väljer bort mig för att jag inte vill vara hemmafru. Det är väl inte att lägga skulden på mannen, bara att man vill inte samma saker.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Även) skrev 2023-12-05 23:26:06 följande:
    De män skulle kanske hävda att de väljer bort kvinnorna istället. 
    Ja det beror väl på hur samtalet har gått tänker jag. Om kvinnan svarar att jag inte tänker bli hemmafru och han då väljer bort kvinnan, eller om kvinnan svarar nej jag vill inte bli någon hemmafru tack och hej. Vem har valt bort vem? Spelar det någon roll? Dessa två passar ju inte ihop i vilket fall.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Även) skrev 2023-12-05 23:27:13 följande:
    Jag menar att det är lättare att lägga skulden på sig själv om det handlar om något man håller med om. 
    Det är möjligt men även om kvinnan inte tyckte om mannens skäl till att välja bort henne betyder väl inte att hon måste lägga skuld på någon. Det finns ju också alternativet att istället gå vidare i livet.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Även) skrev 2023-12-05 23:30:01 följande:
    Om en man bara exempelvis går på utseendet så betyder det inte att han accepterar kvinnans övriga krav. 
    Menar du att han accepterar egentligen inte kvinnans krav att slippa bli hemmafru men han väljer henne ändå för att han går på utseendet?
  • Anonym (Ja)
    nihka skrev 2023-12-06 00:50:24 följande:
    För att du frågade, men ingen fara i fortsättningen vet jag att du bara frågar för att sedan kritisera att du fick svar. Lättåtgärdat.
    Nej det stämmer inte, jag hade inte frågat någonting om dina inlägg när du skrev detta till mig: 

    allt jag har skrivit står att läsa men ändå har den anklagande trådstartaren inte lyckats hitta ett enda inlägg där jag uttrycker något av all detta manshat han påstår jag sprider så ymnigt.

    Jag undrar varför du tar det med mig när du sedan svarar mig att du skrev så för att du känner dig träffad av trådstarten och att TS syftar på dig. Varför tar du det med mig?
  • Anonym (Ja)
    nihka skrev 2023-12-06 01:25:43 följande:
    På fråga 2 svarar jag också  A.
    Vad betyder det?
  • Anonym (Ja)

    Vad menar du? det här är inte svar på varför du tog det med mig det du skrev i inlägg 933. Du skrev ju att du känner dig anklagad av TS för att sprida manshat. Det har väl ingenting med mig att göra.


    nihka skrev 2023-12-06 01:50:20 följande:
    men vad har det med diskussionen om manshat eller vad som anses vara manshat, att göra? Anser du att det är manshat i trådstarten eller försöker du byta ämne?
  • Anonym (Ja)
    nihka skrev 2023-12-06 02:11:41 följande:
    men vad har det med diskussionen om manshat eller vad som anses vara manshat, att göra? Anser du att det är manshat i trådstarten eller försöker du byta ämne?
    Fortfarande så svarar du inte på vad jag frågade om ditt inlägg 933. Vart vill du komma med att kopiera vad jag frågade dig senare än ditt inlägg 933? Det ju inte svar på varför du tog det med mig när det är TS du kände dig anklagad av.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-12-07 10:55:42 följande:
    Sådant kan försvåras av att, när det gäller kvinnor i relationer där de blir misshandlade av sin man/ partner, faktiskt inte vill att någon utomstående man lägger sig i, eftersom de är rädda för att det ska bli värre då. Jag har velat hjälpa och har erbjudit fristad åt ett par kvinnor som levde i relationer där de blev misshandlade, men dessa har tackat nej,av rädsla för vad att mannen då kan bli ännu mer aggressiv om han får reda på det.
    Är att erbjuda en fristad att STÅ UPP för kvinnor? Stå upp i det du beskriver hade väl mer varit att säga ifrån till mannen att det han gör mot kvinnan är fel. Helst öppet inför andra. Eller vad lägger du i begreppet STÅ UPP?
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-12-07 11:05:35 följande:
    Sådana män brukar inte ändra på sig ens om någon ger dem en omgång stryk. Vet detta av erfarenhet.
    Fast även om han inte ändrar sig så handlar väl att STÅ UPP för något främst om att göra ett statement, att visa att man inte tycker det är acceptabelt.
  • Anonym (Ja)
    molly50 skrev 2023-12-07 12:42:38 följande:
    Men om du tar dig en titt ute på nätet. T ex här på FL.
    Hur ofta ser du att en man står upp mot kvinnoföraktande kommentarer t ex?
    Eller när kvinnor blir hotade med misshandel eller våldtäkt t ex.
    Några gör det,och de ska ha en eloge för det.
    Men ofta så är det helt tyst ifrån männen när det t ex föreslås att kvinnor ska fördelas bland ensamma män eller drogas för att få högre sexlust.
    Det är i alla fall inte vad jag kallar för att män står upp för kvinnor.

    Tycker det i tråden ges märkliga skäl till att inte stå upp eller säga ifrån.


    Tex -Det är ändå inget att bry sig om sånt, ignorera dumma kommentarer, skit i det bara. 

    -det har inget med mig att göra. Jag tar inte på mig vad någon annan säger


    Eller nu senast: Sådana män kommer ändå inte att ändra sig

  • Anonym (Ja)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-07 13:09:54 följande:

    Tycker det i tråden ges märkliga skäl till att inte stå upp eller säga ifrån.


    Tex -Det är ändå inget att bry sig om sånt, ignorera dumma kommentarer, skit i det bara. 

    -det har inget med mig att göra. Jag tar inte på mig vad någon annan säger


    Eller nu senast: Sådana män kommer ändå inte att ändra sig


    Gäller inte detta då även för olika former av manshat, kan man undra.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-12-08 06:57:37 följande:
    Problemet är att vissa män här bemöts med nedlåtanden, elakheter och mobbning vad de än skriver och vilka diskussioner de än ger sig in i. Sedan förföljs dessa män i trådar som handlar om andra ämnen, där någon plötsligt inflikar: "Var det inte du som.."? (refererandes till vad man skrivit i en annan tråd. Jag har märkt ett stort förakt mot mig som man och person på forumet, och ser att även andra män råkar ut för samma förakt och hat. I mitt huvud blir det inte något annat än manshat, eller att man hatar vissa män. Och det är min plikt att reagera mot det, på flera sätt.
    Förakt och det som du kallar förföljelse, av en person som utöver de ogillade attributen även är en man, är manshat? Det du beskriver händer ju kvinnor också, jag tycker det verkar långsökt att kalla det för kvinnohat eller manshat, beroende på könet på den som drabbas. Kritiken handlar ju om det som personen uttrycker, inte vilket kön den har. Du skriver ju själv att man hatar vissa män, då är det ju inte för att de är män som de hatas, utan för hur just de männen är eller beter sig.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-12-08 14:43:06 följande:
    Problemet är att hatet / föraktet främst riktas mot män som har problem av olika slag, som t.ex med ofrivillig ensamhet eller problem pga en trasslig bakgrund. Dessa kvinnor vill trycka ned dessa män ännu mer och få dem att må ännu sämre. Det är verkligen inga snälla människor som gör så och jag kan säga att jag fått min beskärda del. Även när jag försökt vara positiv och uppmuntrande har jag bara fått elakheter och skit på mig, därför har mina aggressioner nu triggas till en farlig nivå.
    Riktas hatet främst mot män? Vad baserar du det på, har du gått igenom varenda tråd på det här forumet? Det är din tolkning att de har de motiven. Om du visar inläggen du pratar om så blir det lättare att diskutera det.
  • Anonym (Ja)

    Läser du varenda tråd som någonsin startats sen 2008? Själv öppnar jag trådar lite slumpvis och läser, lite då och då, så jag känner att jag inte kan ha någon rättvis uppfattning direkt, kan varken hålla med dig eller säga emot. Har inget att göra med blunda.

    Det jag tänkte du kunde visa var de inlägg där du varit positiv men fått elakheter och skit tillbaka. Det blir ju svårt att diskutera inläggen i tråden annars om det bara är du som har sett dem.


    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-12-08 17:47:40 följande:
    Kan säga att jag läst på forumet väldigt länge, sedan 2008 närmare bestämt, och har sett samma tendens hela tiden, och 8 gånger av 10 har det varit män som varit i skottgluggen, där ett gäng kvinnor gaddat ihop sig och epiteten har haglat. Jag är verkligen förvånad över att vissa kan ha blundat för detta eller ignorerat detta, eftersom det varit så uppenbart.
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?