Inlägg från: Anonym (It's complicated) |Visa alla inlägg
  • Anonym (It's complicated)

    Kan det funka att vara kompisar?

    Anonym (Confused) skrev 2023-11-18 18:16:39 följande:

    Jag skulle gärna höra från några som faktiskt försökt vara vän med någon man strulat med tidigare, oavsett hur det gått. I stället för moraltanterna med förutfattade meningar.


    Jag låg en hel natt i en säng med en studentkompis men vi hade inte sex, bara kyssar och tyckte väldigt mycket om varandra. Det fanns flera skäl till att vi inte blev ihop.

    30+ år senare är vi fortfarande vänner och har över åren delat saker som man inte kan dela med någon annan. Vi ses ca 1 gång per år. Prick på 30-årsdagen av vår vänskap kysste han mig kort, i bilen innan vi skildes åt bara. Jag blev mest väldigt förvånad, eftersom det gått så många år och han var relativt nyligen omgift.

    Sen fick jag en period när jag sökte bekräftelse p.g.a. trist period i min relation. Vi snackade och han skrev att jag var så fin när vi var unga. Jag frågade om han ville ha en uppdatering, och då sa han ja. Han beskrev väldigt målande sin reaktion, jag är fin fortfarande.

    Jag var öppen för om han ville uppleva vad han missat då för 30 år sen, bara för att få det ur systemet typ. Vi kom ända till att boka möte i samband med att han hade en jobbgrej en bit från mig, men han backade dagen innan och ville vara trogen.

    Jag sa att då kunde vi ej ses alls då jag hade stort behov av sex och inte skulle kunna avhålla mig från att retas. Och sen sa jag till mig själv att det får vara stopp här, jag kommer inte att erbjuda honom sex fler gånger i detta livet.

    Vi lät det svalna ett halvår, sen gick jag med på en middag. Det gick bra igen tills vi satt i bilen, och då började han kyssa mig. Jag kysste inte tillbaka utan bara sa "nu är du på djupt vatten". Jag vet, sa han, och öppnade bildörren för att gå ut. Då tog vinden tag i hela bilen och blåste igen dörren på honom. Han kastade sig tillbaka som i en dålig romcom med Hugh Grant och sa "vinden befaller att damen får en kyss till" och stal en kyss innan jag hann reagera. Varpå han kastade sig ur bilen och till hotellet, och skickade en ursäkt på mobilen fem minuter efter.

    Det jag vill säga är att om man har den typen av kontakt, vare sig man har legat eller inte, så är det en risk. Och den som inte vill göra sin partner illa försöker då hålla strikt avstånd. Var inte ensamma med varandra åtminstone, och begränsa hur ofta ni träffas. 
Svar på tråden Kan det funka att vara kompisar?