Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Hyckleri om man säger det då.

    Ja det där med att starkt använda en viss retorik och principer som plötsligt inte alls gäller i andra situationer det känner man igen.

  • Anonym (...)
    Hejhoppgummi skrev 2023-11-18 18:44:42 följande:
    Jasså? så du är en av dom som anser att det är en mänsklig rättighet att ha sex med en annan människa? Eftersom ni blandar ihop begreppen rättighet med rätt när det passar ert narrativ?
    Jag behöver inte anse att sex är en mänsklig rättighet för att kunna se vilken retorik som används i olika sammanhang. Mina åsikter påverkar ju inte vad andra skriver.
  • Anonym (...)
    Hejhoppgummi skrev 2023-11-18 20:55:23 följande:
    vilken retorik då? finns det skillnad på rätt och rättighet för dig? eller betyder båda samma sak? Det finns inte en skillnad i retoriken beroende på om det är rätt eller rättighet som diskuteras?
    Jag förstår ingenting av vad du skriver eller vad det har med mig att göra.
  • Anonym (...)
    Anonym (Vrrr) skrev 2023-11-18 22:22:25 följande:

    Det går att ha ett aktivt och gott sexliv utan att behöva känna något som helst ansvar över andra människors frånvaro av sexliv.

    Helt ok. Det är ju inte som att du skulle vända dig till din partner och säga "älskling, vi kanske ska dela med våra kroppar till bättre behövande i stället för att själviskt ha sex med bara varandra"


    Men då får du inte söka hjälp av det officiella för någonting som är relaterat till ditt sexliv enligt TS för då måste ju andra hjälpa dig genom att betala för det genom skatten och sex är ingen rättighet som andra har ansvar för eller ska hjälpa dig med solidariskt. Så har jag uppfattat resonemanget som TS har.
  • Anonym (...)

    Ja det kanske man kan, men det är väl inget som motsäger resonemanget i sig.


    Anonym (Vrrr) skrev 2023-11-18 23:16:00 följande:
    Det resonemanget skulle man i så fall kunna applicera på vilken sorts sjukvård som helst.

    Benbrott på grund av en promenad exempelvis.

    Sex är ju något som många sysslar med, promenader likväl.

  • Anonym (...)
    Anonym (Vrrr) skrev 2023-11-19 00:34:09 följande:
    Resonemanget är absurt. Och motsägelsefullt eftersom folk får sjukvård för allt möjligt. Psykiska besvär, depressioner, åldersrelaterat, alkoholrelaterat, rökningsrelaterat, högt blodtryck, högt kolesterol, fetmarelaterat och mödravård.
    Fast det är ju en annan sak, som inte har med påstådda icke-rättigheter att göra. Om du inte menar att folk påstår till andra att du har inte rätt att supa skallen av dig samtidigt som de själv söker hjälp för sina alkoholproblem. TS menar ju att man inte kan påstå att sex inte är en rättighet som andra ska hjälpa en med solidariskt, samtidigt som man själv nyttjar hjälp från andra för sitt eget sexliv. Därav hyckleriet. Om jag förstått rätt. 
  • Anonym (...)

    Precis, ingen har påstått att sex är en rättighet, utan att sex är INTE en rättighet. Det är så man brukar säga, inte tvärtom.

    Jag vet redan vad man faktiskt HAR rätt till och inte i det här landet. Det var inte frågan om det. 


    Anonym (Vrrr) skrev 2023-11-19 01:15:12 följande:

    Det är ingen som påstår att sex är en rättighet. Du har rätt att ha sex om du hittar en samtyckande individ. Du har rätt att supa skallen av dig om du hittar en samtyckande vodkaflaska. Finns ingen lag som hindrar dig.


    Du har inte rätt att ha sex med en icke-samtyckande människa. Det betyder då att sex inte är en rättighet, pga åandra människor blandas in i ekvationen. 

    Du har rätt att söka hjälp för hjälp med sexrelaterade saker trots att någon aldrig själv haft sex eller har sex med någon. 

    Finns absolut inget hyckleri i det hela.


  • Anonym (...)

    Vart skrev TS att han anser han hade en rättighet som han blivit fråntagen? Han anser väl att sex INTE är rättighet för någon, därför ska ingen ha rättighet till hjälp med aborter, behandlingar som är relaterat till sex osv.


    Det handlar det väl delvis om, att han har en åsikt om hur skattepengarna ska användas. 


     


    Anonym (Vrrr) skrev 2023-11-19 02:23:00 följande:
    Ts anser att om andra får vård för sexrelaterade saker så är det ett bevis för en sk rättighet. Ts avsaknad av sex är en rättighet han anser sig blivit fråntagen.

    Detta synsättet innebär också att han betraktar kvinnor som objekt, inte kännande människor. Hela resonemanget är stötande.

    Nej, det handlar inte om hur skattepengar till vården ska läggas. 
  • Anonym (...)
    Hejhoppgummi skrev 2023-11-19 09:30:20 följande:
    Är du också en av de som ska påstå saker som att ts har ju en poäng? Eller vad handlar det om? För det finns ingen poäng. Bara för att en kvinna kan få hjälp med abort eller en man får hjälp med potensen så betyder det inte att sex är en mänsklig rättighet. Eller rättighet heller för den delen. Det finns terapi ensamma kan söka, så varför väljer foliehattar inte att ta dej hjälp som finns? det finns gratis utbildning? Varför väljer man att inte ta hjälp utan istället ska begränsa andras rätt till hjälp?

    ska vi alla sluta jobba och gå på daglig verksamhet med av solidaritet till alla människor som inte kan jobba? Eller vad är det för skillnad?
    Jag tycker mig förstå vad poäng han försöker få fram, även om jag inte håller med.
  • Anonym (...)
    Anonym (X) skrev 2023-11-19 10:55:17 följande:
    Kan du förklara TS poäng?
    Om jag förstått det rätt så ska de som säger att sex inte är en rättighet som andra ska hjälpa till med solidariskt, inte utnyttja andras skattepengar för att få rättighet till hjälp med sitt eget sexliv. Gör man det och samtidigt säger att sex är ingen rättighet, ja då är man en hycklare anser TS.
Svar på tråden Hyckleri om man säger det då.