Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-18 18:15:38 följande:
    IDF dödar oskyldiga civila. Att du inte hört det hittils söger mycket om hur informerad du är angående det som Israel gjorde och gör.
    Inte HÖRT det? Nej du.... jag delar bara inte UN:s hysteri. Kanske behöver de överdriva lite för att få pengar eller något sånt. Det brukar finnas något syfte när folk överdriver. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 02:14:56 följande:
    11 000 dödade oskyldiga palestinier är för dig överdrift? Ibland undrar jag om folk som dig har egna barn. Det gör jag eftersom totalt avsaknad av empati för alla barn som dödas är för mig något som är svårt att förstå. En sådan totalt avsaknad av känsla för rättvisa och att allas liv är lika värda är för mig så extremt att jag inte kan överhuvudtaget sätta mig i dessa extremisters tankesätt. 
    Det var inte det jag pratade om, utan jag pratade om påståendet att det skulle vara medvetet genocid.

    Du försöker hela tiden förvrida det som andra säger för att framställa dem som oempatiska. Personangrepp av lägsta sorten. Och? Verkar det fungerar? Ingen här verkar ju gå på det. Som Dr. Phil brukar säga: and how is that working for you...... 
  • AndreaBD
    AndreaBD skrev 2023-11-19 09:36:27 följande:
    Det var inte det jag pratade om, utan jag pratade om påståendet att det skulle vara medvetet genocid.

    Du försöker hela tiden förvrida det som andra säger för att framställa dem som oempatiska. Personangrepp av lägsta sorten. Och? Verkar det fungerar? Ingen här verkar ju gå på det. Som Dr. Phil brukar säga: and how is that working for you...... 
    En sak till: INGEN av de två utdragen som du ställde in, säger ju att det ÄR genocid. Men antigen läser du dåligt igen, eller så hoppas du att andra inte läser så noga. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 02:32:41 följande:
    Nej, nästan allt du skriver är lögn. Du vill så gärna söga emot men dina kommentarer har inget av värde i diskussionen. Det var judarna själva som utropade staten Israel. Det var ingen överenskommelse med araber. FN gav ett förslag som inte accepterades av araber men judarna utropade Israel endå. Det var anledningen till kriget. Men det som händer efter det är mycket värre. Massfödrivningar av palestinier för att göra plats för illegala bosättare, förtryck och diskriminering av palestinier som gör att Israel skapade ett apartheidregim, ett land bara för judar. Bara för att man har militär makt att födriva och döda andra för att skapa ett eget land betyder inte att det är rätt. Israel är apartheidregim och det som händer nu i Gaza kommer förmodligen förändra världen för alltid. Alla som har militär makt  kommer med bombningar och krig försöka roffa åt sig andras länder. Den "demokratiska" världen har totalt misslyckat med att visa att lika lagar gäller för alla. Uppenbarligen gäller inga lagar för Israel. Andra skurkstater kommer med all säkerhet vilja dra egen nytta av det. 
    Tvärtom, jag utgår ifrån fakta, du bara ifrån känslor. Jag har inte påstått att det var nån överenskommelse med araberna. Bara att judarna har fått landet av FN. Och det har de. Det stämmer förstås att de hade fått direktiv att avvakta med att utropa en egen statt - så att man kanske ändå kunde enas med araberna. Och de valde att strunta i det och utropade sin stat. I deras situation - strax efter förintelsen och med första chansen att få en egen stat - jag förstår att de måste ha tänkt: Nu eller aldrig!

    Men jag förstår inte att det skulle vara värt ett krig? Det lönar sig egenligen bara om man inte alls ville ha några judar eller en judisk stat där. Om det bara handlade om lite land, så hade man ju säkert kunnat lösa, och säkert bättre utan krig. 
  • AndreaBD
    Anonym (Eva) skrev 2023-11-19 11:05:09 följande:

    75 % av tilfrågade palestinier stödde Oktober attacken. Detta förklarar de jublande stora folkmassorna m.jpost.com/arab-israeli-conflict/article-773791


    Tack för länken. Det var väldigt intressant. Inte helt oförväntat dock. Det är som med ryssarna, åtminstone de på landsbyggden. Folk har ingen annan informationskälla än arabiska medier. De allra flesta har ingen alternativ media (förstår inte tillräckligt engelska kanske).
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 11:18:56 följande:
    Hemskt, om det stämmer. Men just nu är man ju mer fokuserad på Gaza. Förhoppningsvis kan man ta i situation med Västbanken också, senare. Dvs. hitta någon lösning som båda sidor kan acceptera och hålla sig till. 
  • AndreaBD
    Mentat skrev 2023-11-19 13:29:50 följande:

    Om nu någon inte har tänkt på det kan det vara värt att uppmärksamma att "Fader" som vanligt ignorerar min enkla fråga i inlägg #100.

    Förståeligt eftersom hans argumentation inte går ihop men det skadar inte att andra görs uppmärksammade på detta när tråden spammas av en flod av inlägg.


    Jo, jag har lagt märke till det. Men han har generellt inte svarat på några frågor, eller gett källor. Samtidigt som han kräver båda delarna av andra.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 13:45:42 följande:
    Att förbjuda palestinier att föda barn vore en ny nivå av rasism som vi inte sett ens i naziTyskland.
    Tröttsamt. Hur vore det med att istället diskutera det som folk verkligen har skrivit. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 18:43:00 följande:

    Det pågår en censur. Yttrandefrihet verkar inte omfatta att kritisera Israel för alla krigsbrott mot palestinier.


    Det heter ju yttrandefrihet och inte yttrandetvång. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?