Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Fader) skrev 2024-04-07 12:19:22 följande:
    Du verkar inte förstå det svenska språket.
    Du har inget bättre att säga? Nåja, det är ändå ointressant att prata med dig, det kommer ju bara samma hela tiden. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-07 12:30:49 följande:
    Du svamlar igen. Judarna tog över palestinska områden, fördrev palestinier från deras hem för att skapa Isreal. De judiska terroristorganisationer atackerade palestinska byar redan innan Israel skspades. Ingen skulle tycka att det är ett tecken på fredliga avsikter. Terror över palestinier har aldrig slutat. 
    Stämmer inte. Israelerna tog INTE palestiniernas områden, utan de tog de områden som var avsedda för dem. För det första så hade palestinierna dvs. araberna, inget land. Det fanns bara en del folk - inte alla araber heller, det fanns ryssar, druser, judar araber och ännu fler grupper. Och de bodde där. Och det var säkert också konflikter mellan dem. Mest konflikter var det dock mellan olika arabiska stammar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-07 12:26:26 följande:
    Jo då, en majoritet av palestinier är fördrivna från sina hem och ges inte rätt att återvända. Samtidigt, en jude född i New York som aldrig tidigare satt sin foot i Israel, får flytta in till Israel och per automatik får medborgarskap. Ingen normal människa kan tycka att det är ok.
    Du visar verkligen vad du går för när du säger att folk som inte tycker som du inte är normala. Vilken trevlig åsikt det var! 

    Jo, jag tycker absolut att det kan vara okej. Varje land bestämmer själv vad som gäller. USA bestämmer att man måste ha grönt kort, Australien släpper ibland bara in folk som har vissa yrken, som man har användning av och Schweiz ger inga permanenta uppehållstillstånd utan bara tillfälliga (om de inte har ändrat det). Ungern och Tjeckien vill inte släppa in flyktingar alls. Enda anledningen att de KAN få problem med den inställningen är att de är med i EU.
  • AndreaBD
    Anonym (fi) skrev 2024-04-08 09:07:00 följande:

    För den som är intresserad av situationen. Rapport om förhandlingarnas år 2008

    All hård retorik är bara teater för stunden.

    Israel är beredda att tvinga en stor del av bosättarna bort från Västbanken och att låta Östra Jerusalem bli Palestinas huvudstad. Israel är beredda att acceptera ett mindre antal "flyktingar" in i Israel proper. Israel är beredda att byta land mot annat land.

    Palestinierna är beredda att a låta en stor andel av bosättarna stanna kvar på västbanken. De är beredd att låta Israel få ha västra Jerusalem som sin huvudstad. De är beredda att ge upp "flyktingarnas" så kallade "rätt till återvändande" mot att Israel tar emot ett symboliskt antal "flyktingar". De är också beredda att byta land mot land. 

    Det finns inga låsta principer oavsett hur det låter utåt, ibland.

    fwww.inss.org.il/wp-content/uploads/2021/05/Memo212_e.pd


    Det låter ju väldigt bra. Jag är bara förvånad varför man inte har fått igenom detta. Länken verkar inte funka. 
  • AndreaBD
    Mentat skrev 2024-04-08 09:16:43 följande:
    Låter ju lovande men det har det gjort förr. Hamas, Hizbollah och islamiska Jihad är väl inte nöjda förrän Israel är utplånat? Fatah kan nog vara mer förhandlingsvilliga. Å andra sidan har Israel erbjudit förmånliga villkor förr som förkastats, jag tänker på Osloprocessen.
    Ja, och med tanke på detta förstår jag inte hur så många kan stödja palestinska sidan fortfarade. Det är ju Israel som försöker, och palestinska sidan som vägrar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-08 20:04:18 följande:
    Är man både antisemit och islamofob då är man med största sannolikhet en nazist och borde helst sitta i fängelse. 
    Det håller jag faktiskt med om. Fast - man kan inte låsas in om man inte agerar på det det. Åsiktsfrihet har vi ju. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-10 00:22:54 följande:
    Du svarar inte på min fråga. Du tyckte att det inte var bra att man i vissa länder förbjuder åsikter. Du skrev också att du vill att det ska förbli fritt att framföra åsikter i Sverige och att även motbjudande åsikter ska fritt kunna framföras. Då frågar jag dig varför tycker du att det ska vara förbjudet att framföra obekväma åsikter om Israel och judar?  Du har redan visat i en annan tråd att du är en av de som är förespråkar just bestrafning av åsikter men bara när det gäller Israel och judar. Så, varför vill du att det ska vara förbjudet att framföra obekväma åsikter om Israel och judar men helt fritt att framföra exakt samma åsikter om vilket annat land och folkgrupp som helst? 
    Antigen har du aldrig förstått yttrandefrihet, eller så försöker du lura ungdomar som inte kan det här än. Men - de brukar lära sig det i högstadiet. 

    Man har yttrandefrihet så länge man inte bryter mot andra lagar - t.ex. hets mot folkgrupp. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-10 10:27:29 följande:
    Du vet mycket väl vad jag pratar om. Jag säger som du "orkar inte leta efter alla dina kommentarer". Du kan enkelt svara...tycker du att det ska gälla åsiktsfrihet även när det gäller obekväma åsikter om Israel och judar? Ja eller Nej?
    Det GÄLLER ju åsiktsfrihet, och du kommer nog inte att hitta någon som tycker att man ska ändra på det. Alltså varför ställer du helt onödiga frågor???
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-09 22:23:33 följande:
    Jaså? Varför är det då förbjudet att framföra vissa åsikter om judar?
    Sätt dig in i Sveriges grundlagar! Yttrandefrihet! Det är fullt tillåtet i Sverige. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-10 16:16:05 följande:
    Jag förstår mycket väl vad yttrandefrihet är för något. Det är just därför jag inte förstår varför du och dina gelikar tycker att man inte ska kritisera Israel. Vi får kritisera tex Iran, Ryssland, USA, Turkiet, Kina...ja vi får kritisera ALLA länder men inte Israel? Vi får ha motbjudande åsikter mot kommunister, muslimer, turkar, tyskar,  kineser...ja vi får ha motbjudande mot precis ALLA men inte mot judar? 
    Att du spammar ner allt här med israel-hat som ofta verkligen är på gränsen till hets mot folkgrupp visar ju att DU FÅR kritisera. Så, vad försöker du tuta i folk här? Ingen har hindrat dig. Att vi sedan påpekar att du ljuger - det får du ta. Annars får du hålla dig till sanningen.

    Men även OM du skulle bli hindrat på ett forum - det bestämmer forum-ägare genom moderatorer. Huvudsaken är : Man blir inte straffat av staten för att man säger sånt. DET är yttrandefrihet. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?