Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Fader) skrev 2023-12-22 18:40:19 följande:
    Du skrev att döda palestinska barn var egentligen sminkade dockor. Det tycker jag var mycket lågt tom från dig. 

    Israel säger att de TROR att de dödat ca 2000 terrorister. Som vanligt, INGA BEVIS. 18 000 oskyldiga civila har dödats. Man räknar inte stridande i det här fallet. Ca 8000 är barn. Antal döda är egentligen mycket högre. Tusentals människor ligger fortfarande begravda under rasmassorna.
    Ingen har sagt sminkade dockor. Jag har sagt att det såg ut som om det barnet som fanns med i jag tror det var en grej av Amnesty som du ställde in, att DET barnet hade lite väl mycket färg i ansiktet, rosa kinder, såg lite ut som puder - logiska slutsatsen - det ser ut som smink. Döda människor är bleka, de har inte rosa kinder. 

    Och du förfalskar siffrorna här. Israels talsman Eylon Levy sa 7000, inte 2000. Och det har jag också hört av nån från IDF. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-21 21:58:28 följande:

    Att använda falska uppgifter är en del av Israels krigsstrategi. Nu är även lögner om halshuggna barn avslöjade. 

    www.aljazeera.com/opinions/2023/10/13/watching-the-watchdogs-babies-and-truth-die-together-in-israel-palestine


    Tro mig.... halshuggningar är ingenting mot det som de journalisterna har vittnat om, som har sett filmerna. Jag vill egentligen inte gå in på detaljer. De kanske rentav sa "halshuggningar" för att de inte orkade förklara hemskheterna.

    Och om du läser artikeln ORDENTLIGT, så står det ju faktiskt inte att inga hemskheter hände, utan man förnekar bara en detalj. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-23 21:07:43 följande:
    Inga bevis finns. Du sprider lögner.
    Kalla mig inte för lögnare för att du läser fel! Du beskyller mig hela tiden för saker som jag aldrig har skrivit. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-24 20:05:08 följande:
    😂🤣😂  Det är så lågt och omoget. Ni kan inte parera mig och då går ni till person angrepp. Argumentera istället. Om ni kan.
    Det finns många anledningar varför det inte går att diskutera med dig. Men den enklaste och mest grundläggande är ju att du läser fel i 90 % av fallen och då blir det bara pannkaka. Du argumenterar inte, du SKAPAR missförstånd. 
  • AndreaBD
    Xenia skrev 2024-04-04 12:46:11 följande:

    Måste man välja? Jag kan inte stå på terroristorganisationen Hamas sida.

    Men Israel har gjort hemska saker i detta krig. Senast var det att de dödade biståndsarbetare från World Central Kitchen. De hade meddelat sin färdväg i förväg och deras bilar var markerade. Det var inte en bil som attackerades utan tre. Det var inget misstag.


    VAD skulle det ha varit annars? Menar du att de dödar biståndsarbetare med flit? Det är som om du säger att Netanyahu är svag begåvad. Det vore väl det dummaste man kan göra. Dessutom har de ju inga problem med dessa. Tvärtom, de har haft en bra relation med just World Central Kitchen. 

    Jag tror snarare att de har fått någon "information"  om att det skulle finnas Hamas i just dessa bilar. Det är inte nytt att Hamas ofta använder sig av bilar som de kan vara säkra på att Israel INTE attackerar. Så som ambulansbilar, som de har använt tidigare. 
  • AndreaBD
    Xenia skrev 2024-04-04 14:51:41 följande:
    Jag påstår inte att Netanyahu själv gett order om det. Beslutet fattades på lägre nivå. De räknar med att komma undan genom att påstå att det var ett misstag. Med ditt sätt att resonera är det ok att bomba alla bilar, eftersom man alltid kan påstå att man trodde att Hamas använt bilarna.

    "Enligt källor inifrån militären till Haaretz handlade det inte om misstag och koordinationsproblem, som de officiella budskapen lyder. I stället ska angreppet mot hjälparbetarna ha skett för att de ansvariga på marken struntade i dem högre upp i befälskedjan och anföll konvojen på eget bevåg." www.dn.se/ledare/isobel-hadley-kamptz-att-medvetet-attackera-hjalparbetare-ar-ett-krigsbrott/

    Det är ju en betalvägg där, och det står ju inget i första biten som verkligen uttrycker det - att  de skulle ha dödat hjälparbetare med flit. Varför skulle de vilja döda engelsmän som försöker hjälpa till?  Det som står här är ju bara att de kan ha agerat utan högre order. 

    Men jag utgår förstås ifrån att syftet var att ta ut Hamas. Det är också det som flera israeler som yttrat sig till händelsen (talsmän och liknande) förmodar. Att man har haft någon anledning att tro att Hamas skulle använda dessa bilar - och det vore ju typiskt för Hamas. 

    Israel ska ju utreda det, och dessutom låta ett neutralt team göra en ytterligare utredning. Om det är enskilda soldater som har agerat som de inte skulle - de brukar bli straffade för sånt.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-04 23:05:07 följande:
    Enligt IDF var det inte misstag.
    Du läser inte. Varken det som står i artikeln eller det som jag skrev. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-04 23:02:41 följande:
    Det högst tveksamt att skyldiga kommer att bli straffade. Snarare kommer man igen att ljuga om att de har uppgifter om att det var Hamas och sedan kommer de aldrig att presentera några bevis. Det är så Israel gör. Enligt IDF är alla i Gaza terrorister. 
    De har redan blivit straffade, och IDF är känd för att ta itu med sånt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-04 23:05:07 följande:
    Enligt IDF var det inte misstag.
    Och du ser inte motsägelsen där??? 




    "det handlade inte om misstag och koordinationsproblem"......

    "istället ska de ha struntat i befäl högre upp i befälskedjan och har angripit konvojen på eget bevåg." 


    Vad har dessa två saker med varandra att göra? Ingenting. Att någon på plats har bestämt sig att agera utan högre order, säger ingenting om avsikten. 


    Att det inte handlade om misstag eller koordinationsproblem - ingen har väl trott på koordinationsproblem när det gäller tre bilar. Misstag - beror på hur man definierar det. Det KAN t.ex. stå för " de träffade inte fel bilar, men de hade fått fel information om vem som befinner sig i dessa bilar. "

    De kan verkligen ha pratat förbi varandra där. Där måste man ju veta närmrare vad de menar med "inte ett misstag". 

    Att ta egna initiativ är ju helt accepterad t.ex. i den ukrainska armén, men uppenbarligen inte i den israeliska. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?