Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 22:17:33 följande:
    Israel är en ockupationsmakt och apartheidregim och det är absurt med påståenden att Israel bara försvarar sig. Hamas dödade oskyldiga människor och Israel gör exakt samma sak fast många gånger värre. 

    Angående djurplågeri...vidrigt om det stämmer och din fråga är verkligen så pass konstig att jag vill inte ens lägga tid på ett svar. 

    Om du brydde dig lika mycket om människor som om djur då skulle du kanske kunna förvänta dig ett svar.

    Det har inte gått särskilt bra med din bevisförning om apartheid, vill du försöka igen? 


    Eller håller du fast vid att skriva slagord och struntar i konkreta exempel? 

    Det som det palestinska folket nu genomlider är fruktansvärt men händer pga Hamas. Om de slutade strida nu vore kriget över. 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-21 23:45:12 följande:
    Israel kontrollerar allt i Gaza. Gränsen, luften, sjö, varor, rörelsebegränsningar...allt. Gaza ockuperas av Israel.
    Ja tänk om de kunnat bygga upp lite infrastruktur själva i Gaza i stället, så de inte vore så beroende av Israel. Varför är de inte beroende av Egyptens hjälp i stället, det är ju ett annat grannland?

    Fast om Israel kontrollerade allt i Gaza, hur är det möjligt att de har alla dessa vapen i Gaza som de använder för att attackera Israel?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-23 22:13:51 följande:
    Ulf Kristersson blev utbuad eftersom han stödjer Israel när man slaktar civila i Gaza. Han får kritik eftersom han inte fördömer att över 13 000 oskyldiga civila har dödats i Gaza, och han tycker att det ska fortsätta eftersom "Israel har rätt att försvara sig". Det är inte försvar att mörda barn. Under bara den senaste månade har Israel mördat över 6 000 barn. 
    Nej det var nog ingen bra idé att folkvalda Hamas gömde sig bland civilbefolkningen. Stackars palestinier som fått lida av det. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-14 22:59:26 följande:
    Ja men det är så enkelt. Hamas är terrorister och absolut inte några befriare. Att döda civila är inte att befria på något sätt. Att döda civila är inte försvar. Oavsett om det handlar om Hamas eller Israel. 

    Att du och dina gelikar inte svarar sakligt och med argument, utan ljuger och försvarar något som högst sannolikt är folkmord och etnisk rensning, visar bara att ni förlorar det här kriget. ;)
    Ljuger, ljuger, ljuger ?
    Verkligen bra argument, förklarar allt! 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Fader) skrev 2024-04-16 21:38:26 följande:
    På vilket sätt är frågan vinklad? Det var du som hävdade at 21 000 dödade civila är inte civila och därmed ville du mena att antalet dödade civila i  Gaza är lägre. Så min fråga var hur många dödade civila är för många. Civila dödas av både Hamas och Israel. Skillnaden är att Isreal kallar sig för en demokrati men fullständigt slaktar oskyldigt folk. Det är Israeliska soldater som via sina drönare tittar på palestinska barn och sedan bombar sönder dem. Det är uppenbart att du försöker negligera de palestinska offren.
    Hur många kidnappade, oskyldiga israeler är för många? Hur många är för få för att strida för deras frisläppning? 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Agneta) skrev 2024-07-01 16:58:16 följande:




    Jag pratar om efter FNs planlösning, efter den har Israel tagit mer mark än vad som var sagt, jag förstår att det skapa upprörelse hos palestina/Hamas. Om jag var tvungen att välja sida skulle jag stå med Israel men man måste se att Israel inte heller är oskyldiga. Jag tycker båda länder gjort fel osv. Att Hamas ställer sig framför sjukhus, skolor m.m för att få Israel att se värre ut är inte heller rätt. Utan Hamas hade det nog Inte funnits ett problem däremot. Men man får inte gå till blindo för hur Israel står och vad de gör bara för att man anser att Hamas har gjort mer och värre saker. Jag finner en viss förståelse för bägge parter även om man ibland kan luta åt ett visst håll. men man kan inte lägga allt på en.
    Försvarar alltså inte Hamas, en terrororganisation. Men Israel kan hantera situationen bättre.


     


    Berätta gärna vilken förståelse du har för terroristorganisationen Hamas.


     

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Agneta) skrev 2024-07-02 00:22:48 följande:
    Att deras mål är att utplåna Israel med viss antisemitistisk inslag. Eller vad menar du
    Du skrev att du har en viss förståelse för båda parter, så jag undrar vilken förståelse du har för terroristorganisationen Hamas. Har du alltså förståelse för att de vill utplåna Israel? Varför?

    Intressant att du kallar det ett visst antisemitiskt inslag. Vilken underdrift! 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Agneta) skrev 2024-07-02 12:20:07 följande:

    förståelse för bägge parter i att ingen av dom är oskyldiga. Isrsen är en ockupationsmakt, jag kollar endast på fakta och tar inte personlig ställning så som vad jag tycker om religioner osv.


    Jag säger bara att ni som står för endast Israel inte får gå i blindo till att Israel är helt oskyldiga. Med de säger jag även att Palestina inte heller är helt oskyldiga. Det är lätt att debattera för sin sak och glömma bort att detta faktiskt är ett krig mellan båda parter och inte endast från Hamas håll. Jag står på folkets sida och tycker att det är hemskt att man 2024 inte kan kommunicera utan man tar till vapen. Kan därav medge att jag dessutom är helt svensk tjeja och 16år så ni behöver inte vara så aggressiva. Jag säger knte att det ni skriver är fel men ni ser det från Israels perspektiv och inte ett neutralt ett.

    nej jag är knte eran Islamiska vet inte vad ni kallade han


    Att ha förståelse för Hamas, dvs att du förstår varför de utför terroristattacker på judar, är ju underligt. Eller använder du uttrycket på något personligt och felaktigt sätt? 


    Så Hamas är inte helt oskyldiga? Nej terroristorganisationer brukar inte vara det. Per definition innebär alltid krig att mer än en part är inblandad, det tror jag ingen glömmer. 

    Så om man ser något från ett neutralt perspektiv och tittar på fakta, kan man inte tycka att Israel har rätt och Hamas fel? 


    Vad exakt occuperar Israel enligt dig, vilka områden tillhörande vilket annat land? Västbanken är uppdelad i olika zoner, och de som styrs av Israel är inte ockuperade. Gaza styrs av PA och inga israeler bor där. 


     

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Argneta) skrev 2024-07-02 15:43:22 följande:
    Du har tolkat allt jag skrivit till raka motsatsen. Jag står inte för Hamas eller Israel, jag står för folket vad är det ni inte förstår??
    Vad är öppet för tolkning när du skriver - du finner förståelse för bägge parter - Palestinierna, som representeras av Hamas i detta krig, är inte helt oskyldiga - om man håller med Israel är det för att man inte neutralt tittar på fakta - Israel är ockupationsmakt? Skriver du inte vad du menar?
    För folket betyder ingenting, det säger alla, även jag, men tror att du och jag tolkar det olika. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Argneta) skrev 2024-07-02 15:41:10 följande:
    Tycker du det är okej att mörda civila palestinier för att utplåna Hamas? Skulle nog inte tro det, det finns två sidor och båda är nästintill lika skyldiga. Skit i din ideologi och vad du tycker och se vad som faktiskt sker just nu, folk blir mördade.
    Nej jag tycker inte att det är okej att oskyldiga palestinier dödas, men tyvärr tycker Hamas att det är legitimt att använda mänskliga sköldar och skapa martyrer som de kallar det. När de försöker komma åt Hamas, dör tyvärr civila pga Hamas taktik att offra sitt eget folk.  


    ">

Svar på tråden Gaza eller Israel?