Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Gaza eller Israel?

    Jag tycker inte att man ska vara på någon sida. Jag menar, jag hoppas verkligen att Israel nu städar upp där och få bort Hamas. Så där är jag helt på Israels sida. Men det är inte vanligt folk i Gaza som är fienden, utan Hamas. Och jag tror att de kommer att få det bättre också utan Hamas. De borde faktiskt bestämma sig - Israel eller Hamas, eftersom de annars kan vara fienden också. 

  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-17 15:31:11 följande:
    Ultraortodoxa extremister även så kallade sionister, styr Israel just nu.
    Äh.... nej, ultraortodoxa brukar just vara anti-sionister. Så mycket aning har du!
  • AndreaBD
    Anonym (Wtf) skrev 2023-11-17 20:24:51 följande:

    Togs ifrån dem? När hade de ett eget land? Turkiska imperiet härskade 1517-1918, därefter brittiska imperiet. 


    När hade palestinierna något land som togs ifrån dem? 
    Mer än 500 år sedan .


    Inte ens det. Det har inte funnits någon folkgrupp som heter palestinierna. Det har de börjat kalla sig på 1900-talet. De är bara araber egentligen. En del är ättlingar till turkar också, området tillhörde ju osmanska riket. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-17 15:41:23 följande:
    Nej, det är lögn. Israel varnar mycket sällan och då gör man det bara i för mediernas skull. I bästa fall ringer man 5 minuter innan man bombar: Israel bombar helt urskillningslöst sjukhus, skolor och ambulanser. Israel försöka också med alla medel dölja sanningen om vad de gör i Gaza. Därför låter man inga journalister gå in och de som är redan i Gaza blir mördade. Ingen annanstans har man mördat så många journalister som man gjort nu i Gaza. Man släcker också internet så att man inte kan visa sanningen, men sanningen kommer fram i alla fall. Man kan beskriva det med ett ord...statsterrorism.
    Det finns ju dokumenterat, även vittnesmål från palestinier på Gaza. Fyra timmars eldupphör varje dag, säkerhetskorridorer söderut, IDF övervakar flykten, måste då kontrollera framför allt yngre män för att säkerställa att de inte har vapen och tillhör Hamas. Samtidigt har de ett meddelande på hebreiska: Om du är barn och du förstår det här, spring nu snabbt till närmaste soldat!  Detta förstås riktat till eventuella barn-gisslan. 

    Det var Douglas Murray som berättade det, amerikansk journalist, som är inne i Gaza, i omgångar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Eva) skrev 2023-11-17 15:43:24 följande:

    Intressant också att inte ett enda av alla muslimska länder har erbjudit sig att ta emot palestinska flyktingar nu sedan kriget startade. Muslimer använder gärna palestinier som politisk hatpropaganda men gör inget i praktiken. Däremot vi i väst öser biståndsmiljarder över palestinierna. Pengar som Hamas använder till sin terror.


    Ja, t.ex. Egypten vet ju att det är tusentals extremister i Gaza. De vill inte ha dem dit. 
  • AndreaBD
    Anonym (Eva) skrev 2023-11-17 21:17:53 följande:
    Judar kan knappt bo kvar i de europeiska länderna längre sedan dessa länder tagit emot väldigt många muslimska araber som tagit med ditt patologiska judehat hit till väst. Finns hur mycket arabiska stora länder som helst; judarna har bara lilla Israel..
    Det är sant.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-18 12:21:16 följande:
    Skojar du. Inget av det finns. Izraels sljuter vilt även på flyktingar närbde försöker fly. 

    Israel låter inte några journalister gå in i Gaza överhuvudtaget. De låter Douglas gå in eftersom han är en känd islamofob som ljuger och vinklar om allting till israels fördel. Han verkar också stå på israels lönelista.

    Undrar du aldrig varför dödar Israel journalister? Mycket ofta dödas de av krypskyttar. 
    Och om det är krypskyttar så lär det ju vara Hamas som skjuter dem. Dessutom brukar de gå in MED IFD. Då kan man ju räkna ut vem som skjuter dem. Dessutom så finns ju alltid en stor risk om man är där. Dvs. de kan träffas av misstag, precis som andra civila. 

    Okej, den där Douglas verkar lite speciell, men även på ett positivt sätt, dvs. verkar vara en bra författare. Men... av alla muslimer som jag har sett i olika debattprogramm ifrån olika länder har knappt någon tyckt att IFD skulle döda civila med flit. Det är främst du som har såna extrema ideér. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-18 12:34:49 följande:
    Det är bara lögner från dig. Palestinier nämns även i Bibeln, så gamla är de som folkgrupp. 
    Det är möjligt, men då var det judar som betecknades som palestinier, inte araber. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-18 03:08:50 följande:
    Och när hade judarna ett eget land? För tvåtusen år sedan? 
    Det är ju därför man ville ge dem ett land. Medans den arabiska befolkningen i mellanösten ändå hade Syrien, Libanon, Jordanien, Egypten, Irak...
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-18 13:10:05 följande:
    Nej. Israel fördrev palestinier och tog deras land.  Det är en skillnad. Judarna var bara 30% av den totala befolkningen när de tog mer än hälften av marken.
    Här är det ju enkelt att kolla upp fakta. Som helt står i motsats till det du säger. Judarna har fått landet, halva landet, från FN. Judarna har INTE tagit landet ifrån palestinierna. Det är en direkt lögn. Först efter krigen, dels 1948 och sedan 1967 - där judarna blev angripna och vann - har man tagit land, som man brukar göra efter ett krig som man har vunnit. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?