Inlägg från: Anonym (Love) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Love)

    Förväntar ni att er hund ska följa med hem till era vänner?

    Till vänner tar jag med hunden. Men jag känner ju mina vänner och vet att det inte är några problem. Skulle det vara nån bekant eller någon man inte känner så frågar jag. 


    Skulle dock aldrig sura över att någon vill ha sitt hem hundfritt, utan då tackar jag bara nej till att komma. 


    Får inte hunden följa med så är det ju svårt att vara borta en hel kväll. Givetvis går det att lösa med hundvakt och liknande, men då måste ju tillställningen vara så pass intressant att jag orkar hålla på rodda med sånt, och oftast är ju inte tillställningar hos bekanta det, då tackar man ju hellre nej. 

  • Anonym (Love)
    Agda90 skrev 2023-11-15 11:09:52 följande:
    Jo, de vet och de vet att vi hade inte velat ha djur hemma även om jag inte var allergisk. 
    Vissa vill inte ha hund i hemmet och det får man respektera. 

    Släkten har däremot varit värre. Mina föräldrar hade vänner på besök som hade hund med sig men de tyckte inte att det var nödvändigt att berätta för mig innan jag kom dit. Jag vände i dörren och åkte hem. Jag var gravid och det fanns inga allergimediciner jag kunde ta för jag mådde väldigt illa av det som var ok att ta som gravid. 

    En annan släkting hade kennel. De hade alla hundar i rastgården utom en. "Men det är ju bara EN hund, det är ju inte så farligt" hette det.

    Så min erfarenhet när det gäller människor och hundar är väldigt varierande och det är därför som jag frågar det jag gör. 

     


    Fast hemma hos folk som har hund så måste man ju förvänta sig att det finns hundar? Det är ju inte märkligt?

  • Anonym (Love)
    Agda90 skrev 2023-11-15 12:09:49 följande:
    Men om hundarna i vanliga fall är ute i hundgård/rastgård då behöver man ju inte ta in en hund just de två timmarna man vet att någon som är allergisk ska komma på besök, eller?

     


    Det kan finnas anledning till att det inte fungerar att ha just den hunden ute, men gör dom det bara för att du kommer på besök skulle jag nog se det som att dom inte vill ha besök av dig. 

Svar på tråden Förväntar ni att er hund ska följa med hem till era vänner?