• Anonym (Maria)

    Vår situation är så udda! Eller?

    Jag tycker det är jättebra om ni kan sköta detta utan bråk och sluta som ovänner, men du måste nog ta hand om dig själv lite bättre i detta! Inse att det är slut, och ta honom inte tillbaka om han skulle ändra sig, och ha ingen sex eller närhet med honom mer. (Dessutom behandlar han ju även sin nya dåligt, eller har de någon form av öppet förhållande? Han verkar inte vara någon bra man att vara tillsammans med) Han har ju valt bort dig gång på gång. Du behöver sörja och lägga den relationen bakom dig.

  • Anonym (Maria)
    anonym gullviva skrev 2023-11-06 15:41:12 följande:
    Jag kan hålla med om nästan allt du skriver. Jag vill alltid att alla andra ska små bra.  Och rädd att göra fel eller att inte vara omtyckt.
    Så har jag alltid varit. 

    Jag vill inte att ngn ska vara arg på mig eller ogilla mig.
    Så nä bra självkänsla har jag nog inte. 

    Men det är inte lätt när man delat 25 år med någon i vått o torrt, vi har otroligt mkt i bagaget. 
    Mer än jag nånsin kommer skriva här. 
    Klart jag är rädd för framtiden... O jag kommer behöva släppa honom mer och mer, men jag kan inte just nu jag bara kan inte.. 
    Du gör ju det som känns bäst för dig och som du tror att du kommer må bäst av, så föregående skribent verkar ha helt fel på ett sätt, det ÄR ju dina känslor som du försöker ta hand om i det här! Det skulle inte kännas bra för dig att göra på annat sätt, och du skulle inte orka eller må bra av det. Och du står fast vid din ståndpunkt trots alla i tråden som argumenterar emot. Jag tycker du verkar stark och fin och gör helt rätt, det bästa är att göra sitt bästa själv för att fortsatt ha en bra relation, och själv försöka vara god mot andra, oavsett om den andre gjort fel eller rätt. Det är den du är.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Betty) skrev 2023-11-07 14:43:59 följande:
    Ja det låter ju skumt eftseom ts verkar vara väldigt snäll, godhjärtad, lugn och tillmötesgående. 
    Det vet väl inte hon. Eller tror du att hon läst tråden och fått samma uppfattning av TS som du, men ändå är rädd?
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-07 15:16:17 följande:
    Varför skulle hon vara rädd för någons ex? Snälla nån. Det är man väl normalt sett inte. 
    Det vet jag inte, men kan tänka mig flera anledningar.

    Men nu opponerade jag mig mot att använda argumentet titta TS som är så snäll och god, hur kan man vara rädd för henne? Då måste man ju faktiskt veta det först.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (alternativ) skrev 2023-11-07 15:26:41 följande:
    Det är väl inget konstigt alls, det finns hur många tänkbara förklaringar som helst till detta. 
    Först och främst vet ingen här exakt vem som sagt exakt vad och på vilket sätt. Det är exet som beskrivit att kvinnan är "rädd". Det är hans ordval och tolkningen behöver inte vara så skarp.

    Den andra kvinnan kanske är mesig och försynt, känner skuld för att hon "stulit" en annans man och skäms. Att hon är "rädd" kan innebära att hon skäms och inte  riktigt vågar se ts i ögonen.

    Det är naturligtvis inte säkert att det är som jag skriver men en fullständigt tänkbar förklaring som skulle kunna vara sann. 
    För min del känns detta minst lika rimligt (kanske mer) än att kvinnan är "rädd" på riktigt och fruktar för sin säkerhet.

    I slutändan vet bara de allra närmast inblandade vad kvinnan faktiskt känner och varför. Det är bara att släppa
    Vissa i tråden griper uppenbarligen efter varenda halmstrå för att försöka få TS att bli ovän med sitt ex och ställa till någon form av bråk.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-07 15:35:07 följande:

    Nej. Det blir inte bråk för att man pratar. 


    Isåfall är det hennes före detta man som ställer till med bråk. Han är otrogen och utnyttjar ts.


    Jag har inte syftat på något prat, jag ser ingen anledning till att TS skulle dra upp detta i samtal med mannen.

    Vilket bråk har han ställt till? Vart berättar TS om något bråk?
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-07 15:42:41 följande:
    Det var du som påstod att jag var ute efter att ts ska bli ovän/bråka med sitt ex. Så var det inte. 
    Du vill att TS ska slänga ut honom, pratar allmänt illa om honom, misstänkliggör honom på olika sätt. Att han säkert ljuger för det gör alla otrogna. Att han inte är snäll. Han är ett svin. Du kritiserar genom hela tråden TS beteende, så kallat gullar med honom som du skrev. Du gillar inte att deras sämja helt enkelt, det är uppenbart.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Betty) skrev 2023-11-07 16:11:53 följande:
    Nej jag tror inte hon läser tråden. Däremot tror jag hon pratar mycket med ts ex och borde därmed fått en bild av hur storsint ts är i detta. 
    Om de pratat om TS så mycket. Det som framgått är väl att de mest avhandlat hennes problem eller vad det var
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-07 16:29:22 följande:
    Nej, såklart jag inte tycker det är ett schysst beteende? Inte när en människa behandlar en annan så vidrigt. Det borde väl ingen tycka är acceptabelt. Sen om man väljer att slänga ut den, det väljer man väl själv. Men att ha så lite självrespekt som ts har är inte bra för henne. 
    Klart TS väljer det själv, men det är ju vad du tycker att hon ska göra, det uppmanade du i första inlägg. Jag har för övrigt inte sagt att mannen betett sig bra.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-07 16:30:25 följande:

    Är du för otrohet eller? 


    Jag har som sagt aldrig sagt att de ska bli ovänner eller bråka. Jag vill att man behandlar varann med kärlek och respekt. Ts påstår ju att de tycker om varann än. Behandlar man en tjej så, om man tycker om den? Nej. Tvärtom. 


    Nej jag är inte för otrohet, men nu är det ju som det är och TS har valt detta fredliga sätt att hantera situationen. Kasta ut någon är inte ett sätt att vara vänner.
Svar på tråden Vår situation är så udda! Eller?