• Anonym (Lisa)

    Vår situation är så udda! Eller?

    Tycker att det låter som om att han både vill äta kakan och ha den kvar, ja!

    Det låter som om han bara håller på och smörar för dig så att han har en "backup" om det skulle ta slut med kollegan..

    Och att han skulle ha varit ledsen efter 1a gången när dom hade hånglat - tror jag inte på ett dugg...
    Då skulle han inte träffat henne någon mer gång efter det ju..

    Nej det låter inte som om du känner honom utan och innan...Han framstår ju som en skitstövel..

    Vill du bli behandlad så här illa verkligen? och spela med på hans noter..Han vet tydligen vad han ska säga till er så att han kan behålla er båda..

  • Anonym (Lisa)

    Din sambo låter som om han är ung och nonchalant   (in a repulsive kind of way) och att han bara manipulerar dig med "fina ord"  bara för att han verkar vara rädd att bli helt ensam som gammal..

    Efter vad du skrivit i TS så verkar det som om han bara vill "säkra upp" framtiden genom att se till att han har minst 2 kvinnor att välja mellan..

    Han låter också som en VÄLDIGT självcentrerad person som säger saker som  "JAG vill aldrig mista dig och familjen" JAG vill att vi är en del av varandra för evigt" "JAG tänker på dig jämnt"--"JAG undrar om jag gör rätt men JAG mår ju så bra med min tjej" 
    JAG vill kunna komma tillbaka om det inte håller med min tjej..
    Jag, jag, jag---hela tiden..Märker du inte hur självisk han är...Det är så du har framställt honom som iaf..

    Du är värd mycket bättre, tycker du inte det själv? Han låter som en mästare på manipulation och verkar veta exakt vad han ska säga till dig för att ha dig kvar i hans liv..som en "utifall att det inte håller med den nya" 

    Vissa män är riktigt fega när det gäller att vara ensamma..Dom klarar inte av att vara helt själva utan att må psykiskt dåligt..

    Och du skriver ju att om han skulle komma imorgon o säga "ta mig tillbaka" skulle du inte ens tveka...
    Och det verkar han veta...och därför vågar han "testa på" andra kvinnor...för han VET att du skulle ta honom tillbaka bara han frågade dig..

    Nej jag förstår inte hur du kan trycka ner dig själv så mycket..Skulle du trycka ner en kompis på samma vis som du trycker ner dig själv? 

  • Anonym (Lisa)
    anonym gullviva skrev 2023-11-06 18:46:29 följande:
    Vi är båda över 40, träffades på gymnasiet. 
    Så vi har bara haft varandra fram tills nu. 
    Att han skullendra personlighet nu vid 40 plus skulle förvåna mig.. Att bli nonchalant och manipulativ, nej det känner jag inte ett dugg av. 

    Det jag känner i hoppas stämmer är att han bryr sig så pass mkt om mig och vår historia att han genuint vill att vi ska avsluta på ett bra sätt för bådas skull. Han säger dagligen att han inte vill mista mig helt. Att jag är viktig för honom. 

    Och är det bara vänskap vi har kvar vill jag ha den kvar. 

    Testa på andra kvinnor känns hårt... Han sa själv att hade det bara varit nöje o sex hade det varit enklare, nu känner han att han verkligen tycker om henne och trivs i hennes sällskap. Hade önskat att det räckte som vänskap men att det växt till ngt djupare. 
    Tror på honom när han säger att det fysiska inte kommit förrän nu, och det har mest varit hålla om varandra eller pussas. 
    Vill inte gå in på detaljer i vill helst inte hörs men han är väldigt väldigt öppen. Vi har alltid pratat om exakt allt och konstigt nog känns det som vi gör det nu med. 
    Men jag har bett om att inte få detaljer för min egen skull. Innan frågade jag hela tiden vad de gjort. Nu har jag insett att det gör mig mer illa att veta och då vi ju sagt att vi ej är ett par längre så släpper jag det. 

    Och vad jag vet har vi bara haft sex 1 gång efter att de sett sig som ett riktigt par. 
    Och de har ej haft sex innan vi haft det ni som frågat i flera inlägg.
    De försökte en gång men han kunde inte få upp den. 

    Så då vet ni det och ser hur öppen han är om allt, om jag ber om det. 
    Ja det är väl inte så himla ovanligt att man ändrar sig när man blir äldre och just i den åldern..det brukar kallas 40-års kris!..

    Eller så har han alltid ljugit om allt möjligt och manipulerat dig---utan att du märkt det..

    Om han är så himla öppen så har han väl berättat för sin nya att han låg med dig  1 gång....
    om inte så manipulerar han ju henne också...Så varför skulle han inte kunna ljuga för dig?

    OM han hade brytt sig om någon annan än sig självt, så skulle han nog sagt att han skulle blivit glad om du också kunde träffa någon ny..

    Har han sagt det, så är det ju lite annorlunda..Har han inte sagt att han skulle bli glad om du också träffade en annan så låter han bara självisk..
    För om du kan vara "glad" å hans vägnar, så borde han kunna vara glad å dina vägnar..

    Och ni skulle nog mycket enklare fortsätta som bästa vänner om ni båda hade en ny partner i era liv..

    Som tex mina föräldrar som var tillsammans i 25 år, innan dom skiljdes..I början så träffades dom bara på födelsedagar, osv, men efter att dom båda hade träffat en ny partner så började dom umgås som vänner alla 4a och åkte tom utomlands tillsammans flera ggr..
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Maria) skrev 2023-11-07 15:33:38 följande:
    Vissa i tråden griper uppenbarligen efter varenda halmstrå för att försöka få TS att bli ovän med sitt ex och ställa till någon form av bråk.
    Bara för att man tycker att TS borde stå upp för sig själv, och inte låta sig bli helt jäkla överkörd, så betyder inte det att vi vill att dom ska bli ovänner eller börja bråka!

    Förstår inte hur ni som tycker att TS man inte gjort något större fel, ser likhetstecken mellan att inte låta sig bli trampad på och bråk?

    Hon dansar bara efter HANS pipa, tassar på tå och verkar rädd för att säga något fel, så att han inte ska vilja ha henne sen--när förhållandet med den nya tar slut..
    och har 0 självrespekt..

    Han å andra sidan låter som om han inte har NÅGON respekt för varken henne barnen eller deras långa förhållande..

    Ett juste sätt efter så lång tid tillsammans hade varit att avsluta det gamla förhållandet innan han började inleda ett nytt..

    Men eftersom karln verkar så jäkla rädd för att vara ensam så var han tvungen att skaffa en ny först, iNNAN han avslutade det gamla förhållandet....
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Snowihite) skrev 2023-11-07 18:10:24 följande:
    Det är en jättebra idé att prata med kurator eller annat samtalsstöd.  Du behöver prata av dig och sortera tankarna.   Jag ifrågasätter inte alls att du vill få en så bra separation som möjligt och jag ser inte din partner som något odjur.

    Ni har hamnat i en väldigt jobbig situation och som jag tolkar vad du skrivit så är ni båda överens om att separationen. Eftersom ni har barn antar jag att ni också är överens om hur ni tacklar detta.

    Till skillnad från några här tycker jag inte alls att du beter dig som en dörrmatta utan tvärtom står du stolt upp för vad du tror på. Du tror på vänskapen och kärleken som funnits mellan er.  Du inser att din partner inte gjort det här för att göra dig illa.  Du förstår att den andra kvinnan känner skuld och respekterar detta. Du är en fantastisk människa med ett gott hjärta det ska du vara väldigt stolt över.   

    Alla är inte lika inkännande som du är och reagerar med ilska och hat mot den som utsätter dem för detta men det är inget bättre sätt att reagera på. Man vinner ingen självrespekt genom hat. 

    Hoppas du hittar en bra samtalspartner nu och du ska se att det kommer att bli bra tillslut.

    Lycka Till
    Hat? Vem har skrivit något om att hon ska visa hat mot tölpen till man?
    Nej det ska hon nog inte göra, snarare borde hon visa sig nonchalant mot vad han pysslar med..

    Jag tyckte hon skulle säga till honom att "ja men vad bra att du hittat en ny, för då gör det ju inget om jag också träffar och ligger med en ny man"

    Nej vi har skrivit att hon borde sätta ner foten, ha lite självrespekt och det är inte detsamma som hat.

    Du tycker inte hon beter sig som en dörrmatta? och vad står hon för--jo allt mannen vill..Men det är inte att stå upp för sig själv!
    Eh hur lågt ska man behöva sjunka i din värld för att bete sig som en dörrmatta då?

    Slicka mannens skor, böna och be om att stanna med mig, och du får ligga med andra bara du stannar med mig" typ..

    Hon gör ju sig själv illa...inför hennes man som vet att han kan "leka" med en annan kvinna så länge han finner det roligt..för efter det så vet han att han ALLTID kan komma tillbaka till sin fru..
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Maria) skrev 2023-11-07 18:53:18 följande:
    Så det behöver inte innebära bråk, ok, så hur menar du ska hon stå upp för sig själv, rent konkret, utan att det riskerar att inleda bråk eller bidrar till att de blir ovänner? Och varför ? TS känner sin man, hon känner sig själv, och nu anser hon uppenbarligen att hon har mest att vinna på sin egen approach. Tydligen till mångas förtret

    Sen har jag aldrig sagt att jag tycker TS man inte gjort något fel, så dina fantasier om mig kan du behålla för dig själv.
    Du har inte haft så många förhållande va?

    Eller har du alltid låtit karlar trampa på dig..

    Man kan faktiskt se till att bli respekterad utan att börja bråka - givetvis!

    Herregud..att man ens ska behöva förklara att stå upp för sig själv inte är detsamma som att bråka..

    Fantasi och fantasi--varför försvarar ni hans vidriga beteende då, om ni tycker att han gjort fel? Nej för att ni inte tycker det, eller för att ni själva är singlar eller dörmattor.
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Maria) skrev 2023-11-07 19:32:02 följande:
    Du har alltså inget konkret svar på min fråga om vad du menar att TS ska göra.

    Jag försvarar inte hans beteende, jag har mest diskuterat TS beteende, inte hans.
    Jo jag har ett konkret svar på hur TS skulle kunna göra..Det jag skrev i mitt första inlägg..

    Om hon tycker att det är helt ok att han håller på med någon annan ett tag (för det är inte så vanligt att ett förhållande som började med otrohet ens kommer hålla)

    I vilket fall så borde han om han verkligen brydde sig om TS, säga åt henne att "du borde också träffa någon ny man och ligga med" eller tycka att det var helt ok om TS föreslog det..

    Jag har frågat TS om han har sagt något om att han är helt ok med det, men inte fått något svar..Så jag tolkar det som att han är en egoist som är nöjd bara han får lite nytt ligg under en period..

    För han är väl inte så jäkla dum att han tror att det kommer hålla med den nya..just därför han vill ha sin gamla fru på lut..Och smörar, snackar och ljuger så han tror sig själv..
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Betty) skrev 2023-11-07 20:37:23 följande:
    Har man ett samvete fortsätter man ju inte träffa någon man just hånglat med. Det beteendet är ju inte ok bara för att han varit öppen med det och erkänt det. Du verkar vilja hänvisa till det hela tiden. Att han minsann är ärlig och berättar allt och då är det nästan som att det blir lite ok då. 

    Det är inte ok att han fortsatte träffa henne efter hånglet bara för att han var ärlig och sa det.

    Det är inte ok att han började utforska henne samtidigt som ni var tillsammans för att se vad han kände bara för att han var ärlig och sa det.

    Det är inte ok att han fortsätter träffa henne medan ni fortfarande bor ihop bara för att han är ärlig och säger det.

    Det spelar ingen roll hur ärlig han är, eller hur dåligt samvete han har, eller att han inte kan sova,  eller om han har utvecklat en ny personlighet eller inte, det spelar ingen roll hur länge du har känt honom och minsann vet hur han funkar. Inget av detta spelar någon roll. Punkterna jag nämner ovan är ändå exempel på skitstövelbeteende. 
    Jag håller helt med dig!

    Hans beteende är inte ok..någonstans! Men TS verkar inte kunna se det just nu, men det kommer senare som ett brev på posten, när hon kommer inse att han bara var en egoistisk tölp.

    TS låter som om hon tycker synd om honom dessutom...

    För Han kunde ju inte rå för att han fortsatte träffa någon som han låg med, Han mådde så dåååligt av otroheten-Jo pyttsan att han gjorde..

    Zip zero 0 dåligt samvete verkar han ha för det han gjort, men det är inte bara att han inte har något som helst dåligt samvete..

    Han ska dessutom manipulera sin fru...bara för att ha henne som en sorts reserv när det tar slut med den nya..Om inte förr så händer det senare när hon träffat en ny man..
  • Anonym (Lisa)
    anonym gullviva skrev 2023-11-07 20:48:00 följande:
    Fast det var i princip jag som sa satt jag inte ville kasta ut honom. Och i början var det bara vänskap även efter hånglet då de båda tyckte det var jättekonstigt och inget se planerat eller ens velat (alkohol men ingen ursäkt). 
    Jag kunde ha kastat ut direkt o aldrig fått veta om vi kunnat reparera oss men valde att hålla honom nära för att fortsätta kommunicera hela tiden.
    Kan nog säga att det var över mellan oss nästan direlt men att vi inte uttalade det. 
    Men direkt när han insåg att nej det är nog mer än vänskap så pratade vi ju och sa uttalat att nej då är vi över. Så jag kan försöka gå vidare och slippa undra snoka fråga... 
    Han valde att se vart deras relation var på väg. Och vi valde att avsluta oss. 

    Så där var väl allt rätt? Tills.. 
    Att jag valt att låta honom bo kvar i vårt gemensamma hus, försöka ta det lugnt och  få en fungerande vardag. Där vi pratar massor, ältat och diskuterat. Både för att få förståelse, tröst, stöttning.. Då ingen av oss trott att detta kunde ske! Jag har valt detta, för att jag just nu känner att det är det jag behöver just nu. 

    Jag har valt att ha sex med honom efter otroheten (men ej efter det uttalade uppbrottet förutom samma dag). Jag ville! Jag behövde! Jag mådde jävligt bra av det! 
    Det kanske biter mig i arslet senare men hellre senare än just nu när jag är så skör!
    Är hans kollega mycket yngre än er? Det spelar väl ingen roll egentligen, blev bara nyfien..

    Sen om det var planerat eller inte, kan du inte veta..vad än din man har sagt.

    I vilket fall så borde du tycka att du är värd mer än att bara sitta och vänta på honom och önska att det ska ta slut med hans nya..

    Det kommer med stor sannolikhet att ta slut mellan dom ändå, men du borde åtm sluta foksera på honom och börja träffa andra män istället och passa på att "leva livet" lite helt enkelt...För sannolikheten att du skulle träffa en annan man som är lika trevlig som du är, är väl relativt stor..

    Och då kan din nuvarande ångra det han gjorde bäst han vill...utan att du bryr dig speciellt mycket..
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Hmm) skrev 2023-11-07 21:34:00 följande:
    Men TS det var ju inte riktigt sant det din sambo sa att han kunde dragit första dagen. Vart skulle han ta vägen? Ekonomi att ta in på hotell?

    I stället har han ju faktiskt använt dig som en samtalsterapeut för att reda ut sina känslor. Det borde han ha besparat dig. Att du tycker han är snäll (och säkert varit också) betyder ju inte att han inte agerar enligt bara sina intressen nu. 

    Han vet hur snäll du är och nu får han behålla sitt familjeliv samtidigt som han är tillsammans med den nya. Dessutom får han möjlighet att prata av sig om allt med sin bästa vän (du). För egentligen borde han tänka såhär "när jag går ut genom dörren för att gå till X gör det ont i min sambo". Han skulle istället säga att jag träffar inte henne mer förrän vi flyttat isär. Så hade han varit bra.

    Sedan skriver du att du vill inte att han ska flytta. Det förstår jag, verkligen på djupet. Din vardag blir helt annorlunda, det blir en tomhet. Men tänk lite såhär, jag vill inte beskriva din man som ett plåster men, men. Ska du dra av det sakta eller  riva av allt på en gång?

    Under tiden ni bor ihop skulle han inte träffa henne. Har de så djupa känslor för varandra kan de vänta de månader de tar tills huset är sålt.

    Sedan en sak till: Nästan alla förväntar sig att man har familj och/eller vänner man kan vända sig till. Sanningen för många (de flesta?) är att när tvåsamheten upphör är det väldigt ensamt.

    Jag tror faktiskt att det är det som skrämmer dig. Hade jag varit som du skulle jag lagt upp kontaktannonser på valfri datingsite. Han är hemma hos dottern medan du går ut och dejtar. Det behöver inte betyda att du är seriös, skulle vara kul att se hur godhjärtad han är då :).

    Så småningom kommer du träffa någon som du blir passionerat kär i. Ni har varit ihop länge och det är tomheten/ensamheten som talar tror jag. Släng in en datingannons så du får komma ut en kväll om han fortsätter träffa henne. Så du får känna dig uppskattad som kvinna.
    Håller med i det mesta du skriver..
    Och, det var precis, eller liknande som jag skrivit till ts ngr ggr i den här tråden..Att hon skulle börja träffa/dejta andra"män som beter sig som ritkiga män istället för hennes gamla som beter sig som en patetisk tonårspojke som aldrig legat..

    Men hon har konstigt nog inte svarat på varför hon inte också börjar ligga med andra..
    Hade jag varit TS så skulle jag tycka det skulle vara kul att se hur han skulle reagera då...jättekul..att göra samma mot honom som han gjort mot mig, vore inte mer än rätt!
Svar på tråden Vår situation är så udda! Eller?