Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Sveriges ekonomi

    Hur kan SD låtar en kriminell person representerar dem i Finansutskottet?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-11-18 08:10:01 följande:
    Det låter inte alls bra. Socialdemokraterna å andra sidan låter sig  representeras av en person som trotsar partiet och går på Hamaskpnferens.  Jamal Hamas, som Magdalena kallade honom i riksdagsdebatten. 
    Vad har det med saken att göra? Jamal El Haj har inte gjort något olagligt överhuvudtaget. Han har fördömt Hamas i motioner i Riksdagen och till media.

    SD toppen David Perez flyttade 44 miljoner från Sverige till skatteparadis i Karibien för att undanhålla skatt. Han har också  använt sig av kriminella bulvaner.

    Det är ta mig fan helt sanslöst att denna kriminella Sverigedemokrat har makt över svensk lagstiftning och i det svenska finansutskottet. 

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-11-18 10:08:54 följande:
    Jag försvarar inte Perez.

    Men förtalsmålet kring Jamal El Haj blir spännande att följa.  Väldigt intressant att han anmäler en riksdagskollega för förtal, när han får kritik för sitt samröre med Hamas. 

    Varför tar jag upp detta? Jo för socialdemokrater har en vana att gå väldigt hårt åt Sverigedemokrater , men tål inte när de själva granskas. 
    Som sagt. Jamal El Haj har inte gjort något olagligt överhuvudtaget. Han har fördömt Hamas i motioner i Riksdagen och till media.

    SD toppen David Perez flyttade 44 miljoner från Sverige till skatteparadis i Karibien för att undanhålla skatt. Han har också  använt sig av kriminella bulvaner. Denne skurk representerar SD i Finansitskottet..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    För alla som anser att det är viktigt att alla medborgare i samhället ska ha rätt till en anständig sjukvård, tandvård och att sjuka, handikappade och äldre  ska erbjudas omvårdnad när de inte klarar sig själv så är det bra att känna till detta uttalande från Ulf Kristersson, idag statsminister i den SD-styrda M/KD/L regeringen..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-11-19 13:04:13 följande:

    Det var ju över trettio år sen, Kristerssons politiska uppfattningar har nog förändrats mycket sen dess. 


    Men man har ju ibland känslan av att många ledande Moderater fortfarande har dessa uppfattningar, även om de blivit bättre på att dölja det? En kraftig nedmontering av välfärdsstaten är inte en valvinnare och skulle dessutom omöjliggöra samarbetet med SD, som värnar om välfärden och vill behålla folkhemstanken om gemensam välfärd. 


    Som är väl känt, höger och vänsterskalan fungerar inte längre för att beskriva skiljelinjer i politiken.  GAL TAN fungerar bättre och många ledande moderater är väldigt liberala i sitt tänkande. Kristersson var uppenbarligen extremt liberal 1990, han har nog blivit lite mer traditionell höger sen dess, vilket gör att hans regering med viss möda kan stötta sig på SD. 


    Ulf Kristersson utvecklade bara vad som är grunden i moderaternas politik.


    Det där med att SD inte skulle gå med på att slakta välfärden kan vi inte lite på.  Vi minns alla hur SD inför valet 2014 deklarerade att vinster i välfärden skulle stoppas samt att SD krävde kollektivavtalsliknande villkor i offentlig upphandling. Strax efter valet och efter en flådig middag  med representanter från Svenskt Näringsliv så ändrade SD totalt uppfattning och blev för vinster i välfärden och mot kollektivavtalsliknande villkor i offentlig upphandling. Det är tydligt att för SD så är inget heligt och att allt går att köpa bara man betalar tillräckligt.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-11-19 15:22:03 följande:

    Det känns som slutet på vår demokrati, när riksdagsmän börjar stämma varandra för förtal istället för att debattera.


    Självklart måste även riksdagsmän ha möjlighet att få sin sak prövad. Det är motsatsen som skulle vara odemokratisk.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-11-19 15:29:34 följande:
    De har det och det prövas nu. Men det har tidigare inte varit brukligt att riksdagsmän anmäler varandra för förtal. 
    Kärrholm är polisanmäld fär något han gjort på sin äfritid/skrivit på Twitter. Det är jämförbart med när Ebba Busch blev anmäld och dömd efter att ha förtalat en äldre man på Facebook.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Sveriges ekonomi