• Junibarn

    Jag blev biten ikväll…

    Mötte grannen med sin hund. Vi har setts förut flera gånger och våra hundar har lekt. Jag vet att den hunden är lite reserverad mot nya människor så jag sa till grannen att hunden fick komma fram o nosa om den ville. Jag står helt still o småpratar med grannen med armarna hängandes. hunden luktar och sen plötsligt flyger den på mig o biter mig. 
    Jag höll mig lugn och försökte lugna grannen. Gick sen in och plåstrade om mig. Började analysera vad som blev fel? vad kunde jag gjort annorlunda. kändes så otippat att hunden skulle flyga på mig när jag stod helt avslappnat och jag försökte inte klappa eller något sådant. Skulle såklart med facit i hand inte sagt att hon fick nosa men jag kunde inte ana o ville vara snäll. Vad gick fel?.? 

  • Svar på tråden Jag blev biten ikväll…
  • Anonym (Hundis)

    Du gjorde inget fel alls. Du betedde dig precis som man ska. Hunden är opålitlig, kan finnas många skäl till varför den är det (fel i huvudet eller dålig uppfostran) men du gjorde inget fel. Hunden bör omplaceras eller avlivas, nästa gång hugger den ett barn i ansiktet. Ägaren klarar uppenbarligen inte av den. 

  • Anonym (K)
    Junibarn skrev 2023-10-01 08:58:28 följande:

    Jag klappade medvetet inte hunden eftersom jag ville att den skulle få nosa själv. Efter att den nosat några sekunder så blir den uppenbart aggressiv och hugger till. Inget lekfullt utan den var arg. Jag hade inte rört mig eller gjort nåt. Försökte att prata med ägaren och vara avslappnad. Den har träffat mig förut och har ett vaktigt sätt. Ägaren är förstagångs ägare till hund, känns lite nervös ibland? hunden har inte blivit attackerad eller varit med om något. Men spänd o vaktig. 


    tänkte att jag gjorde allt för att agera ?rätt? trodde jag men ändå blev det fel?. 


    Du måste prata med ägaren. Förklara att hen MÅSTE ta hunden på kurs, annars kommer den att bli farlig för alla i dess omgivning och kanske måste avlivas. Du kan också lägga till att om det hade varit någon annan person än du så hade den som blivit biten kunnat anmäla ägaren till Länsstyrelsen för att vara olämplig med djur och dessutom till polisen för att ha blivit attackerad av hunden, och att även det hade kunnat sluta med avlivning om hunden anses för farlig. Det kanske får personen att fatta allvaret. Du kan också lägga till att om hen INTE tar hunden på kurs så kan det hända att du faktiskt måste kontakta Länsstyrelsen ändå, eftersom hen är olämplig som ägare om hen vet att hunden hugger efter andra men inte försöker rätta till beteendet. Och nej, det kan hen inte göra på egen hand. Hen måste gå en hundkurs för att lära sig hantera djuret!
  • Corrie

    Du undrar vad som kan ha hänt här och jag har en teori om att du hade en lukt av något som triggade hunden. Jag har varit med om att jag hälsade på en hund som såg min hund som fiende, och trots att jag inte hade hunden med mig så blev hunden lite aggressiv vid lukten av min hund. Jag har sett djur triggas av lukter vid andra tillfällen. Detta är det enda jag kan komma på, men ägaren som känner sin hund kanske förstår bättre.

  • Dexter dot com

    Du gjorde inget fel och vad som orsakade utfallet från hunden kan ingen veta. Ägaren bör ha munkorg på hunden i fortsättningen och naturligtvis inte släppa fram någon till hunden och se till att hunden blir utredd av en hundpsykolog.

  • Anonym (Ester)
    Anonym (Trötter) skrev 2023-10-01 07:37:01 följande:
    I inlägget står det att TS lät armarna hänga och gjorde ingenting.

    Jobbigt att ha en hund som biter alla som inte sätter sig ner och hälsar på den, och att dessutom tro att det är normalt. Inte ens alla hundar är intresserade av att hälsa på andra hundar och det brukar inte heller sluta med att de attackerar varandra för att den ena inte hälsade ordentligt.
    Hahahah jaa, låter helt sjukt "attackera för man inte hälsat ordentligt" wtf🤣 precis, ts stod neutral och pratade med ägaren med armarna hängandes, ganska precis så man ska kunna göra när en hund kommer fram.
  • Anonym (Ester)
    Corrie skrev 2023-10-01 10:16:17 följande:

    Du undrar vad som kan ha hänt här och jag har en teori om att du hade en lukt av något som triggade hunden. Jag har varit med om att jag hälsade på en hund som såg min hund som fiende, och trots att jag inte hade hunden med mig så blev hunden lite aggressiv vid lukten av min hund. Jag har sett djur triggas av lukter vid andra tillfällen. Detta är det enda jag kan komma på, men ägaren som känner sin hund kanske förstår bättre.


    Oj vad läskigt. Triggas, bli aggressiv o kanske bita av lukter. Aldrig träffat en frisk välmående hund som betett sig på det viset men låter väldigt ostabilt, osäkert och riskabelt😱
  • Anonym (Ester)
    Wildcard skrev 2023-10-01 08:42:24 följande:
    Förstår inte poängen med att citera någon, säga att den har helt fel. Sen återupprepa allt den redan sagt?

    Känns rätt poänglöst. Men ditt tips var alltså, skjut antingen ägaren, eller hunden? 
    Jag utgår ifrån att du spelar dum eller något. Kanske försöker provocera vet inte. Har INTE sagt att man ska skjuta vare sig hunden eller ägaren. Återupprepade nog för att det uppenbarligen inte gick in i skallen. Ja ägaren måste ta tag i problemet, finns hjälp att få. Detta är inget normalt beteende. (3e upprepning)
  • Anonym (Ester)
    Wildcard skrev 2023-10-01 07:13:58 följande:
    Har du inte koll på hunden. Ska du inte bara skicka fram din egen unge..

    Det där med slappheten... 

    TS hälsar på hunden, igenom att dra fingrarna lite strött över ansiktet och till stor del ignorera den. 
    Istället för att sätta sig ner och behandla den som en människa och säga hej. 

    Det kan ha varit felet. 

    Jag tycker det är bra att TS är en sån som tänker vad gjorde jag för fel? än att hålla på som du gör här istället.. 
    Hade tex ett ex vars utekatt hoppade på mig och gjorde slavsylta utav handen.. Och visst så ville jag avliva den.. Men sen tänkte jag lite längre.. Googlade vad som hade hänt.. Och där står det att katter blir gärna klappade över magen, men inte för länge.. Då kickar deras naturliga försvarsinstinkt in eftersom att magen är deras mest öppna zon på hela kroppen.. 

    Vad de har för instinkter etc, kan bero på ras. Jag själv skulle tex aldrig skicka fram en unge inärheten av någon kamphund. Och det beror inte på ägaren. 
    Nej man skickar INTE fram barn till okända hundar, man vet aldrig om hunden vill om den är frisk, hur ägaren är osv. I detta fallet känner ägaren sin hund men låter den gå fram och nosa. Ja, det hade varit värre om den gick fram till en 2 åring, nosade och ansåg att barnet inte hälsat ordentligt och hugger i fejset. Det är absolut bra att analysera vad som gick fel, betyder inte att det ok för det.
  • Dalmatiner13

    Det är inte ditt fel om du blev biten, förstod inte om det var en stor eller liten hund som attackerade dig, felet är lika oavsett men en stor hund gör ju större skada, ansvaret ligger helt på hundägaren i detta som hänt dig, har själv haft hund i mitt hela liv o även inom försvaret, visst kan vissa hundar vara mycket olämpliga med barn o liknande eller kanske med andra hundar mm, men det ligger hela tiden på ägarens socialiserande med hunden, du får det du skördar , o får du inte det så mår hunden illa av något annat

Svar på tråden Jag blev biten ikväll…