Inlägg från: Anonym (Ester) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ester)

    Jag blev biten ikväll…

    Wildcard skrev 2023-10-01 00:39:09 följande:
    Tänkte säga det. Det låter som att det var ett litet nyp?

    Skulle gissa på att den ville ha lite mer uppmärksamhet. 
    Du gick liksom fram och klappade litegrann. och sen gjorde du inget mer. 

    Den typ kände sig lurad för att du inte ville ge den uppmärksamhet. 
    Men herregud, inte normalt att en hund reagerar med ett utfall/en attack för att man inte ger den tillräckligt med uppmärksamhet. Spelar ingen roll om den kände sig lurad. Sen klappade ts aldrig hon sa till grannen att det var ok att den kom fram och nosade. Wtff?? Men förstär att du menar att det kanske var orsaken för hunden.

    En hund ska inte vare sig nafsa, bita eller gå till attack. Något är fel. Förmodligen fel på ägaren eller så har hunden problem som behöver tas tag i.
  • Anonym (Ester)
    Wildcard skrev 2023-10-01 06:38:11 följande:
    Men du vet inte vad den där hunden har varit med om. Den kanske är otroligt rädd för att bli sårad. Och sen kände han att "där så blev jag lack". Vilket gjorde att det blev ett litet utfall
    Jag hoppas verkligen inte du är seriös.

    Om hunden inte mår bra behöver hundägaren ta tag i problemet, hundens mående och beteende samt anpassa möten med andra m. tanke på hur ostabil hunden är. Kunde varit ett barn. Har aldrig blivit biten eller nafsad av en hund i en sådan situation. En hund ska aldrig bita, göra utfall, nafsa eller gå till attack, då är det något som inte står rätt till med antingen ägaren, hundens psykiska mående eller ägarens uppfostran av hunden. Ansvaret kring hunden ligger helt och hållet på ägaren inte på hunden. 
  • Anonym (Ester)
    Anonym (Trötter) skrev 2023-10-01 07:37:01 följande:
    I inlägget står det att TS lät armarna hänga och gjorde ingenting.

    Jobbigt att ha en hund som biter alla som inte sätter sig ner och hälsar på den, och att dessutom tro att det är normalt. Inte ens alla hundar är intresserade av att hälsa på andra hundar och det brukar inte heller sluta med att de attackerar varandra för att den ena inte hälsade ordentligt.
    Hahahah jaa, låter helt sjukt "attackera för man inte hälsat ordentligt" wtf🤣 precis, ts stod neutral och pratade med ägaren med armarna hängandes, ganska precis så man ska kunna göra när en hund kommer fram.
  • Anonym (Ester)
    Corrie skrev 2023-10-01 10:16:17 följande:

    Du undrar vad som kan ha hänt här och jag har en teori om att du hade en lukt av något som triggade hunden. Jag har varit med om att jag hälsade på en hund som såg min hund som fiende, och trots att jag inte hade hunden med mig så blev hunden lite aggressiv vid lukten av min hund. Jag har sett djur triggas av lukter vid andra tillfällen. Detta är det enda jag kan komma på, men ägaren som känner sin hund kanske förstår bättre.


    Oj vad läskigt. Triggas, bli aggressiv o kanske bita av lukter. Aldrig träffat en frisk välmående hund som betett sig på det viset men låter väldigt ostabilt, osäkert och riskabelt😱
  • Anonym (Ester)
    Wildcard skrev 2023-10-01 08:42:24 följande:
    Förstår inte poängen med att citera någon, säga att den har helt fel. Sen återupprepa allt den redan sagt?

    Känns rätt poänglöst. Men ditt tips var alltså, skjut antingen ägaren, eller hunden? 
    Jag utgår ifrån att du spelar dum eller något. Kanske försöker provocera vet inte. Har INTE sagt att man ska skjuta vare sig hunden eller ägaren. Återupprepade nog för att det uppenbarligen inte gick in i skallen. Ja ägaren måste ta tag i problemet, finns hjälp att få. Detta är inget normalt beteende. (3e upprepning)
  • Anonym (Ester)
    Wildcard skrev 2023-10-01 07:13:58 följande:
    Har du inte koll på hunden. Ska du inte bara skicka fram din egen unge..

    Det där med slappheten... 

    TS hälsar på hunden, igenom att dra fingrarna lite strött över ansiktet och till stor del ignorera den. 
    Istället för att sätta sig ner och behandla den som en människa och säga hej. 

    Det kan ha varit felet. 

    Jag tycker det är bra att TS är en sån som tänker vad gjorde jag för fel? än att hålla på som du gör här istället.. 
    Hade tex ett ex vars utekatt hoppade på mig och gjorde slavsylta utav handen.. Och visst så ville jag avliva den.. Men sen tänkte jag lite längre.. Googlade vad som hade hänt.. Och där står det att katter blir gärna klappade över magen, men inte för länge.. Då kickar deras naturliga försvarsinstinkt in eftersom att magen är deras mest öppna zon på hela kroppen.. 

    Vad de har för instinkter etc, kan bero på ras. Jag själv skulle tex aldrig skicka fram en unge inärheten av någon kamphund. Och det beror inte på ägaren. 
    Nej man skickar INTE fram barn till okända hundar, man vet aldrig om hunden vill om den är frisk, hur ägaren är osv. I detta fallet känner ägaren sin hund men låter den gå fram och nosa. Ja, det hade varit värre om den gick fram till en 2 åring, nosade och ansåg att barnet inte hälsat ordentligt och hugger i fejset. Det är absolut bra att analysera vad som gick fel, betyder inte att det ok för det.
Svar på tråden Jag blev biten ikväll…