Inlägg från: cutepenguin |Visa alla inlägg
  • cutepenguin

    VUL 6+5 fostersäck men inget foster

    Åh vad jag håller tummarna för dig ❤️❤️ 

    Jag hade ett MA i juni. Embryot mätte 3,6mm när jag var i vecka 9+0. Så embryot hade förmodligen dött i vecka 6. Jag hade alltså gått 3 veckor och trott jag var gravid innan min kropp upptäckte det. Började blöda lätt (rosa/brunt) och två dagar senare hade jag värkar. Värkarna fortsatte tillsammans med blödning i ca 5 dagar innan jag hade själva missfallet. Min kropp löste allt själv, även om det uppenbarligen tog lite tid. Jag hoppas INNERLIGT du slipper det och att din lilla ser perfekt ut nästa VUL ❤️ 

  • cutepenguin
    Chajsa skrev 2023-09-04 21:14:35 följande:

    Tack fina du // Hjärtajag hoppas också, men det känns kört för läkaren letade så länge och fostersäcken var ändå i rätt storlek.


    Beklagar det du var med om, Fy vad du måste känt dig lurad av kroppen, det gör jag! Det låter som att det var en kraftig blödningsprocess, och själva missfallet- du menar att embryo och allt därtill var så pass stort att du kände och såg det? Så obehagligt och tufft :(


     


    Ge inte upp hoppet i alla fall ❤️ Håller alla mina tummar och tår för dig!!

    Jo blödde ganska mycket, men det var mest långdraget. Blödde inte jättemycket de första dagarna trots värkar, men sen kom det mer och mer klumpar. Den största klumpen, som jag antar var embryot och det som hör till, var ungefär i storlek med en lime. Den kändes absolut när den kom ut (och hördes i toaletten) 😅 Jag och sambon kollade på varandra och just då (när vi ändå visste att det var ett missfall som pågått i 5-6 dagar) skrattade vi för det var så bisarrt på något sätt. Sen bröt jag förstås ihop totalt. Blödde som en vanlig mens efter missfallet i ca 4-5 dagar innan det gav sig. Så blödde totalt ca 12 dagar från början till slut.

  • cutepenguin
    Chajsa skrev 2023-09-04 21:42:58 följande:

    tack, jag vill bara ha det klart för mig nu även om det är missfall.


    Oj tack för att du berättar så jag är förberedd. Kunde inte tänka mig att det var så mycket blod i den här tiden, men så klart, mycket hinner hända. Ändå en styrka att tillsammans kunna skratta i en så tuff situation!Hjärta  


    hur har det gått för dig sen missfallet? 


     


    Ja, jag förstår dig precis. ❤️ 

    Det kan nog variera hur mycket man blöder. Jag googlade en hel del under mitt missfall och det verkar som sagt variera stort.

    Jag avvaktade en mens efter missfallet innan vi började försöka igen då läkaren rekommenderade det. Så är på försök nummer 2 nu. Hoppas på att det tar sig denna månad 🤞🏼 Gick så lätt att bli gravid sist (försök 1) så är redan otålig 😅

  • cutepenguin
    Chajsa skrev 2023-09-07 13:20:28 följande:

    Uppdatering jag ville ha en second opinion och gick till en specialistläkare idag (hon som gjorde VUL på mig i måndags var radiolog eller nåt sånt). Hon såg en fosterstruktur i motsvarande vecka 6+1 och fostersäck i motsvarande vecka 6+3 ca. Inget hjärtslag men ändå, ett foster! Jag fick återbesök på tisdag och det känns mycket bättre att gå till henne. Hon sa att då ?bör något ha hänt? och ville inte döma ut denna graviditet som missfall ännu. Gav mig lite hopp men kan ju även vara begynnande missfall eftersom att inget hjärtslag syns och jag är i vecka 6+. 


    en annan fråga- läkaren räknade utifrån en kalkylator som såg ut som en pappersring och bedömde att jag var kortare gången än både gravidappar och hon i måndags räknade ut, hon dubbelkollade flera gånger för att jag ställde mig så frågande till det. Varför tror ni den gav annorlunda svar? Min senaste mens första dag var 21/7. 


     


    Vad fint att höra att hon kunde se fosterstruktur och fostersäck som mäter i storlek med hur många veckor du är! Det är ju jättepositivt ❤️ Angående hjärtslag så är embryot så otroligt litet  fortfarande och vad jag läser här i forumet kan det skilja sig mycket beroende på vilka apparater de använder. Vissa är bättre och vissa sämre. 


    När barnmorskan snurrar på den där pappersringen räknar de ju även med hur många dagar din cykel är, vet inte om alla appar gör det? 


    Håller tummarna för dig!! 

  • cutepenguin
    Chajsa skrev 2023-09-12 12:31:05 följande:

    Hej alla, tack för era fina svar. Jag gjorde alltså ett till VUL hos läkare tre dagar efter att de inte hittat något foster, då såg de en liten fosterstruktur och nu ytterligare några dagar efter det hade jag återbesök. Fostret hade knappt växt och fortfarande inget tydligt hjärta. Bekräftat MA i v 8 på foster som troligen inte gick längre än v 6. Ska ta tabletter imorrn för att starta igång det. Någon som gjort det och därefter blivit gravid snart igen? jag är bara ivrig nu, vill att allt ska komma ut ordentligt utan massa efterspel så att jag snabbt kan försöka igen. Känns tungt men skönt att ovissheten är över. 


     


    Vad tråkigt att läsa 😢 Var med om i princip samma sak, men mitt kom ut av sig självt i vecka 10. Är inne på försök 3 nu efter mitt MA och hoppas det tar sig nu tredje gången! Förstår precis hur du känner och man vill bara bli gravid direkt!

Svar på tråden VUL 6+5 fostersäck men inget foster