Ge mig fler tips på kall buffémat
Om två månader är det dags för min mans 50-årsfest. Drygt 35 personer är bjudna. Vi kommer att ha kall buffé eftersom vi inte har tillgång till ugn i festlokalen. Jag har några idéer men behöver fler. Vi har gluten- ägg- skaldjur- och laktosintoleranta med så därför går exempelvis paj bort (allt måste vara ägg- och glutenfritt men allt behöver inte vara laktosfritt om det finns alternativ. Om jag inte kommer på något bättre så blir det kallskuret med potatissallad och pastasallad + olika röror och sallad till, men jag skulle vilja ha något "roligare." Något mer annorlunda. Gärna något som jag kan tillaga flera veckor innan och bara tina upp från frysen dagen innan, så att jag slipper stå i en vecka och fixa allt. Har ni några förslag?
Målet är att det ska vara så lite att göra som möjligt innan festen (gärna bara att tina och lägga upp snyggt på uppläggningsfat) dagen innan.
(När jag gifte mig och fixade all mat själv så var jag så pass sönderstressad att jag inte minns knappt någonting från festen efteråt, så det vill jag inte uppleva igen.)