• Hyllemor

    Ge mig fler tips på kall buffémat

    Om två månader är det dags för min mans 50-årsfest. Drygt 35 personer är bjudna. Vi kommer att ha kall buffé eftersom vi inte har tillgång till ugn i festlokalen. Jag har några idéer men behöver fler. Vi har gluten- ägg- skaldjur- och laktosintoleranta med så därför går exempelvis paj bort (allt måste vara ägg- och glutenfritt men allt behöver inte vara laktosfritt om det finns alternativ. Om jag inte kommer på något bättre så blir det kallskuret med potatissallad och pastasallad + olika röror och sallad till, men jag skulle vilja ha något "roligare." Något mer annorlunda. Gärna något som jag kan tillaga flera veckor innan och bara tina upp från frysen dagen innan, så att jag slipper stå i en vecka och fixa allt. Har ni några förslag?


    Målet är att det ska vara så lite att göra som möjligt innan festen (gärna bara att tina och lägga upp snyggt på uppläggningsfat) dagen innan.


    (När jag gifte mig och fixade all mat själv så var jag så pass sönderstressad att jag inte minns knappt någonting från festen efteråt, så det vill jag inte uppleva igen.)


     


     

  • Svar på tråden Ge mig fler tips på kall buffémat
  • Hyllemor
    Hyllemor skrev 2023-08-24 22:42:02 följande:
    Ge mig fler tips på kall buffémat

    Om två månader är det dags för min mans 50-årsfest. Drygt 35 personer är bjudna. Vi kommer att ha kall buffé eftersom vi inte har tillgång till ugn i festlokalen. Jag har några idéer men behöver fler. Vi har gluten- ägg- skaldjur- och laktosintoleranta med så därför går exempelvis paj bort (allt måste vara ägg- och glutenfritt men allt behöver inte vara laktosfritt om det finns alternativ. Om jag inte kommer på något bättre så blir det kallskuret med potatissallad och pastasallad + olika röror och sallad till, men jag skulle vilja ha något "roligare." Något mer annorlunda. Gärna något som jag kan tillaga flera veckor innan och bara tina upp från frysen dagen innan, så att jag slipper stå i en vecka och fixa allt. Har ni några förslag?


    Målet är att det ska vara så lite att göra som möjligt innan festen (gärna bara att tina och lägga upp snyggt på uppläggningsfat) dagen innan.


    (När jag gifte mig och fixade all mat själv så var jag så pass sönderstressad att jag inte minns knappt någonting från festen efteråt, så det vill jag inte uppleva igen.)


     


     


    Alltså, jag kan tänka mig att tillaga sakerna veckor innan, bara jag slipper att göra något mer med det än att tina upp det och lägga upp det fint dagen innan festdagen. Veckan innan festen vill jag inte ägna mig åt att laga mat, enbart dagen innan då jag kan göra sallad eller liknande.
  • Hyllemor
    GustavK skrev 2023-12-15 14:08:07 följande:

    Gravad lax är alltid en höjdare! Du kan lägga den i frysen veckan innan och ta fram den dagen innan servering. 

    Mitt recept hittar du här :
    www.gustavskitchen.se/recept/gravad-lax


    Jag såg att någon hade dislikat din post. Alltså, det är ganska längesedan jag skrev det här inlägget. Jag har alltså inte behov av fler tips.
Svar på tråden Ge mig fler tips på kall buffémat