• Beauceron

    Lack och läder

    Menar du till vardags?

    Jag hade en killkompis som var typ 15 år äldre än mig som uttryckte samma åsikt till mig och jag tyckte mest det kändes obekvämt/opassande. Han skickade även bilder för att visa exempel, samtliga exempel var extremt fula och omoderna. (Vet att detta SKRIKER röda flaggor, men jag kan ändå ursäkta hans beteende eftersom jag välkänt älskar mode, cosplay och syr/designar egna kläder osv) Men jag fick bara fetish-vibbar av det hela.

    Vi kvinnor klär ju oss oftast efter vår egen smak/bekvämlighet, och inte för att få nån okänd gubbe på stan att dregla...

    Problemet med lack och läder/skinn är att det i princip inte går att tvätta. Vilket är jävligt ofräscht eftersom man svettas så mycket i det, med tanke på att tyget inte andas för fem öre. Väljer man trots allt att tvätta det så spricker lacket/skinnet efter bara ett par tvättar, och då är pengarna liksom kastade i sjön.

    Så sammanfattningsvis är det både opraktiskt, obekvämt och för det mesta omodernt idag. Men jag har haft liknande stil/kläder på mig tidigare, och är inte alls rädd för att använda det. Men blickarna man kunde få var inte till någon hjälp, kan man ju säga...

  • Beauceron
    Anonym (Man) skrev 2023-07-30 19:07:46 följande:

    Nu ligger ju denna tråden förvisso under kategorin sex och inte mode. Men det är ju helt galet vad vissa verkar hänga upp sig på att det skulle vara så speciellt, lukta skunk och allt som nu skrivits.

    Hittade på exempel på outfits min sambo skulle kunna ha till jobbet. Hon är 40år, är mellanchef på ett kontor på en större arbetsplats. Absolut inte något konstigt alls om hon går klädd så på sin arbetsplats eller om hon går ut och tar ett glas med sina kompisar.

    Hon skulle dock inte ta på sig en catsuit i lack eller lårhöga lackstövlar då hon är ute bland folk, men ser samtidigt inte att det skulle vara något problem om någon känner sig snygg och bekväm i det.

    https://www.zalando.se/inwear-cedar-pant-tygbyxor-in321a02k-q11.html

    https://www.zalando.se/2nd-day-jupiter-appeal-skinnkjol-meteorite-black-s3821b039-q11.html


    Absolut. Dina exempel ser ju jag också som "casual" liksom. Trådstartaren nämnde skinnjacka någon stans också. Detta är ju den "normala" nivån av skinnimitation/läder. Jag uppfattade det som att det handlade just om åtsittande, glansiga "utmanande" variationer.

    Jag har svarta högklackade lårhöga stövlar, med snörning hela vägen upp, fast i mocha då. Det mest "utmanande" med dem är väl att de är lårhöga, utöver det tror jag inte de skulle förknippas med något "tacky" eller "porrigt". Har och har haft diverse skinnjackor, kjolar osv. Har önskat mig klassiska svarta lackpumps i evigheter, likt Louboutin's staple. Men klassar själv inte detta som utmanande.

    Dock fick jag knepiga blickar även om jag själv såg min outfit som "casual" (eller ja, "edgy" kanske...). Hade på mig en outfit som Ariana Grande är lite känd för, ref: www.teenvogue.com/story/ariana-grande-reportedly-caused-an-increase-in-searches-for-oversized-hoodies när jag var i centrala New York 2016. Tog av mig mina stövlar dock, eftersom de tycks vilja bryta av mina fötter på mitten, men hade lårhöga svarta strumpor under, så största skillnaden var att jag inte hade skydd mot trottoaren mellan mina fötter... Trots detta höll en kille (á 30-35 år) på att bryta nacken av sig när han skulle dyka för att kika under min sweatshirt när jag passerade förbi. Trodde "vågat" mode skulle vara vanligare i New York när vi var där, men det var förvånansvärt tamt... :|

    Det verkar vara väldigt smala marginaler man får röra sig inom, om man ska få existera ouppmärksammat utanför huset som kvinna... :P
  • Beauceron
    Anonym (Nyfiken) skrev 2023-07-31 12:41:58 följande:

    Håller helt med om att det kan se trashy ut om det blir för mycket men med stil och i lagom mängd blir det ofta väldigt snygg, elegant (beroende på de övriga kläderna) men också oerhört sexigt.
    Det är ju i princip bara tjejer/kvinnor som bär skinn och lack. Hur ser ni tjejer på om en man skulle ha t ex skinnbyxor eller rent av lackbyxor eller en skinnskjorta?


    Nä, killar och män passar bra i det också! Tycker killar generellt är alldeles för fega när det kommer till stil! Jag blir ärligt talat glad att se någon som vågar sticka ut, oavsett stil! Men visst, i detta sammanhanget med skinn/läder tycker jag personligen att det är skitsnyggt om det används/matchas på ett bra sätt! En skinnjacka går alltid hem liksom. Men det är ju klokt att sikta på ett passande tema, typ MC, punkigt, vintage/western osv.

    Blev lite carried away när jag skulle google referenser, så klippte ihop ett litet kollage... x} (Kärleken till mode tog över)




  • Beauceron
    Beauceron skrev 2023-07-31 15:14:19 följande:
    Nä, killar och män passar bra i det också! Tycker killar generellt är alldeles för fega när det kommer till stil! Jag blir ärligt talat glad att se någon som vågar sticka ut, oavsett stil! Men visst, i detta sammanhanget med skinn/läder tycker jag personligen att det är skitsnyggt om det används/matchas på ett bra sätt! En skinnjacka går alltid hem liksom. Men det är ju klokt att sikta på ett passande tema, typ MC, punkigt, vintage/western osv.

    Blev lite carried away när jag skulle google referenser, så klippte ihop ett litet kollage... x} (Kärleken till mode tog över)
    Glömde tillägga att jag inte alls håller med tidigare skribent om att man ska vara på något visst sätt för att ha på sig skinn. Det är lite löjligt. Ålder, utseende, vikt osv. ska aldrig begränsa en. Jag ska klart som fan vara lika vågad, om inte snäppet värre, när det kommer till utstyrsel, när jag är gammal och grå! Däremot blir det svårare om man är väldigt överviktig. Egentligen inte för att något passar ens kroppsform mer eller mindre, utan för att utbudet och tillgängligheten blir tämligen begränsat.
  • Beauceron
    Anonym (Nyfiken) skrev 2023-07-31 16:50:15 följande:
    Jag tycker det är tråkigt med kvinnor som så fort de fyllt 40 måste klä sig som tanter. Jag förstår inte heller vad klädstilen har med t ex BDSM att göra. Åtminstone inte utanför ?sovrummet?.
    Håller även med om att vi killar är mycket mer återhållsamma än tjejer generellt avseende klädval.
    Trevligt att du tycker att även män klär i skinn. Funkar ett par lackbyxor också eller blir det för mycket?
    Hur användandet av glansiga material till kläder/accessoarer tolkas beror nog mest som sagt på hur det används, och med vad. Att det kan förknippas som porrigt, kan väl vem som helst förstå, var konflikten kommer in handlar nog snarare om var man själv drar gränsen. Finner man alla glansiga svarta material oacceptabelt att bära på kroppen oavsett omständigheter så är man nog lite... ja, lite dum i huvudet. Finns värre saker att oroa sig över liksom. Har man energi att lägga på att ta illa vid sig av andras klädval så har man levt ett för lätt liv.

    Men i alla fall. Eftersom du riktar denna frågan direkt till mig så får jag väl erkänna att det kan bli lite väl riskabelt med lackbyxor på en man, i min åsikt. Men jag har nog kollat på lite väl knäppa filmer tror jag. För bilden av lackkläder på en man får mig direkt att tänka på gubbig bögporr... Eh, så det är väl upp till dig vad du vill förmedla med dina kläder, kanske..? Eller ja, om man väljer att bry sig om andras åsikter eller inte. :) Respekt förtjänar man oavsett utseende. 👍
Svar på tråden Lack och läder