• Mumin97

    Lättirriterad över småsaker

    Hej,
    min sambo blir så lätt arg över småsaker.

    Igår när jag hade duschat, så blev jag väldigt torr om läpparna. sambon frågade vilken tvål jag använde, och då sa jag Body wash. han blev jättesur, sa att jag inte har hand om min hälsa, och att jag om 50 år kommer ångra mig då jag kommer vara ?ful?. han nästan tvingade mig att jag framöver måste använda en speciell ansiktstvål, och ansiktslotion (alltså inte body lotion i ansiktet). 


    en annan gång blev han jättesur för att jag hängde handduken på galgen i hallen (vi var bortresta, lånade en kompis lägenhet, och jag hittade ingen annanstans att hänga handduken, var fullt i badrummet).


    varför blir han så arg över en såna grejer? han brusar upp över ingenting. Har ni varit med om liknande?

  • Svar på tråden Lättirriterad över småsaker
  • Mumin97

    Tack för alla fina svar, uppskattar det! Tar till mig utifrån era erfarenheter. 

    När jag tänker på hur han beter sig mot sin mamma, så brukar han bli rätt så ilsken. kan vara smågrejer, typ som att det var för mycket folk på tåget. Hon har mycket tålamod, går inte upp i affekt, men säger å andra sidan säger hon inte ifrån när han brusar upp. Tror det gör att han tror det är okej att bli så arg. Hans mamma är väldigt perfektionistisk också, kan nog bidra därifrån. 


    Ska nog prata med honom snart.

  • Mumin97

    Nja han bestämmer inte så mycket över mig att jag inte får träffa vem jag vill och liknande. men han vill gärna bestämma vad gäller rutiner och hälsorelaterade saker. vissa grejer är bra som han säger (såsom jag ska stressa mindre). medan andra är mer onödiga, där jag tycker jag ska få göra som jag vill. 


    jag brukar välja tillfällen när fungerar att säga ifrån. Om han är trött, passar det nog inte att säga ifrån, då blir han bara frustrerad och mer arg. 


    när jag sa ifrån om duschtvålen, blev han tyvärr väldigt arg. Jag vet inte om jag passar in i hans tankar om hur han vill ha sin flickvän, typ.

  • Mumin97

    Tack för stödet
    Men ja kanske inte är bästa tiden just nu för honom, mycket stress på jobbet. för lite tid för ledighet och bara vara.

Svar på tråden Lättirriterad över småsaker