• Tihi

    Kalla eller varma såser på Creme Fraiche

    Jag vill gärna ha era recept på såser gjorda på Creme Fraiche och vad ni äter den till.

  • Svar på tråden Kalla eller varma såser på Creme Fraiche
  • Anonym (H)

    Till fisk/skaldjur : Creme fraiche, Majonäs, dill,gräslök, rom, Rödlök, lite Salt och peppar.

    Till tex kyckling: Creme fraiche, yogert, dragon, honung, salt, peppar

    Vanlig vitlökssås, creme fraiche, vitlök, salt, peppar

  • Anonym (Pesto)

    Creme fraîches och pesto, jag kokar upp och serverar den ljummen. Jag brukar servera det till pasta, lax eller skaldjur. 

  • Fjäril kär

    Romsås till fisk - creme fraiche, röd stenbitsrom. 

    Sås till pastasallad och grillat (främst kyckling) - creme fraiche och thai sweet chilisås 

  • Anonym (Varm sås till fisk)

    Enkel varm citronsås
    Creme fraiche, en skvätt grädde, fiskbuljong, pressad citron, salt, svartpeppar, citronpeppar - koka upp och smaka av sedan i med hackad dill och servera 

  • Jonand

    Gör jättemånga olika varianter men en återkommande är efter Jag stekt kött hälla i cf som får koka upp och blandas med köttets kryddor. Häll i lite soja och knorrs grillkrydda och smaka av med salt och peppar. 


    Låter inget vidare men blir väldigt gott Och den går alltid åt om vi bjuder på den när hr är kompisar och äter. 

  • Aliona

    Dillsås till fisk: creme fraishe, dill (har hackad i frysen) och örtsalt. Kan göras varm eller kall. 


    Fusk-brunsås: Creme fraishe och kalvfond. 


    Fusk-aioli: Creme fraishe, lite majonäs och vitlök. 


    Chili-majo: Creme fraishe, majonäs, vitlök, sriracha eller annan chilisås, honung och sesamolja. 

  • Anonym (Em)

    CF med 1-2 klyftor vitlök och knorr italiensk dressingmix är min favorit. Gjort den i 20 år och fortfarande lika god :)

  • Tihi

    Många förslag som verkar jättegoda. Om fler svarar får ni gärna skriva ungefär hur mycket av alla ingredienser ni lägger i.

  • Carolatom07

    Creme frasiche Franska örter är himmelskt gott att göra i en form med köttfärsbiffar i ugn.


  • sextiotalist

    Creme fraiche med riven ingefära och färsk basilika. Äter till köttfärsbiffar, grillat etc 

Svar på tråden Kalla eller varma såser på Creme Fraiche